Sony, PS4'ü resmen duyurdu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
phasan

phasan

Üye
    Konu Sahibi
Sony, PS4'ü resmen duyurdu
Sony, PlayStation'ın yeni modelini New York'taki özel bir etkinlikte resmen duyurdu.

Sony, 7 yıllık bir aradan sonra popüler oyun konsolu PlayStation'ın yeni modelini New York'taki özel bir etkinlikte resmen duyurdu. Ürünün çıkış tarihi ise 2013 yılının sonu olarak belirlendi.

Dikkat çekici bir şekilde ürünün fotoğraflarını ya da görüntülerini göstermeden duyuruyu yapan firma yetkilileri, fiyat konusunda da herhangi bir bilgi vermedi. PlayStation 4 ile gelen en belirgin özellik Dual Shock 4 adlı oyun kumandasındaki yenilikler. Kumanda, dokunmatik ekran, 'paylaş' tuşu ve hareket sensörü gibi özelliklerle donatılmış. Bir de ışığa sahip olan kumandaya bu özelliğin PS4'te bulunacak kameradan daha kolay takip edilebilmesi için konulduğu ifade ediliyor.

Kullanıcılara daha sosyal bir oyun tecrübesi sunmayı hedefleyen Sony, PS4'ü 'Gaikai' adını taşıyan 'bulut oyun servisi' ile entegre etmeye karar verdi. Gaikai, herhangi bir oyunu satın almadan önce denemenize, farklı oyunlar oynarken dahi arkadaşlarınızla görüşmenize, hatta takıldığınız anda arkadaşınızın oyunun kontrolü eline alarak bölümü sizin yerinize geçmesine olanak sağlayan özellikleri bulunuyor.

Gaikai ile sahip olmadığınız bir oyunu arkadaşınızın paylaşması halinde birlikte oynayabiliyorsunuz. Ayrıca kumandanın üzerinde bulunan PS tuşuyla direkt olarak Gaikai sistemine bağlanılabiliyor. Paylaş tuşu ise arkadaşlarınızla dilediğiniz oyun veya videoyu paylaşmanıza yarıyor.

TEKNİK ÖZELLİKLER

Yeni nesil PS4, sahip olduğu teknik özellikleri ile bir öncekinden çok daha gelişmiş bir oyun tecrübesi sağlayacak. Konsol, X86 hızında AMD işlemci (CPU) ve geliştirilmiş bilgisayar grafik işlemcisi (GPU) kullanıyor.

Ürünün tanıtımında birbirinden farklı bir milyon farklı objenin yer aldığı bir de demo sunuldu. Ürünün görsel konuda ne kadar iddialı olduğu gözler önüne serildi. Konsolun bellek kapasitesi ise 8gb olarak belirlendi. Tanıtım etkinliğine katılan oyun yapımcıları da yeni oyun ve oyun motoru çalışmalarından demolar sundu.

PS4 için kesinleşen bazı oyunlar ise şöyle: Killzone: Shadowfall, inFAMAOUS: Second Son, The Witness, Drive Club, Watch Dogs, Destiny, Diablo III.
 


Emip

Emip

Üye
​bizde ps3 alırız :)
 

neksushot

Üye
şimdilik ps3 bütün oyunlar ps3 te nerdeyse
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt