Spor tarihinin en büyük sahtekarı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
FatoŞ

FatoŞ

Üye
    Konu Sahibi
Spor tarihinin en büyük sahtekarı
[h=2]

Amerikalı ünlü bisikletçi Lance Armstrong, ABD Anti Doping Ajansı’nın (USADA) hazırladığı bin sayfalık raporda sahtekar damgası yedi[/h]VATAN DIŞHABERLER
Raporda ‘seri dopingçi’ ve ‘spor tarihinin gördüğü en zeki doping eylemini yürütmekle’ suçlanan Armstrong ise doping kullanmadığını öne sürdü

Kariyeri boyunca birçok kez doping iddialarıyla karşılaşmış olan ABD’li bisikletçi Lance Armstrong’a dair en kapsamlı rapor ABD Anti Doping Ajansı’ndan (USADA) geldi. Raporda Armstrong’un doping aldığını 11 takım arkadaşının şahitlikleriyle destekleyen ajans, 41 yaşındaki bisikletçiyi ‘seri dopingçi’ olarak nitelendirdi. 1999’dan 2005’e kadar 7 kez üst üste dünyanın en zorlu sporu olarak bilinen Tour De France şampiyonu olan Armstrong testis kanserine yakalanmış, hastalıktan dönerek şampiyon olmuş ve imkansızı başarmıştı.

Ancak Usada 2012’de yaptığı açıklamada Ağustos 1998’den beri doping kullandığı iddiasıyla Armstrong’u yaşam boyu spordan men kararı almış ve sporcunun Tour De France şampiyonluklarını da silmişti. USADA şimdi de hazırladığı raporda Armstrong’u ‘eritropoetin (EPO), testesteron, kan transferi gibi doping yöntemleri kullanmak ve arkadaşlarını da ilaç kullanmaya zorlamakla’ suçladı. Armstrong’un eski eşinin de sporcuya kortizon hapları temin ettiği iddia edildi. Doktorlarına sahte belge hazırlaması için 1 milyon dolar para ödediği kaydedilen Armstrong ise iddiaları reddetti.

Yaptığı sponsorluk anlaşmalarından ve kazandığı ödüllerden yıllık 125 milyon dolar gelir elde eden Armstrong, kanser araştırmaları için ise kariyeri boyunca kendi ismini verdiği dernek adına 500 milyon dolar toplamayı başardı. Kansere farkındalık yaratmak için sarı renkli plastik bileklikleri piyasaya süren Armstrong kanser hastalarına destek için kurduğu Lance Armstrong Vakfı adına yardım yarışmaları da düzenlemişti.
 


MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
teşekkürler.. Tuhaf,egoları insanlara neler yaptırıyor..
 
  • Beğen
Tepkiler: FatoŞ
CABBAR

CABBAR

Üye
Türk olabilir mi ki bu :ehe
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt