Seralin ilacının yan etkileri ve tüm tesirleri

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Seralin ilacının yan etkileri ve tüm tesirleri
Seralin ilacını kullananlara yada kullanacak olanların merak ettiği sorular arasında bu ilacın yan etkileri nelerdir sorusu dikkatimiz çekiyor. Seralin yan etkisi ve diğer tüm tesirleriyle ilgili bilgiler makalemizde yer alıyor.

Seralin Çentikli Film Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar:
  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. Beyinde salgılanan ve sinir hücreleri arasında iletimi ve ruh halinin kontrolünü sağlayan serotonin adlı kimyasala etki ederek, serotoninin seviyesini normale çevirir.
  3. Eğer MAO inhibitörü grubuna ait bir ilaç kullanıyorsanız, bu ilacı kullanabilmeniz için en az 14 gün beklemelisiniz. MAO inhibitörü vücudunuzdan tamamen temizlenmeden bu ilacı kullanırsanız, hayati tehlikeler yaratabilecek yan etkilere maruz kalabilirsiniz. Bu ilacın kullanımını bıraktıktan sonra ise, MAO inhibitörü grubuna ait bir ilaç kullanacaksanız yine 14 gün beklemelisiniz.
  4. İlacın kullanımına başladıktan sonra kendinizi daha iyi hissetmeye başlamanız 4 haftayı bulabilir. Doktorunuza danışmadan ilacı kullanmayı bırakmayınız. İlacı aniden bırakmanız hoş olmayan yan etkilere maruz kalabilirsiniz.
  5. İlacınızı, soğuk algınlığı ilaçları, narkotik ağrı kesiciler, kas gevşeticiler, alerji ilaçları, uyku hapları ve anksiyete ilaçları gibi uyku verici ilaçlarla birlikte kullanmaktan kaçınınız. Bu ilaçlardan herhangi birini düzenli olarak kullanıyorsanız doktorunuza söyleyiniz.
  6. İlk kez antidepresan kullanan kişilerde intihara yeltenme söz konusu olduğundan özellikle 24 yaş altı kişiler, bu ilacı kullanmaya başladıktan sonra bir iki hafta doktor gözetiminde bulunulmalıdır.
  7. Eğer karaciğer ve böbrek hastalığı,bipolar bozukluk, hap bağımlılığı, intihar düşüncesi öyküsü ve epilepsi gibi rahatsızlıklarınız var ise bu ilacı kullanmadan önce muhakkak doktorunuzu bilgilendirmelisiniz. İlacı güvenli bir şekilde kullanabilmeniz için doz ayarlamalarına ve spesifik testlere ihtiyaç duyabilirsiniz.
  8. İlacı kullanırken kendine zarar verme ile ilgili düşüncelere sahip olma, davranışlarda ve ruh halinde değişiklikler, panik ataklar, uyku sorunları, alıngan, telaşlı, heyecanlı, sarılgan, huzursuz, agresif, ruhsal ve fiziksel olarak kendini hiperaktif hissetme gibi rahatsızlıklarda derhal doktorunuza başvurunuz.
  9. Tedavinizin en az 1-2 haftasında ailenizin ve çevrenizdekilerin ruh halinizdeki değişimler konusunda dikkatli olmaları ve doktorunuzun sizi bu süre zarfında düzenli olarak kontrol etmesi gerekiyor.
  10. Düşünce ve reaksiyonlarınızı bozabilecek yan etkilere sahip olduğundan, araba veya makine kullanmak gibi dinç ve uyanık olmayı gerektiren aktivitelerde dikkatli olunuz.
  11. İlacı kullanırken alkol almayınız. Alkol ilacın yan etkilerini arttırmaktadır.
  12. Gebelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

Seralin Çentikli Film Tablet’in kullanım Şekli:
Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.
İlacınızın her dozunu bir bardak dolusu su ile birlikte alınız. Yemek esnasında veya öğün aralarında alınabilir. Her gün aynı saatte almaya özen gösteriniz.

İlacın Olası Yan Etkileri :
Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.
Baş ağrısı, baş dönmesi, mide bulantısı, mide ekşimesi, hazımsızlık, ishal, iştahsızlık, ağız kuruluğu, uykusuzluk, terleme, heyecan, halsizlik, güçsüzlük, kas ve eklem ağrısı, deride normal olmayan kanama, kolay çürük oluşumu, idrar yapmada güçlük, görme bozukluğu, adet düzensizliği, iktidarsızlık, karıncalanma ve vücutta his kaybı gibi yan etkilerden herhangi biri görüldüğünde doktorunuzla görüşünüz.
 


Üst Alt