Siber Terör Ve Finansal Sistemler

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Zero

Zero

Üye
    Konu Sahibi
Siber Terör Ve Finansal Sistemler
Teknolojik terörizm, terörist kamplarda eğitim almış, düşük profilli ve eli silahlı gençlerin yerine, üniversitelerde eğitim almış "eli mouse tutan" inançlı gençleri kullanacaktır

Daha az "maliyetli" olan teknolojik terörizm, terörist kamplarda askeri eğitim almış, görece düşük profilli ve eli silahlı gençlerin yerine, üniversitelerin bilgi- teknolojileri bölümlerinden eğitim almış "eli mouse tutan" inançlı gençleri kullanacaktır.

İletişim altyapısının küreselleşmesi ve erişiminin kolaylaşması ile lokal terörist saldırıların, küresel bir platforma yayılması kolaylaştı. Örneğin radikal dinci bir örgütün herhangi bir Amerikan şirketine saldırıda bulunmak için, o ülkede konuşlanmasına gerek kalmadı. Bilgi otobanları (Internet, ticari iletişim ağları, banka geniş alan ağları...) kullanılarak ve siber güvenlik açıklarından faydalanarak bir petrol şirketini veya çok uluslu bir bankayı çökme noktasına getirebilirsiniz.

Internetin dünya çapında yaygınlık kazanması ile mekân kavramı bir anlamda ortadan kalkmış, kıtalararası iletişim ve bilgi aktarımı bir tuşa basmaktan ibaret hale gelmiştir.

Terörün amacı hedef olarak seçtiği kişileri veya eşyalara verdiği zararın çok daha ötesinde, topluma ve devlete yönelik mesajlar sunmaktır. Siber terorizmi klasik anlamda terör eylemlerinin bilgisayar ve bilgisayar sistemleri kullanılarak icra edilmesi olarak tanımlamak da mümkündür.

Klasik kanlı terörist saldırıların yerini "kansız" fakat daha etkili "bilgi savaşları"nın alması öngörülebilir. Daha az "maliyetli" olan teknolojik terorizm, terörist kamplarda askeri eğitim almış, görece düşük profilli ve eli silahlı gençlerin yerine, üniversitelerin bilgi-teknolojileri bölümlerinden eğitim almış "eli mouse tutan" inançlı gençleri kullanacaktır. Dünyanın herhangi bir yerinde internete bağlanan bir terörist (siber terörist) çayını ve sigarasını içerken istediği ülkenin toplumsal yaşamına alt-üst edecek eylemlerini kendi yaşamını hiç tehlikeye atmadan gerçekleştirebilir.

Erol Kaya / Cumhuriyet Bilim Teknik /
 

tofy

Üye
teknoloji bizim için vazgeçilemez bir unsur zamanla beraber herşeyin değiştiği gibi yöntemlerde değişiyor ,
teknolojik terorizme karşı devletlerin önlem alacağını umut ediyorum
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt