Sosyoloji Bilimi Ve Tarih Bilimiyle Ilişkisi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Albert Einstein

Albert Einstein

Üye
    Konu Sahibi
Sosyoloji Bilimi Ve Tarih Bilimiyle Ilişkisi
Içinde Yaşadığımız Dünya Birçok Değişmenin Yaşandığı Birçok Sorunların Ortaya çıktığı Bir Dünyadır. Bunlara Bağlı Olarak Günümüz Insanı Geleceğe Ilişkin Kaygı Duymaktadır. Ancak Bu Kaygının Yanı Sıra Eskiye Göre Yaşamımızı Denetleyebilecek Daha Iyiye Götürebilecek Olanaklara Sahiptir. Birçoğumuz, Gelecekte Değişmenin Yönü Ne Olacak, Dünya Nasıl Bir Yaşama Doğru Gidiyor, Geçmişe Göre Yaşam Koşullarımızdaki Farklılıklar Neden Kaynaklandı, Nasıl Ortaya çıktı Gibi Sorular Sormaktayız. Bu Soruların Yanıtları Sosyolojinin Inceleme Alanına Girmektedir. Sosyal Olgulara Ilişkin Güvenilir Bilgi Daha Iyi Bir Toplum Yaşamı Için Gereklidir. Sosyoloji Bu Bilgiyi Sağlar .????: ????:






Sosyoloji Insanları Ve Gruplarıyla Toplumların Incelenmesidir. Sokaktaki Insandan, Küresel Süreçlere Kadar Geniş Bir Inceleme Alanına Sahiptir. Sosyoloji Tamamen Toplumsal Düzenle Ilgili Olan Tüm Olguları Diğer Bilimlerden Seçip Alarak Kendi Alanına Dâhil Etmiştir.
Sosyoloji Hayatı Bilinçli Bir şekilde Yaşamamıza Yardımcıdır. Sosyoloji Toplumsal çevrenin Düşüncelerimizi, Duygularımızı, Davranışlarımızı Nasıl Etkilediğinden Hareketle Kendimizi Daha Iyi Anlamamızı Sağlar.
Sosyolojinin Konusunu şöyle özetleyebiliriz; Insan Doğa Ve Insan Insan Ilişkisinin Dinamik Bütünü Olan Tüm Soyut Ve Somut öğeleriyle Toplum, Toplum-doğa Ve Toplum-insan Ilişkisinin Bir Yapıda Biçimlenmesi, örgütlenmesi Ve çözümlenmesi(bir Diğer Deyişle Toplumsal Yapı Ve Dinamiği), Toplumsal Yapıda Meydana Gelen Değişmeler. Kısacası Toplum, Toplumsal Yapı, Değişme Gibi Süreçler Ve Varlıklar, Sosyolojinin Konusunu Oluşturur.
Sosyolojinin Amacı Ise; Toplumu Yâda Toplumsal Ilişkileri Bilimsel Olarak Incelemek, Kalıplaşmış Düzenliliklerden Hareketle Bu Konulardaki Toplumsal Kurallara Ve Yasalara Ulaşmaktır. Sosyoloji Toplumsal Bütünlüğü Amaçlar. Toplumsal Ilişkileri, Kurumları, Değerleri Bu Bütünsellik Içinde Inceler. Toplumsalı Içeren Tüm Varlıkların Veya Bütünün Kendisine...
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt