Sony: Büyük akıllı telefon üreticileri yakında dual-lens teknolojisi kullanacak

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Sony: Büyük akıllı telefon üreticileri yakında dual-lens teknolojisi kullanacak
Bu sene özellile çift arka kameralı modellerde patlama yaşanabilir…


Akıllı telefon üreticileri, bir yandan farklı tasarıma sahip modeller sunarken, diğer taraftan da donanım bileşenlerini de geliştirmeye devam ediyorlar. Özellikle son dönemde kameralar açısından da dikkat çekici gelişmeler yaşanırken, fotoğraf makinesi kadar başarılı çekimler yapabilen akıllı telefonlar pazarda yer alıyor.



Japonya merkezli Sony de akıllı telefon pazarının lider isimlerinden birisi ve ayrıca firma, akıllı telefonlar için kamera modülleri de üretiyor. Sony’nin etkinli isimlerinden olan firma CFO’su Kenichiro Yoshida bazı açıklamalarda bulundu ve Yoshida’ya göre 2016 içerisinde üst seviyede dual-lens teknolojisi patlama yaşayabilir.

Baktığımızda özellikle LG’nin çift kamera teknolojilerine yer verdiğini söyleyebiliriz. Firmanın LG V10 adındaki üst seviye modeli geçtiğimiz sene sonuna doğru çift ön kamera ile sunulmuştu. Ayrıca bu ay içerisinde 21 Şubat tarihinde de LG’nin yeni amiral gemisi LG G5 duyurulacak ve bu cihazın da çift arka kamera ile duyurulacağı ifade ediliyor.

Ayrıca HTC, çift arka kamera ile cihazlarını sunan firmaların da başında geliyor…

Diğer taraftan bir süre önce Apple’ın iPhone 7 Plus akıllı telefon modelinde çift arka kamera kullanılabileceği ifade edilmişti. Bilindiği üzere Apple’ın iSight kameralarında Sony’nin teknolojileri kullanılıyor ve bu açıdan da Yoshida’nın sözleri önemli bir ipucu olabilir.

Ayrıca Sony de yakında çift kamera içeren akıllı telefon modelleri sunabilir. Geçtiğimiz sene Eylül ayında firma yeni Xperia Z5 ailesini tanıtmıştı ve bu aile 23MP arka kamera modelleri ile dikkatleri üzerine çekiyor.

Sony: Büyük akıllı telefon üreticileri yakında dual-lens teknolojisi kullanacak - MaxiCep
 
TheLastWarrior

TheLastWarrior

Üye
Çift kameranın mantığı ne?

şahsen ben gereksiz buluyorum :hmmm
 

Benzer Konular



Üst Alt