Sony İçin Zor Günler!

Sponsorlu Bağlantılar

The Pancar

The Pancar

Üye
    Konu Sahibi
Sony İçin Zor Günler!

Japon devi, birçok alandaki ürün ve hizmetlerinde yaşadığı kayıpların ardından zor günler geçiriyor!



Japon teknoloji devi Sony, son zamanlarda finansal açıdan biraz zor günler geçiriyor. Karbeklentilerinde önemli bir kesintiye giden ve batarya birimini de devre dışı bırakan Sony, yılın ikinci çeyreğine dair finansal sonuçları açıkladı. Söz konusu veriler firmanın birçok alanda önemli zorluklarla yüzleştiğine işaret ediyor.

Elde edilen gelirde yüzde 10.8'lik bir düşüş yaşayan firmanın toplam geliri 1.69 trilyon yen (16.19 milyar dolar) olarak açıklandı. Bununla birlikte kar oranlarında da yüzde 86'lık bir düşüşle birlikte 4.8 milyar yen (46 milyon dolar) gibi bir rakam ortaya çıktı.

Sony'nin oyun birimi de PlayStation 4'teki fiyat indirimi ve Ps3 yazılım satışları nedeniyle bir zarara uğradı. Firma telefon birimindeki kayıpları olabildiğince engellemeye çalışsa da, çeşitli orta segment telefonları kaldırmasının ardından bu alanda da yüzde 40 oranında bir gelir düşüşü yaşadı. Firmanın elde ettiği genel kar oranındaki düşüşte ayrıca yonga ve bileşen birimindeki kayıpların da pay sahibi olduğu belirtiliyor.

İçeriği görebilmek için Giriş yap veya üye ol.
 
phasan

phasan

Üye
Umarım kısa sürede kendini toparlar

E2303 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 


Üst Alt