Sizde Uzaktan kumandalı Deniz altı yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Salihyet

Salihyet

Üye
    Konu Sahibi
Sizde Uzaktan kumandalı Deniz altı yapabilirsiniz.
kumanda ile çalýþan bir denizaltý yapýmý ile ilgili.

Denizaltýnýn gövdesi olarak alt kýsýmlarý kesilmiþ iki saðlam pet þiþe kullanýlýyor. Bu iki pet þiþe, içerisine gereken donaným konulduktan sonra silikonla birbirine yapýþtýrýlmýþ ve tamamen su geçirmez hale getirilmiþ.

Uzaktan kumanda olarak piyasada çok hesaplý ve bolca bulunan oyuncak bir uzaktan kumandalý otomobilinki kullanýlmýþ. Bu oyuncaklar biri ileri geri hareket, diðeri de direksiyon sistemine güç veren iki motora sahip olduklarý için, denizaltýmýzda da kullanýlacak motor sayýsý iki ile sýnýrlý kalmýþ. Oyuncaktak arabadaki kumanda alýcý kartý aynen sökülerek denizaltýnýný su geçirmez gövdesi içerisinde kullanýlmýþ. Anten teli, silikonla izole edilmiþ bir delikten þiþe dýþýna doðru uzanýyor. Denizaltýnýn gücünü saðlayan bir adet minik 6V luk akü de ayný þekilde gövde içinde hapis kaldýðýndan, þarj iþlemini saðlamak amacýyla dýþ dünya ile baðlantý silikonla izole deliklerden geçen iki metal vida ile saðlanmýþ. Þarj gerilimi, bu vidalar üzerine yapýlan baðlantýlarla akülere ulaþtýrýlmakta.

Denizaltýdaki, uzaktan kumanda ile kontrol edilebilen motorlardan biri ileri geri gidiþi saðlarken, diðeri ise dalýþ ve yüzeye çýkýþ iþlemlerini gerçekleþtiriyor.

Denizaltýda motor olarak oto parçacýlarda bulabileceðiniz silecek motorlarý mevcut. Bunlardan biri su jeti gibi önden aldýðý suyu arkaya atarken, diðeri ise denizaltý içerisindeki minik bir kavanoza (Dalma haznesi) su basýp doldurmak (dalýþ) ya da boþaltmak (yüzeye çýkýþ) için kullanýlmakta. Elektronik devre tasarýmý yapmadan, sadece basit elemanlar ve güzel bir mekanik tasarýmla baþarýlmýþ çok güzel bir proje. Siz de yapabilirsiniz ;)
 


sersanem

Üye
arkadaşım bu hangi dille yazılmış yoksa bu projeyi uzaylılardan mı aldın :bravo:
 

symbianboy

Üye
bişey anlamadım :huh:
 
Salihyet

Salihyet

Üye
    Konu Sahibi
ben copy yaptığımda gayet dügündü
 

climax

Üye
yapamam ben denizaltı falan..uğraşmam..ruhum sıkılır......
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt