Salihyet
Üye
Shalke öncesi son durum ve Resmi açıklamalar
Maça 3 Gün kala resmi açıklamalar sürekli [Güncellenecek]
======================================
Bild: "Schalke'nin kaderi Daum'un elinde"
Alman Bild gazetesi 19 Ekim'de Şampiyonlar Ligi maçında Fenerbahçe ile İstanbul'da karşılaşacak olan FC Schalke 04'ün kaderinin Christoph Daum'un elinde olduğunu yazdı.
Daum'un, FC Schalke 04'ün menajeri Rudi Assauer'in "gizli düşmanı" olduğu bildirilen haberde, Fenerbahçe teknik direktörünün "Schalke'yi misafir edeceğimiz için memnunuz. Misafirlerimizi sevgiyle selamlıyoruz. Rudi Assauer'i de" sözlerine yer verildi.
FC Schalke'in AC Milan'la sahasında 2-2 berabere kalmasından sonra, Şampiyonlar liginde bir üst tura çıkmak için umutlarının arttığı açıklanırken, Assauer "İlk önce cadı kazanı Boğaz'da bir puan almak istiyoruz. Daha sonra evimizde Fenerbahçe ve Eindhoven'e karşı kazanmak istiyoruz" dedi.
Assauer, şampiyonlar liginde Fenerbahçe ile aynı gruba düştüklerinde yaptığı açıklamada,"Sayın Daum'u görmekten hiç bir zaman memnun olmam" şeklinde konuşmuştu.
Kaynak : AA
===========================================================
Rangnick: "Elensek bile, bu savaşmadan olmayacak"
Fenerbahçe'nin Avrupa Şampiyonlar Ligi (E) Grubu'ndaki rakiplerinden Schalke 04'in teknik direktörü Ralf Rangnick, "Elensek bile, bu savaşmadan olmayacak" dedi.
Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkmak için sonuna kadar mücadele edeceklerini belirten Ragnick, AC Milan maçında agresif olmaları gerektiğini öğrendiklerini ifade ederek, "Sadece iyi futbol oynamak yetmiyor, agresif olmak çok farklı bir şey. Her maçta Dida gibi kaleciyle karşılaşmamız mümkün değil. Dida, AC Milan için dünya çapında bir yıldız" diye konuştu.
Fenerbahçe ile yapacakları maça da değinen Ragnick, AC Milan maçındaki performanslarını Fenerbahçe karşısında da göstermeleri durumunda endişe etmelerine gerek olmayacağını kaydetti.
==========================================================
Fenerbahçe'den taraftarına teşekkür!
Fenerbahçe Kulübü, Avrupa Şampiyonlar Ligi (E) Grubu'ndaki 2. maçında Hollanda'nın PSV Eindhoven takımı karşısında alınan 3-0'lık galibiyetteki payları nedeniyle sarı-lacivertli taraftarlara övgü yağdırdı.
Kulüpten yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: "PSV Eindhoven maçı boyunca sergilenen mücadele, sahaya hakim olan takımın, Fenerbahçemiz olması, rakibine ilk korner şansını bile 2. devrede vermesi, tüm oyuncularımızın özverili performansları ve bu performanslarını takım oyununa yansıtmaları büyük Fenerbahçe taraftarına tarihi bir günü daha yaşattı.
Fenerbahçe taraftarlarının sahada görmek istediklerini vermeye çalışan bu takımla hepimiz gurur duyuyoruz. Çünkü yalnızca takımımız değil, büyük Fenerbahçe taraftarları da bu başarıda önemli rol oynadı. Maç boyunca gösterilen destek, bugüne kadar büyük Fenerbahçe taraftarı hakkında konuşulanların ne kadar gerçek olduğunu bir kez daha ispatladı. İyi ki varsınız. Daha büyük başarıları birlikte yaşamak en büyük amacımız.
Önder: "Gruptan çıkacağız"
Sarı-lacivertli futbolcu Önder maçtan sonra yaptığı açıklamada, PSV Eindhoven gibi güçlü bir ekip karşısında 3 puanı 3 golle aldıkları için mutlu olduklarını belirterek, "Bu akşam galip geleceğimize inanıyorduk. 3 puanı 3 golle aldığımız için mutluyuz. PSV Eindhoven güçlü bir ekip, iyi kontratağa çıkıyorlar. Rakibimize fazla gol pozisyonu vermedik. Takım olarak çok iyi mücadele ettik. Elimizden gelen en iyi mücadeleyi sergileyip, gruptan çıkacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.
Gecenin başarılı isimlerinden Serkan da, takım olarak çok iyi mücadele ettiklerini belirterek, "Sabırlı oynamaya başladık. Hatalarımızdan ders aldık. Bugün takım olarak çok iyi mücadele ettik, bunun da meyvasını aldık. Fenerbahçe'yi layık olduğu yere taşıyacağız. Takımda herkes görevini yerine getirdi. Ben de görevimi yaptığıma inanıyorum" dedi.
Kaynak : İHA
"Az Laf Çok İş"
15 Ekim 2005 Cumartesi
Turkcell Süper Ligi’nde Ankaragücü ile karşı karşıya gelen Fenerbahçemiz, karşılaşmadan 2-1 galip ayrılmasını bildi. Takımımızın teknik direktörü Christoph Daum, basın toplantısında şu açıklamalarda bulundu: "3 puanı aldığımız için mutluyuz. Her teknik direktör ilk yarıda kurduğumuz baskıdan ve kazandığımız pozisyonlardan daha fazla gol bekler. Ben de bekledim. Tuncay ile ilgili olarak eleştirilere katılmıyorum. Çünkü bizi iyi takip edenler Tuncay’ın takımla beraber perşembe’den bu yana antrenmanlara çıktığını ve bu durumunun normal olduğunu anlayacaklardır. O bizim için değerli bir oyuncu. Şampiyonlar Ligi’nde çarşamba günü Schalke ile maçımız var. İyi bir sonuç almayı hedefliyoruz. Grubumuzda Milan gibi büyük bir takım bulunuyor ve herkes onun gruptan birinci olarak çıkacağını düşünüyor. Bu nedenle geriye kalan takımlar ikincilik için mücadele ediyor. Biliyorum ki benden gruptan birinci çıkarız Şampiyonlar Ligi Kupası’nı alırız falan dememi bekliyorsunuz. Ancak ben az laf çok işten yanayım. Tabii ki takımıma güveniyorum. Futbolcularımın ne kadar başarılı olduğunu biliyorum ama yine de adım adım ilerlemenin daha doğru olacağına inanıyorum."
Rakiplerimizin Durumu
Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’ndeki rakiplerinden Schalke 04, Bayer Munih ile 1-1 berabere kaldı. Bayer Munih’te Santa Crus 19. dakikada golü bulurken Schalke 90+1’de Larsen ile beraberliği buldu. PSV Eindhoven, Az Alkmar’ı 80. dakikadan sonra bulduğu 3 golle 3- 0 yendi. Hollanda ekibinin iki golünü Cocu, birini ise Hesselink kaydetti.
UEFA Yetkilisi ve Hakem Gözlemcisi Belli Oldu
Şampiyonlar Ligi E Grubu 3. karşılaşmasında 19 Ekim 2005 tarihinde Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda takımımız ile Schalke 04 arasında yapılacak karşılaşmanın UEFA Delegesi Ralazs Makray ve Hakem Gözlemcisi Manuel Lopez Fernandez olarak belirlendi.
"Fenerbahçe’ye Karşı Hedefimiz Galibiyet"
Almanya’nın Gelsenkirchen Kentiyle ’’Kardeş Şehir’’ Olan Büyükçekmece Belediyesi’nin konuğu olarak Kaya Ramada Plaza Otel’de basın toplantısı düzenleyen Schalke 04 Başkanı Gerhard Rehberg, Fenerbahçe’nin grubun ilk maçında Milan’a karşı iyi mücadele ettiğini belirterek, ’’Daha sonra PSV Eindhoven’ı yendiler. Fenerbahçe ile yapacağımız maçın sonucu bizi çok ilgilendiriyor. Grupta birinci olacak takım belli. En azından Schalke 04’ün ikinci olmasını diliyorum. Biz Milan’a karşı son yılların en iyi futbolunu oynadık. Bu da Milan’ın yenilmeyecek bir takım olmadığını gösterdi. Fenerbahçe ile 19 Ekim’de İstanbul’da yapacağımız maçta ilk hedefimiz galibiyet olacak. Ama beraberlik de olabilir. Alex ve Anelka’ya dikkat etmek lazım’’ dedi.
Teknik Direktörümüz Christoph Daum’a karşı oynayacak olmalarının da kendilerini ayrıca heyecanlandırdığını ifade eden Rehberg, "Daum iyi bir teknik adam. Türkiye’de de kendini kanıtladı. Çalıştığı dönemde üç şampiyonluk yaşadı. Bizim için Daum’a karşı oynamak ayrı bir duygu olacak’’ dedi.
Rehberg, çeşitli nedenlerden dolayı sık sık İstanbul’a geldiğini de hatırlatarak, ’’19 Ekim’de Fenerbahçe maçı için yine İstanbul’da olacağım. İstanbul’daki dostluklarım hayata öyle yansıyor ki, Fenerbahçe maçında ev sahibi olabilirim. Ayrıca Türkiye gelecek hafta Dünya Kupası’nda Grup Eleme Maçı oynayacak. Umarım başarılı olur ve Almanya’ya gider’’ diye konuştu.
Gerhard Rehberg, Fenerbahçeli taraftarların baskısından etkilenip etkilenmeyecekleri yönündeki soru üzerine ise, ’’Almanya’da 62 bin seyirci önünde maçlarımızı oynuyoruz. Oyuncularımız Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’ndaki atmosferi biliyor" ifadelerine yer verdi.
İlginç istatistikler
Şampiyonlar Ligi’nde yer alan takımların ve oyuncuların oluşturduğu ilginç istatistikler şöyle:
BİREYSEL İSTATİSTİKLER
GOL KRALLIĞI
Futbolcu Gol Takımı
Ronaldinho 4 Barcelona
Alex 3 Fenerbahçe
Vincenzo Iaquinta 3 Udinese
Deco 2 Barcelona
Kaka 2 Milan
Pepe 2 Porto
Andriy Shevchenko 2 Milan
David Trezeguet 2 Juventus
ASİST
Samuel Eto’o 2 Barcelona
Jose Antonio Reyes 2 Arsenal
Alex 1 Fenerbahçe
Nicolas Anelka 1 Fenerbahçe
İSABETLİ ŞUT
Zlatan Ibrahimovic 7 Juventus
Fabrizio Miccoli 7 Benfica
Ricardo Oliveira 7 Real Betis
David Trezeguet 7 Juventus
Vincenzo Iaquinta 6 Udinese
Ronaldinho 6 Barcelona
Alex 4 179 Fenerbahçe
Nicolas Anelka 4 Fenerbahçe
Marcio Nobre 2 Fenerbahçe
Selçuk Şahin 2 Fenerbahçe
Stephen Appiah 2 Fenerbahçe
Tuncay Şanlı 1 Fenerbahçe
İSABETSİZ ŞUT
Kevin Kuranyi 7 Schalke 04
Ryan Babel 6 Ajax
Cristiano Ronaldo 6 Manchester United
Zlatan Ibrahimovic 6 Juventus
Ivan Klasnic 6 Werder Bremen
Nicolas Anelka 5 Fenerbahçe
Tuncay Şanlı 4 Fenerbahçe
Selçuk Şahin 3 Fenerbahçe
Alex 2 Fenerbahçe
Kemal Aslan 1 Fenerbahçe
Ümit Özat 1 Fenerbahçe
OFSAYT
Samuel Eto’o 7 Barcelona
Nicolas Anelka 3 Fenerbahçe
Stephen Appiah 1 Fenerbahçe
KIRMIZI KART
Ivan Klasnic 1 Werder Bremen
Wayne Rooney 1 Manchester United
Sergio Ramos 1 Real Madrid
Robin van Persie 1 Arsenal
Hesselink 1 PSV Eindhoven
Veron 1 Inter
Vidigal 1 Udinese
Patrick Vieira 1 Juventus
SARI KART
Tomas Galasek 2 Ajax
Selver Hodzic 2 Thun
Ivan Klasnic 2 Bremen
Pablo Garcia 2 Real Madrid
Wayne Rooney 2 Man. United
Willy Sagnol 2 Bayern
Alan Smith 2 Man. United
Pavol Stano 2 Artmedia
Kolo Abib Toure 2 Arsenal
Hesselink 2 PSV
Veron 2 Inter
Vidigal 2 Udinese
Patrick Vieira 2 Juventus
Volkan Demirel 1 Fenerbahçe
Marco Aurelio 1 Fenerbahçe
FAUL YAPAN FUTBOLCULAR
Torsten Frings 11Werder Bremen
Vidigal 11 Udinese
Serkan Balcı 9 Fenerbahçe
Stephen Appiah 6 Fenerbahçe
Marco Aurelio 5 Fenerbahçe
Marcio Nobre 3 Fenerbahçe
Önder Turacı 3 Fenerbahçe
FAUL YAPILAN FUTBOLCULAR
Julio Cruz 12 Inter
DaMarcus Beasley 10 PSV Eindhoven
Deco 10 Barcelona
Jefferson Farfan 10 PSV Eindhoven
Branislav Fodrek 10 Artmedia
Florent Malouda 10 Olympique Lyon
Nikolas Anelka 4 Fenerbahçe
Selçuk Şahin 4 Fenerbahçe
TAKIM İSTATİSTİKLERİ
ATILAN GOL
Takım Toplam
Barcelona 6
Juventus 5
Milan 5
Arsenal 4
Fenerbahçe 4
O.Lyon 4
Porto 4
Udinese 4
YENİLEN GOL
Porto 6
Olympiakos 5
Werder Bremen 4
Panathinaikos 4
Rapid Wien 4
Real Madrid 4
Udinese 4
Ajax 3
Artmedia 3
Club Brugge 3
Fenerbahçe 3
Milan 3
PSV Eindhoven 3
Glasgow Rangers 3
Schalke 04 3
İSABETLİ ŞUT
Takım Toplam
1-Porto 22
2-Real Madrid 19
3-Juventus 19
9-Fenerbahçe 14
İSABETSİZ ŞUT
1-Ajax 25
2-Lille 22
4-W.Bremen 20
5-Juventus 20
6-Fenerbahçe 20
KORNER
1-Real Madrid 21
2-Porto 21
3-Olympiakos 18
9-Fenerbahçe 14
OFSAYT
1-Inter 12
2-Juventus 12
3-Barcelona 10
20-Fenerbahçe 5
FAUL YAPAN TAKIMLAR
1-G.Rangers 53
2-W.Bremen 46
3-Udinese 46
14-Fenerbahçe 36
SARI KART
Artmedia 6
Thun 5
Ajax 5
Man. United 5
Chelsea 5
Bayern 5
Real Madrid 5
PSV 5
Barcelona 5
Inter 5
Fenerbahçe 2
KIRMIZI KART
W.Bremen 1
Real Madrid 1
PSV Eindhoven 1
Inter 1
Juventus 1
Udinese 1
Arsenal 1
M.United 1
TOPA SAHİP OLMA (ZAMAN)
Takım Ortalama Süre (Dk) Toplam Süre (Dk)
1-Ajax 36 73
2-Juventus 32 65
3-Barcelona 32 64
13-Fenerbahçe 27 55
TOPA SAHİP OLMA (YÜZDE)
Takım Yüzde
1-Ajax 62
2-Porto 58
3-Barcelona 58
14-Fenerbahçe 50
======================================
Bild: "Schalke'nin kaderi Daum'un elinde"
Alman Bild gazetesi 19 Ekim'de Şampiyonlar Ligi maçında Fenerbahçe ile İstanbul'da karşılaşacak olan FC Schalke 04'ün kaderinin Christoph Daum'un elinde olduğunu yazdı.
Daum'un, FC Schalke 04'ün menajeri Rudi Assauer'in "gizli düşmanı" olduğu bildirilen haberde, Fenerbahçe teknik direktörünün "Schalke'yi misafir edeceğimiz için memnunuz. Misafirlerimizi sevgiyle selamlıyoruz. Rudi Assauer'i de" sözlerine yer verildi.
FC Schalke'in AC Milan'la sahasında 2-2 berabere kalmasından sonra, Şampiyonlar liginde bir üst tura çıkmak için umutlarının arttığı açıklanırken, Assauer "İlk önce cadı kazanı Boğaz'da bir puan almak istiyoruz. Daha sonra evimizde Fenerbahçe ve Eindhoven'e karşı kazanmak istiyoruz" dedi.
Assauer, şampiyonlar liginde Fenerbahçe ile aynı gruba düştüklerinde yaptığı açıklamada,"Sayın Daum'u görmekten hiç bir zaman memnun olmam" şeklinde konuşmuştu.
Rangnick: "Elensek bile, bu savaşmadan olmayacak"
Fenerbahçe'nin Avrupa Şampiyonlar Ligi (E) Grubu'ndaki rakiplerinden Schalke 04'in teknik direktörü Ralf Rangnick, "Elensek bile, bu savaşmadan olmayacak" dedi.
Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkmak için sonuna kadar mücadele edeceklerini belirten Ragnick, AC Milan maçında agresif olmaları gerektiğini öğrendiklerini ifade ederek, "Sadece iyi futbol oynamak yetmiyor, agresif olmak çok farklı bir şey. Her maçta Dida gibi kaleciyle karşılaşmamız mümkün değil. Dida, AC Milan için dünya çapında bir yıldız" diye konuştu.
Fenerbahçe ile yapacakları maça da değinen Ragnick, AC Milan maçındaki performanslarını Fenerbahçe karşısında da göstermeleri durumunda endişe etmelerine gerek olmayacağını kaydetti.
Fenerbahçe'den taraftarına teşekkür!
Fenerbahçe Kulübü, Avrupa Şampiyonlar Ligi (E) Grubu'ndaki 2. maçında Hollanda'nın PSV Eindhoven takımı karşısında alınan 3-0'lık galibiyetteki payları nedeniyle sarı-lacivertli taraftarlara övgü yağdırdı.
Kulüpten yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: "PSV Eindhoven maçı boyunca sergilenen mücadele, sahaya hakim olan takımın, Fenerbahçemiz olması, rakibine ilk korner şansını bile 2. devrede vermesi, tüm oyuncularımızın özverili performansları ve bu performanslarını takım oyununa yansıtmaları büyük Fenerbahçe taraftarına tarihi bir günü daha yaşattı.
Fenerbahçe taraftarlarının sahada görmek istediklerini vermeye çalışan bu takımla hepimiz gurur duyuyoruz. Çünkü yalnızca takımımız değil, büyük Fenerbahçe taraftarları da bu başarıda önemli rol oynadı. Maç boyunca gösterilen destek, bugüne kadar büyük Fenerbahçe taraftarı hakkında konuşulanların ne kadar gerçek olduğunu bir kez daha ispatladı. İyi ki varsınız. Daha büyük başarıları birlikte yaşamak en büyük amacımız.
Önder: "Gruptan çıkacağız"
Sarı-lacivertli futbolcu Önder maçtan sonra yaptığı açıklamada, PSV Eindhoven gibi güçlü bir ekip karşısında 3 puanı 3 golle aldıkları için mutlu olduklarını belirterek, "Bu akşam galip geleceğimize inanıyorduk. 3 puanı 3 golle aldığımız için mutluyuz. PSV Eindhoven güçlü bir ekip, iyi kontratağa çıkıyorlar. Rakibimize fazla gol pozisyonu vermedik. Takım olarak çok iyi mücadele ettik. Elimizden gelen en iyi mücadeleyi sergileyip, gruptan çıkacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.
Gecenin başarılı isimlerinden Serkan da, takım olarak çok iyi mücadele ettiklerini belirterek, "Sabırlı oynamaya başladık. Hatalarımızdan ders aldık. Bugün takım olarak çok iyi mücadele ettik, bunun da meyvasını aldık. Fenerbahçe'yi layık olduğu yere taşıyacağız. Takımda herkes görevini yerine getirdi. Ben de görevimi yaptığıma inanıyorum" dedi.
Kaynak : İHA
"Az Laf Çok İş"
15 Ekim 2005 Cumartesi
Turkcell Süper Ligi’nde Ankaragücü ile karşı karşıya gelen Fenerbahçemiz, karşılaşmadan 2-1 galip ayrılmasını bildi. Takımımızın teknik direktörü Christoph Daum, basın toplantısında şu açıklamalarda bulundu: "3 puanı aldığımız için mutluyuz. Her teknik direktör ilk yarıda kurduğumuz baskıdan ve kazandığımız pozisyonlardan daha fazla gol bekler. Ben de bekledim. Tuncay ile ilgili olarak eleştirilere katılmıyorum. Çünkü bizi iyi takip edenler Tuncay’ın takımla beraber perşembe’den bu yana antrenmanlara çıktığını ve bu durumunun normal olduğunu anlayacaklardır. O bizim için değerli bir oyuncu. Şampiyonlar Ligi’nde çarşamba günü Schalke ile maçımız var. İyi bir sonuç almayı hedefliyoruz. Grubumuzda Milan gibi büyük bir takım bulunuyor ve herkes onun gruptan birinci olarak çıkacağını düşünüyor. Bu nedenle geriye kalan takımlar ikincilik için mücadele ediyor. Biliyorum ki benden gruptan birinci çıkarız Şampiyonlar Ligi Kupası’nı alırız falan dememi bekliyorsunuz. Ancak ben az laf çok işten yanayım. Tabii ki takımıma güveniyorum. Futbolcularımın ne kadar başarılı olduğunu biliyorum ama yine de adım adım ilerlemenin daha doğru olacağına inanıyorum."
Rakiplerimizin Durumu
Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’ndeki rakiplerinden Schalke 04, Bayer Munih ile 1-1 berabere kaldı. Bayer Munih’te Santa Crus 19. dakikada golü bulurken Schalke 90+1’de Larsen ile beraberliği buldu. PSV Eindhoven, Az Alkmar’ı 80. dakikadan sonra bulduğu 3 golle 3- 0 yendi. Hollanda ekibinin iki golünü Cocu, birini ise Hesselink kaydetti.
UEFA Yetkilisi ve Hakem Gözlemcisi Belli Oldu
Şampiyonlar Ligi E Grubu 3. karşılaşmasında 19 Ekim 2005 tarihinde Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda takımımız ile Schalke 04 arasında yapılacak karşılaşmanın UEFA Delegesi Ralazs Makray ve Hakem Gözlemcisi Manuel Lopez Fernandez olarak belirlendi.
"Fenerbahçe’ye Karşı Hedefimiz Galibiyet"
Almanya’nın Gelsenkirchen Kentiyle ’’Kardeş Şehir’’ Olan Büyükçekmece Belediyesi’nin konuğu olarak Kaya Ramada Plaza Otel’de basın toplantısı düzenleyen Schalke 04 Başkanı Gerhard Rehberg, Fenerbahçe’nin grubun ilk maçında Milan’a karşı iyi mücadele ettiğini belirterek, ’’Daha sonra PSV Eindhoven’ı yendiler. Fenerbahçe ile yapacağımız maçın sonucu bizi çok ilgilendiriyor. Grupta birinci olacak takım belli. En azından Schalke 04’ün ikinci olmasını diliyorum. Biz Milan’a karşı son yılların en iyi futbolunu oynadık. Bu da Milan’ın yenilmeyecek bir takım olmadığını gösterdi. Fenerbahçe ile 19 Ekim’de İstanbul’da yapacağımız maçta ilk hedefimiz galibiyet olacak. Ama beraberlik de olabilir. Alex ve Anelka’ya dikkat etmek lazım’’ dedi.
Teknik Direktörümüz Christoph Daum’a karşı oynayacak olmalarının da kendilerini ayrıca heyecanlandırdığını ifade eden Rehberg, "Daum iyi bir teknik adam. Türkiye’de de kendini kanıtladı. Çalıştığı dönemde üç şampiyonluk yaşadı. Bizim için Daum’a karşı oynamak ayrı bir duygu olacak’’ dedi.
Rehberg, çeşitli nedenlerden dolayı sık sık İstanbul’a geldiğini de hatırlatarak, ’’19 Ekim’de Fenerbahçe maçı için yine İstanbul’da olacağım. İstanbul’daki dostluklarım hayata öyle yansıyor ki, Fenerbahçe maçında ev sahibi olabilirim. Ayrıca Türkiye gelecek hafta Dünya Kupası’nda Grup Eleme Maçı oynayacak. Umarım başarılı olur ve Almanya’ya gider’’ diye konuştu.
Gerhard Rehberg, Fenerbahçeli taraftarların baskısından etkilenip etkilenmeyecekleri yönündeki soru üzerine ise, ’’Almanya’da 62 bin seyirci önünde maçlarımızı oynuyoruz. Oyuncularımız Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’ndaki atmosferi biliyor" ifadelerine yer verdi.
İlginç istatistikler
Şampiyonlar Ligi’nde yer alan takımların ve oyuncuların oluşturduğu ilginç istatistikler şöyle:
BİREYSEL İSTATİSTİKLER
GOL KRALLIĞI
Futbolcu Gol Takımı
Ronaldinho 4 Barcelona
Alex 3 Fenerbahçe
Vincenzo Iaquinta 3 Udinese
Deco 2 Barcelona
Kaka 2 Milan
Pepe 2 Porto
Andriy Shevchenko 2 Milan
David Trezeguet 2 Juventus
ASİST
Samuel Eto’o 2 Barcelona
Jose Antonio Reyes 2 Arsenal
Alex 1 Fenerbahçe
Nicolas Anelka 1 Fenerbahçe
İSABETLİ ŞUT
Fabrizio Miccoli 7 Benfica
Ricardo Oliveira 7 Real Betis
David Trezeguet 7 Juventus
Vincenzo Iaquinta 6 Udinese
Ronaldinho 6 Barcelona
Alex 4 179 Fenerbahçe
Nicolas Anelka 4 Fenerbahçe
Selçuk Şahin 2 Fenerbahçe
Tuncay Şanlı 1 Fenerbahçe
İSABETSİZ ŞUT
Kevin Kuranyi 7 Schalke 04
Ryan Babel 6 Ajax
Cristiano Ronaldo 6 Manchester United
Zlatan Ibrahimovic 6 Juventus
Ivan Klasnic 6 Werder Bremen
Nicolas Anelka 5 Fenerbahçe
Tuncay Şanlı 4 Fenerbahçe
Alex 2 Fenerbahçe
Kemal Aslan 1 Fenerbahçe
Ümit Özat 1 Fenerbahçe
OFSAYT
Samuel Eto’o 7 Barcelona
Nicolas Anelka 3 Fenerbahçe
Stephen Appiah 1 Fenerbahçe
KIRMIZI KART
Ivan Klasnic 1 Werder Bremen
Wayne Rooney 1 Manchester United
Sergio Ramos 1 Real Madrid
Robin van Persie 1 Arsenal
Hesselink 1 PSV Eindhoven
Veron 1 Inter
Vidigal 1 Udinese
Patrick Vieira 1 Juventus
SARI KART
Tomas Galasek 2 Ajax
Selver Hodzic 2 Thun
Ivan Klasnic 2 Bremen
Pablo Garcia 2 Real Madrid
Wayne Rooney 2 Man. United
Willy Sagnol 2 Bayern
Alan Smith 2 Man. United
Pavol Stano 2 Artmedia
Kolo Abib Toure 2 Arsenal
Hesselink 2 PSV
Veron 2 Inter
Vidigal 2 Udinese
Patrick Vieira 2 Juventus
Volkan Demirel 1 Fenerbahçe
Marco Aurelio 1 Fenerbahçe
FAUL YAPAN FUTBOLCULAR
Torsten Frings 11Werder Bremen
Vidigal 11 Udinese
Serkan Balcı 9 Fenerbahçe
Stephen Appiah 6 Fenerbahçe
Marco Aurelio 5 Fenerbahçe
Marcio Nobre 3 Fenerbahçe
Önder Turacı 3 Fenerbahçe
FAUL YAPILAN FUTBOLCULAR
Julio Cruz 12 Inter
DaMarcus Beasley 10 PSV Eindhoven
Deco 10 Barcelona
Jefferson Farfan 10 PSV Eindhoven
Branislav Fodrek 10 Artmedia
Florent Malouda 10 Olympique Lyon
Nikolas Anelka 4 Fenerbahçe
Selçuk Şahin 4 Fenerbahçe
TAKIM İSTATİSTİKLERİ
ATILAN GOL
Takım Toplam
Barcelona 6
Juventus 5
Milan 5
Arsenal 4
Fenerbahçe 4
O.Lyon 4
Porto 4
Udinese 4
YENİLEN GOL
Porto 6
Olympiakos 5
Werder Bremen 4
Panathinaikos 4
Rapid Wien 4
Real Madrid 4
Udinese 4
Ajax 3
Artmedia 3
Club Brugge 3
Fenerbahçe 3
Milan 3
PSV Eindhoven 3
Glasgow Rangers 3
Schalke 04 3
İSABETLİ ŞUT
Takım Toplam
1-Porto 22
2-Real Madrid 19
3-Juventus 19
9-Fenerbahçe 14
İSABETSİZ ŞUT
1-Ajax 25
2-Lille 22
4-W.Bremen 20
5-Juventus 20
6-Fenerbahçe 20
KORNER
1-Real Madrid 21
2-Porto 21
3-Olympiakos 18
9-Fenerbahçe 14
OFSAYT
1-Inter 12
2-Juventus 12
3-Barcelona 10
20-Fenerbahçe 5
FAUL YAPAN TAKIMLAR
1-G.Rangers 53
2-W.Bremen 46
3-Udinese 46
14-Fenerbahçe 36
SARI KART
Artmedia 6
Thun 5
Ajax 5
Man. United 5
Chelsea 5
Bayern 5
Real Madrid 5
PSV 5
Barcelona 5
Inter 5
Fenerbahçe 2
KIRMIZI KART
W.Bremen 1
Real Madrid 1
PSV Eindhoven 1
Inter 1
Juventus 1
Udinese 1
Arsenal 1
M.United 1
TOPA SAHİP OLMA (ZAMAN)
Takım Ortalama Süre (Dk) Toplam Süre (Dk)
1-Ajax 36 73
2-Juventus 32 65
3-Barcelona 32 64
13-Fenerbahçe 27 55
TOPA SAHİP OLMA (YÜZDE)
Takım Yüzde
1-Ajax 62
2-Porto 58
3-Barcelona 58
14-Fenerbahçe 50