Sigara Trafik Suçu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Zero

Zero

Üye
    Konu Sahibi
Sigara Trafik Suçu
Halk arasında sigara yasağı olarak bilinen ‘tütün ve tütün mamüllerinin kullanımı hakkındaki kanun tasarısı’na Sağlık Alt Komisyonu’nda eklenen madde ile araç kullananlara sigara içme yasağı getirildi. İçenlere ise en az 50 YTL’den başlamak üzere para cezası kesilecek. Trafik polisleri bir yandan araç kullanıp bir yandan sigara içen sürücülere ceza kesme hakkına sahip olacak. İsteyen sürücüler ise park ederek sigara içebilecek. Özellikle kamyon şoförlerinin tepkisine yol açması beklenen maddeyle ilgili olarak bilgi veren komisyon üyesi AKP Milletvekili Nevzat Doğan, “Bu maddeye duygusal bakmamak gerek. Sigara içerken araba kullanmanın zorlukları olduğu ortada. Üzerinize dökülüyor, dikkatinizi dağıtıyor. Güvenliğinizi tehlikeye atıyor. Aynı zamanda araç içinde bulunan çocuklar başta olmak üzere herkesi rahatsız ediyor. Örneğin emniyet kemeri de bir zamanlar bu kadar yaygın değildi. Bu madde ile aslında emniyet kemerinde olduğu gibi kendimizi korumuş olacağız” dedi.

Polislere de yasak

# Evde sigara yasağı son anda tasarıya eklenmedi. Eğer bu madde de tasarı metnine girseydi, ev fertlerinden sigara içmeyenler içenleri şikayet etme hakkına sahip olabilecekti.

# 50 metrekarenin altında olan kahvehanelere 3 yıl süre tanındı. Bu süre içinde kahvehaneler sigara odaları açacak ve havalandırma sistemlerini yenileyecek.

# Hastane, okul gibi yerlerde sigara odalarının açılması ise tamamen yasak kapsamından kalktı ve komisyon açılacak ‘sigara odaları’ ile isteyenlerin bu bölgelerde sigara içebilmesine olanak tanıdı.

# Bundan sonra resmi kıyafetle görev başında bulunan kamu görevlilerinden hiçbiri sigara içemeyecek.

# Sigara satışının kapalı kutular altında yapılması komisyonda onaylanmadı. Komisyon marketlerde yapıldığı gibi sigaraların göze batmayacak şekilde, tezgah önlerinde satılmasına karar verdi.

# Sağlık Alt Komisyonu, tezgah altlarında yapılacak satışların gençler tarafından daha çok ilgi çekebileceği endişesi ile maddeyi uygun bulmadı.
 


jöly

Üye
araba kullanırken sigara içme yasağı çıktıysa babam yandı
 
a21a

a21a

Emekli Yönetici
yasayı alkışlıyorum.. sigara kullandığım zamanlarda bir gün sigaranın yanan külü üzerime düştü yanmamak için yaptığım telaş ile az daha kaza yapıyordum.. o günden sonra araba kullanırken sigara içmedim. zaten bıraktım.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt