SON DAKİKA : Yargıtay şike dosyasını yeniden inceliyor!

Sponsorlu Bağlantılar

DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
    Konu Sahibi
SON DAKİKA : Yargıtay şike dosyasını yeniden inceliyor!
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Fenerbahçe’nin şike dosyasını, sanıkların yaptığı yeniden yargılama talebi üzerine inceleme kararı aldı.


Aziz Yıldırım’ın avukatı Köksal Bayraktar, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na yargılamanın yenilenmesi başvurusunda bulunmuştu. Bu inceleme sonucunda, Başsavcılık talebi uygun bulursa dosya Yargıtay Ceza Genel Kurulu’na gidebilecek. O zaman onanan cezaların bozulması ihtimali bulunuyor.
 


DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
    Konu Sahibi
Yargıtay'dan yeni bir F.Bahçe açıklaması!..

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Fenerbahçe'nin başvurusu sonrasında şike dosyasını yeniden inceleme kararı aldığının öne sürülmesi üzerine bir açıklama yaptı.

"Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının, Futbolda Şike Davası'nda 5. Ceza Dairesinin kararıyla ilgili gelen itiraz dilekçelerini incelemeyi sürdürdüğü, "yeniden inceleme kararı alma" gibi bir usul bulunmadığı bildirildi.
16. Ağır Ceza Mahkemesinin , , , 'nun da aralarında bulunduğu 85 sanık hakkındaki kararının temyiz incelemesini 17 Ocak'ta tamamlayan 5. Ceza Dairesi, ve hakkında örgüt suçundan verilen hapis cezaları ile 'a birden fazla maçta yapma, teşvik primi ve rüşvet verme suçlarından verilen hapis cezalarını onamıştı. Daire kararı, incelenmek üzere Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmişti.

Başsavcılık, Daire kararıyla ilgili gelen itiraz dilekçelerini incelemesini sürdürüyor. Başsavcılığın, 5. Ceza Dairesinin kararına karşı yapacağı aleyhe itiraz süresi doldu. Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 308. maddesi gereği, Başsavcılığın sanıkların lehine yapacağı itirazlarda ise süre sınırlaması bulunmuyor. Cumhuriyet Başsavcılığı, sanıkların lehine yapılan itirazlarla ilgili dilekçeleri incelemeye devam ediyor. Gelen itiraz dilekçelerinin sayısının fazla olması nedeniyle tüm dilekçeleri toplamak isteyen Başsavcılık, itirazlar tamamlandığında veya sayısı azaldığında dosyayla ilgili çalışmasını tamamlamayı planlıyor.

Cumhuriyet Başsavcılığı, Daire kararına itiraz etmezse dosyayı 16. Ağır Ceza Mahkemesine gönderecek. Mahkeme, infaz işlemlerini tamamlayıp dosyayı İnfaz Savcılığına ulaştıracak. İnfaz Savcılığı, 'ın da aralarında bulunduğu ceza alan sanıklar için infaz süresi hesaplayarak, gerekenler için yakalama kararı çıkaracak.

Başsavcılık, sanıkların lehine itiraz ederse dosya Ceza Kuruluna gidecek.
 
-India-

-India-

Üye
farklı bir karar çıkacağını zannetmem
 

Benzer Konular

Murat Alper
Cevap
5
Görüntüleme
509
-India-
DiaBLoS
Cevap
3
Görüntüleme
379
fk555897
doctorrr
Cevap
0
Görüntüleme
299
doctorrr


Üst Alt