Sorgun kaplıcalarına ilgi artıyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
HeiLmasTer®

HeiLmasTer®

Üye
    Konu Sahibi
Sorgun kaplıcalarına ilgi artıyor
Sorgun Büyük Termal Kaplıca'nın İşletme Müdürü Akın Kayhan, tesisin Türkiye'nin içilebilir özelliğe sahip çok nadir sularından birine sahip olduğunu söyledi. Kayhan, "Sorgun Büyük Termal'in şifa dağıtan termal suları 1996 yılında İÜ Tıp Fakültesi Tıbbi Ekoloji Hidroklimatoloji kürsüsünde yapılan araştırmalara göre içilebilir özelliğe sahip adeta şifa kaynağı olduğu ispatlanmıştır." dedi.

Kaplıcaya vatandaşların oldukça yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Kayhan, "Kaplıcamıza olan ilgi yaz-kış değişmedi. Müşterilerimiz Yozgat'ın yanı sıra il dışı ağırlıklı oluyor. Dışarıdan gelen misafirlerimiz genelde apart evlerimizde bir hafta veya 10 gün kalıyor. Diğer misafirler ise günübirlik gelerek kaplıcanın tadını çıkartıyor. Kaplıcamıza çevre illerden ve Türkiye'nin her bölgesinden insanlar gelmekte. Ayrıca konumu itibari ile doğu ile batının kesiştiği orta yerde olduğumuz için özel araçları ile seyahat halinde olan vatandaşlarımız da burada konaklamaktadır." diye konuştu.

Sorgun Büyük Termal kaplıcanın Yozgat ve bölgenin en büyük termal kaplıcası olduğunu söyleyen Kayhan, kaplıcanın genel ve fiziki durumu hakkında şöyle konuştu:

"Tesisimiz 2008 yılında 100 dönüm arazi üzerine kuruldu. Şu anki mevcut hali 24 oda, 66 apart ve 90 double yatak 160 adet single yatak ile toplam 250 yatak kapasitesiyle hizmet vermekteyiz. Ayrıca 24 adet aile banyoları ile günübirlik konaklama ihtiyacına cevap vermektedir. Ana bina içerisinde erkek ve bayanlar için ayrı ayrı termal havuz, termal yüzme havuzu, aquapark, çocuk havuzu, sauna, buhar odası, masaj odası, dinlenme yeri, kantin, restaurant ve toplantı salonu bulunmaktadır. Bu kapsamda önümüzdeki yıl bahar ayı içerisinde 5 yıldızlı termal otel inşaatı temelini atarak yine ilçemize devasa bir yatırımı gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Termal otel içerisinde 141 suit oda, kral dairesi ve engelli odaları mevcut olacaktır. Ayrıca tüm toplantılara kongrelere ve organizasyonlara ev sahipliği yapabilmesi içinde yine bünyesinde 7 adet çeşitli ebatlarda çok amaçlı toplantı salonları ve balo salonu olacaktır."
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
505
Doğuş Pertez
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
432
Doğuş Pertez
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
1K
Doğuş Pertez


Üst Alt