Stres Ile Hastalk Akraba çkt.

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
a21a

a21a

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Stres Ile Hastalk Akraba çkt.
Stres ile hastalık akraba çıktı.


Avustralyalı bilim adamları, stresin, soğuk algınlığından kansere değin her türlü hastalıkla bağlantısı olduğunun bilimsel olarak kanıtlandığını duyurdu.

Sidney Garvan Enstitüsü'nden bir grup bilim adamı, kişinin stresli olduğu sırada vücuduna salgılanan nöropeptid Y (NPY) hormonunun, vücudun bağışıklık sistemini zayıflattığını ve kişinin hastalanmasına yol açtığını söyledi.

Bilim adamlarından Fabienne Mackay, "Bugüne kadar beyin ile bağışıklık sistemi arasındaki bağlantı konusunda ikinci dereceden kanıtlar bulunmuştu. Ancak şimdi bu bağlantıyı tam olarak tespit ettik" diye konuştu.

Stresli zamanlarda sinirlerin çok miktarda NPY salgıladığını belirten Mackay, "Bunlar kana karışarak, bağışıklık sisteminde hastalığa neden olan mikropları tahrip eden koruyucu hücrelerin faaliyetini engelliyor" dedi. Mackay, "Stresin bizi hasta yaptığı artık bir mit değil. Şimdi bunu kesin olarak biliyoruz. Bu konuyu ciddi olarak ele almamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

NPY'nin olumsuz etkisini ortadan kaldıracak ilaçların geliştirilmesinin yıllar alacağını söyleyen Mackay, kısa süreli en iyi çözümün stresle başa çıkma yöntemleri olduğunu belirtti.

Bulgularını "Journal of Experimental Medicine"da yayınlayan bilim adamları, bu tespitin hastalıkların tedavisinde yeni yöntemlerin ele alınmasına yol açacağını ifade etti.

Gruptaki bir diğer bilim adamı Herbert Herzog da, NPY'nin kan basıncı ve kalbin atış hızına etkisinin bilindiğini ancak bunun bağışıklık sistemine etkisinin keşfedilmesiyle birlikte hastalıkların tedavisinde yeni kapılar açıldığını söyledi.

Herzog, nezle, soğuk algınlığı veya kanser gibi daha ciddi durumlarda, stresin, şiddetine göre kişiyi hastalıklara karşı çok daha savunmasız hale getirdiğini ifade etti.





kaynak: haber; sağlıkplatformu' dan alınmıştır.
 


..::Riddick::..

..::Riddick::..

Üye
şaşırmadım
 
cllgr

cllgr

Üye
doğru olabilirde strese çare ne acaba.stresli olup olmamak insanın elinde değilki.mutlaka herkezi strese sokan bişeyler vardır.
 
a21a

a21a

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
<div class='quotetop'>(cllgr &#064; Dec 8 2005, 12&#58;13 AM) [post=224176]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
doğru olabilirde strese çare ne acaba.stresli olup olmamak insanın elinde değilki.mutlaka herkezi strese sokan bişeyler vardır.
[/b][/quote]

aslında bu sorunu portatif bir cevabı olsaydı, dünyamız cennet olurdu.. özel hayatımda gerçekten çok sıkıntılar geçirdim.. strese açık bir yapım var. her sıkıntımda doktor arkadaşlarımın tavsiye ettiği antidepresyon ilaçları bir süre kullandım, bıraktım.. en sonunda yaşlı bir amcanın etkili bir tavsiyesi ile artık
hayat bana göre pozitif sayılır. ben psikolog değilim ama bu tecrübemi sizinle paylaşabilirim..

( herhangi bir ruhsal sorununuz varsa ve size doktor ilaç önermişse sakın benim gibi bırakmayın.. çünki bu benim görüşüm.. belki o ilaç sizin çok önemlidir.)

ilaç kullanmıyorsanız;

-- sizi kızdıran herhangi bir durumun heran karşınıza çıkacağına ihtimal vererek hazır olun. o an için plan yapın. senaryo yazın. bunların hepsi sakin bir tepki üzerine olsun. örneğin bakkala gidiyorsunuz.. bakkal ile tartışma ihtimaliniz var.. önceden ne konuşabileceğinizi o ne söylerse siz en sakin ne söylersiniz onu düşünün.

-- sizi kızdıracak, üzecek bir durumun her an karşınıza çıkması ihtimalini iyice sindirdikten sonra.. beklenen
an gelip o olay oldumu. gözlerinizi kapatın. 10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 diye yavaş yavaş sayın... aklınızı o an saymaya yoğunlaştırın. sayarken burnunuzdan derin nefesler alın verin.

--sakinledinizmi.? o anı yaşamamış kabul edin. tepki vermeyin .yok sayın. kim varsa karşınızda yok sayın.
susun. cevap vermeyin.. altta kaldığınızı düşünmeyin. lafta kalmasın yapın bunları.

--üzüldüğünüz zaman, strese girdiğiniz zaman, aklınızı meşgul eden o konunun aslında bir hiç olduğunu
kendinizi parçalasanızda kesin sonucun değişmeyeceğini bunu kabullenip işi zamana bıraktığınıza kendinizi inandırın..

--ve boşverin... boş verin... bunu lafta bırakmayın. bir kere boşverin.. bir kerecik böyle yapıp stresinize
karşı zafer kazanırsanız.. dünyanın en büyük savaşını kazandığınızı göreceksiniz..


Dünyaya bir kere geliyoruz..iyi yaşamalı.. kendinize iyi bakın..
 
mAd_girL

mAd_girL

Üye
öss stresinden acaba hangi hastalık olurr
 
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Stres şu sıra bende çok var..
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt