Soya Sütü nedir, besin değeri ve faydaları

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Soya Sütü nedir, besin değeri ve faydaları
Soya sütünün faydaları, yararları ve diğer tüm özellikleri yapılan araştırmalarla birlikte gözler önüne serilirken, özellikle B vitamini ve demir kaynağı olarak bilinmektedir. Soya sütü içerisinde süt şekeri laktozu bulunmazken, bu nedenle soya sütü, laktoz hassasiyeti olan insanlar açısından iyi bir tercihtir.

Protein zenginliği ile bilinen soya sütü inek sütünden daha fazla lif içerirken, içerisinde yer alan izoflavon meme kanseri başta olmak üzere birçok farklı kanser türüne karşı koruma sağlar. Soya sütü inek sütünden daha yağlı olarak karşımıza çıkarken, ancak bu yap kötü kolestrolleri içermemektedir.

Gerçekleştirilen araştırmada Amerikalı bilim adamlarının hergün düzenli olarak soya sütü içenlerde göbek bölgesindeki yağlanmanın ortadan kalktığı tespit edildi.

Alabama Üniversitesi tarafından yapılan araştırmaya göre, soya sütü fazla şekerin yağa dönüşmesini engelleyerek günlük olarak alındığında karın bölgesindeki yağların erimesini sağlıyor. Araştırmayı yürüten uzmanlardan Dr. Daniel Christie, soya sütlü içeceklerin karın bölgesindeki yağları engellemesine bağlı olarak kadınların kalp ve diyabet gibi rahatsızlıklara yakalanma riskini de azalttığını belirtti.

İnek sütüne alerjisi olanlar için de en uygun besin kaynağı olan soya sütü, büyük şehirlerde marketlerde rahatlıkla bulunabiliyor. Eğer evde yapmak istiyorsanız, bir fasulye çeşidi olan soya bitkisiyle yapılıyor. Soya bitkisinin içinden akan sıvı, doğal bir öz değil soya sütü. Soya sütü, soya fasulyesinin bir gün suda bekletildikten sonra püre haline getirilip süzüldükten sonra çıkan suyun 10 dakika kaynatılmasıyla yapılıyor.
 

Benzer Konular

Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
384
Haydar
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
489
Haydar
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
486
Haydar


Üst Alt