Sürekli Konu (Ç)alan Botlar Hakkında !

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Wonder Worker

Üye
    Konu Sahibi
Sürekli Konu (Ç)alan Botlar Hakkında !
Sürekli Konu (Ç)alan Botlar Hakkında !

Merhabalar

Şu ''WebMaster'' Nickini Verdiğiniz Sürekli r10'dan,İyiniyetten Konu Çalan Botunuz Artık Sıkmaya Başladı.Şahsen Açtığım Konuların Çalınması Kaynak Gösterilse Dahi Benim Hoşuma Gitmiyor.Soru Sorsak Burda,Yararlı Orjinal Konu Açsak 1-2 Saat Uğraşıp Yine Burda,Şikayet Etsek Yine Burda...

Bu Konudan Şikayetçi Olanda Sadece Ben Değilim.Footerda Taklitler Asıllarını Yüceltir Yazıo Gidip Milletin Konularını Botla Çekiyorsunuz.Gerçekten Emek Verilen Şeylerin Bir Botla Çalınması Sıkıntı Veriyor.

NOT: Adminler Hemen Haklı Olduğum Konuda Konuyu Kilitleyip Bana Ban Atmasınlar ;) Düzngünce Konuşalım :oke:
 


ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
:)

Botla içerik çekmek başka RSS kaynağıyla özet çekmek başka. İçeriği botla çekiyor olsak, ilgili sitelerde açtığınız konu içeriği olduğu gibi bu foruma gelir, üstüne içeriğin o forumdan çekildiğine dair "kaynak" ibaresi bulunmaz. Ancak RSS mantığı gereği, ilgili sitelerde açılmış konu içeriğinin önceden belirlenmiş karakter sayısı kadarını çeker, "kaynak" ibaresi de bulunur her zaman, diğer bir deyişle RSS içeriğin özet halidir. Botla çekmek illegaldir, RSS ile çekmek illegal değildir, tamamen yasaldır. İyinet'te açılmış olan konuya sitenin admini ne yazmış önce onu okuyun!

Bu durumdan sizin rahatsız olmanız açıkçası bizi pek ilgilendirmiyor, ya ilgili sitenin adminlerine söyleyin RSS kaynağını kapatsınlar ya da bize gelip desinler ki 'içeriğimizi almayın rahatsız oluyoruz' diye, biz de kapatalım.

Anlam veremediğim olay, hem RSS kaynağının 'botla içerik çekmekten farkını' bilmiyorsun hem de webmaster forumlarında takılıyorsun. İlginç. Neyse, webmaster forumunda öğrenememişsin ama şimdi burdan öğrenmiş oldun en azından RSS'nin yasal olduğunu. Tam olarak ne işe yaradığını öğrenmek için de şu konuya bakabilirsin:

http://www.maxicep.com/site-hakkinda/maxicep-rss-hizmeti-nedir-bu-rss-34133.html

Bizi eleştirenleri banlamak gibi bir adetimiz yok. Bunu yazmanız çok saçma olmuş söylemeden edemeyeceğim. Ancak bizimle düzgün konuşmak isteseydiniz, RSS'nin mantığını bilmeden gelip de bizi içerik çalmakla suçlamazdınız. Düzgün konuşmak için önce ithamda bulunmamak lazım, bu da dipnot olsun.
 
Ozan

Ozan

Admin
Bizden de sürekli alınıyor konular biz de şikayet etmiyoruz kaynak belirtildiği sürece de sikayet etmenin anlamı yok sizin yaptıgınız sekilde. Ayrıca sikayet hakkı sadece içerigi alınan sitenin sahibi tarafından yapılabilir.

İlgili konu için iyinet de baslık da açmışsınız


Ancak orada yetkili bir site yöneticisinin cevabı
Konu altında kaynak olarak burayı vermiş.
Öyleyse rahatsız olmamalıyız bu durumdan.

olmuş.

Dolayısı ile orada da cevabınızı almışsınız zaten, iyi forumlar :)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt