Şiddet gören kadınlara müjde

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
FatoŞ

FatoŞ

Üye
    Konu Sahibi
Şiddet gören kadınlara müjde
AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında uygulayacağı Elektronik Destek Sistemi, pilot il Adana'da başlayacak. Uygulama kapsamında şiddet gören kadınların kullanacağı 'Panik Butonu' cihazı Adana Valiliği'ndeki koordinasyon ve işbirliği toplantısında tanıtıldı.

Kadının Statüsü Genel Müdürü Özlem Bozkurt Gevrek, "Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında ilgili yönetmeliklerin devreye sokulmasıyla 14 ilde 'Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri'ni açılmasına yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yine Türkiye genelinde sadece Adana ve Bursa'da teknik takip yöntemleriyle takip gerçekleştirilecek" dedi.

Adana'ya üst düzey uygulayıcılarla işbirliği ve koordinasyona yönelik bir toplantı yapmak üzere geldiğini anlatan Gevrek, "Basına kapalı gerçekleştireceğimiz toplantıda Emniyet Genel Müdürlüğü ve Avea ile yaptığımız protokol kapsamında kullanılacak cihazın tanıtımı ve bilgilendirme çalışmaları yapılacak. Ardından Emniyet Genel Müdürlüğümüz tarafından gerçekleştirilen ciddi çalışmaları sunacaklar. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü olarak biz de projeye ilişkin bilgi vereceğiz" diye konuştu.

Gevrek, teknik takiple ilgili tanıtım çalışmasının Bursa'da 18 Ekim'de düzenleneceğini söyledi.

DHA
 


phasan

phasan

Üye
Ben kadinlara kalkan ellerin kirilmasini istiyorum
 
  • Beğen
Tepkiler: FatoŞ
haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
şiddetin her türlüsüne karşıyım
 
  • Beğen
Tepkiler: FatoŞ
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt