Sony, MWC'de 4K Snapdragon 835 Xperia Amiral Gemisi Telefonu, Diğer Dört Modeli İle Duyuracak

Sponsorlu Bağlantılar

Kingmortall

Kingmortall

Üye
    Konu Sahibi
Sony, MWC'de 4K Snapdragon 835 Xperia Amiral Gemisi Telefonu, Diğer Dört Modeli İle Duyuracak


Yılın en büyük teknoloji Fuarı MWC 2017, bir çok önemli etkinliğe ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Bu etkinliklerden biri se Sony tarafından düzenlenecek ve gelen bilgilere göre Sony, MWC 2017 etkinliğinde 4K ekran ve Snapdragon 835 yonga setine sahip amiral gemi akıllı telefonunu da duyuracak.

Gürcistan merkezli blog Review.ge tarafından edinilen bilgiye göre, Sony'nin MWC duyurularının en önemli ayrıntısı, 4K ekranlı yeni bir amiral gemisi telefonu ve bu cihazda bulunan en yeni ve en güçlü Snapdragon 835 sistem çipi olabilir. Fakat bu bilgilerin doğruluğu henüz teyit edilmedi. Bu nedenle temkinli yaklaşmakta fayda var.

Bu noktada, iddia edilen Sony akıllı telefon duyuruları ise aşağıdaki gibi detayları ile paylaşılıyor. Şirketin, Yoshino kod adı verilen amiral gemisi telefonu ile birlikte beş yeni model duyurusu yapacağı söylentileri geliyor. İşte Sony’nin duyuracağı iddia edilen telefonları ve özellikleri:

Sony Yoshino
Amiral gemisi telefonunun, 4 GB veya 6 GB LPDRR4 RAM ile birlikte çalışan Snapdragon 835 sistem yonga seti ile güçlendirileceği ve 5.5 inçlik 4K ekrana (3840 x 2160 piksel) sahip olacağı belirtiliyor. Bunun dışında, telefonun görüntü kalitesinde gözle görülür bir iyileşme sağlayacak yeni Sony IMX400 görüntü algılayıcısı ile birlikte gelmesi bekleniyor.

Sony BlancBright
Bir diğer üst seviye telefon olan Sony BlancBright'ın da 5.5 inçlik bir ekrana sahip olduğu, ancak bu telefonun daha makul bir Quad HD çözünürlükte bir ekrana (2560 x 1440 piksel) sahip olduğu söyleniyor. Dedikodular, Snapdragon 835 veya Snapdragon 653 ve 4GB RAM ile güçlendirilebileceği yönünde. Bu telefonun da yeni Sony IMX400 kamera sensörüne sahip olduğu iddia ediliyor.

Sony Keyaki (zelkova)
Sony Keyaki kod adlı cihazın, 1080 x 1920 piksel Full HD çözünürlüğe sahip 5.2 inç boyutlu kompakt bir ekranla orta seviye bir akıllı telefon olduğu söyleniyor. Bu cihazda kullanılan sistem yongası, daha ucuz bir MediaTek Helio P20 olacak ve 4GB RAM'le desteklenecek, telefonun çıkış özelliği ise 64GB'lık bol miktarda dahili depolama alanı olacak. Telefonun 23MP arka ve 16MP ön kameraya sahip olacağı da diğer bilgiler arasında.

Sony Hinoki (cypress)
Bu cihazlara ek olarak Sony'nin iki de uygun fiyatlı akıllı telefon duyurusu yapması bekleniyor. Sony Hinoki, 3GB RAM ve 32GB dahili depolama alanına sahip, MediaTek Helio P20 yonga setinden güç alan, 5 inç HD (1280 x 720 piksel) ekranlı bir akıllı telefon olacak. Telefonun 16MP arka ve 8MP ön kameraya sahip olacağı belirtiliyor.

Sony Mineo
Bu oldukça büyük telefon dedikoduları listesindeki son telefon, kod adı Mineo olan esrarengiz bir cihaz. Bu telefonlar ilgili bilinen tek şey 350$ fiyat etiketi ile orta seviye bir akıllı telefon olacağı.

Beklentiler
Sony, gerçekten de MWC 2017'de beş yeni telefonu bir araya getirirse, Barselona kentindeki en büyük duyurulardan biri haline gelecektir. Bu duyurular arasında ise şüphesiz en çok ilgiyi Snapdragon 835 yonga seti ve 4K ekrana sahip olacağı iddia edilen amiral gemisi akıllı telefon görecektir.

Fakat şu var ki kesinlikle "Şubat ayında tanıtılan bir telefonun, Temmuz ayında satışa sunulması" fikrinden hiç bir teknoloji meraklısı değil. Zira Samsung'un Snapdragon 835'in önümüzdeki aylar boyunca stoklarını Galaxy S8 için kullanacağı yakın tarihli habere göre, Sony'nin fütüristik amiral gemisi cihazını tanıta bile satışa sunması biraz zaman alacak.
Sony, MWC'de 4K Snapdragon 835 Xperia Amiral Gemisi Telefonu, Diğer Dört Modeli İle Duyuracak
 
TheLastWarrior

TheLastWarrior

Üye
Sony ve Nokiadan ümitliyim patlama yapacaklar bnce :hmmm
 


Üst Alt