Siber saldırının bilançosu: Tüm uçuşlar iptal

Sponsorlu Bağlantılar

TheNightMare.

TheNightMare.

Moderator
    Konu Sahibi
Siber saldırının bilançosu: Tüm uçuşlar iptal
İngiliz havayolu şirketi British Airways, sabah saatlerinde bilgisayar sistemlerine düzenlenen siber saldırılar nedeniyle tüm uçuşlarını iptal etmek zorunda kaldı.

Son yıllarda ciddi bir artırış gösteren siber saldırılar, kullanıcıların ve kurumların canını yakmaya devam ediyor.

Gizliliğin ihlal edilmesine neden olan ve maddi anlamda ciddi zararlar veren siber saldırıların kurbanı, bu kez İngiliz havayolu şirketi British Airways oldu.

İngiliz havayolu şirketinin bilgisayar sistemlerine düzenlenen siber saldırılar, Londra'nın Heathrow ve Gatwick havalimanlarından düzenlenmekte olan tüm uçuşların iptal olmasına neden oldu.

Bilgisayar sistemleri çökünce tüm uçuşlar iptal oldu!
Yolculara bilgisayar sistemleri çöktüğü için tüm uçuş operasyonlarının iptal edilmek zorunda kalındığını bildiren British Airways'ın yaşadığı sorun, yoğun kuyrukların oluşmasına neden oldu.



Şirket siber saldırı iddiası hakkında açıklama yapmaktan kaçınırken, Twitter'da yayınlanan bir videoya göre ise sorun güç kaynaklarının oluşturduğu bir problem nedeniyle büyük bir arızaya dönüşmüş durumda.

Tüm operasyonların durmasına neden olan sorun hakkında çok detaylı bir inceleme yapılacağını açıklayan şirket yetkilileri, seferlerin güç içerisinde normale dönmesini beklediklerini ifade ederek yolculardan özür diledi.
 

Benzer Konular

TheNightMare.
Cevap
0
Görüntüleme
437
TheNightMare.
Cevap
13
Görüntüleme
577
mfatihdil52
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
364
Haydar


Üst Alt