Seninle 5 dakika umutlandırıyor beni: 2-0

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Seninle 5 dakika umutlandırıyor beni: 2-0
Seninle 5 dakika umutlandırıyor beni: 2-0


Fırtına gibiydik
A Milli Futbol Takımımız, 2006 Dünya Kupası Eleme Grubu'nda önündeki 7 final maçının ilkinde Arnavutluk'u geçti. Maça fırtına gibi başlayan millilerimiz, 2'nci dakikada Emre'ye yapılan penaltıyı gole çeviren Necati ile öne geçti. 5'inci dakikada ilk gole benzer pozisyonda presle topu kapan Yıldıray ortaladı, Beqiri topu kendi ağlarına gönderdi.

Süper Baştürk
Bu golle 2-0 öne geçen Milli Takımımız, ilk yarının kalan dakikalarında vasat futbol ortaya koydu. İkinci yarıya da tutuk başlayan Türkiye, son 20 dakikadaki etkili futbolundan bir gol daha çıkarmayı başaramadı. Uzun bir aradan sonra takıma dönen Yıldıray Baştürk sahanın en iyisiydi. Emre, Hamit ve Toraman da göze çarpan diğer isimlerdi.

Bayrağa saygı
Nevruz'da yaşanan olaylar sonrası oynanan maçta tribünlerin tamamına yakını doluydu. BJK İnönü Stadı'na gelen taraftarlara 30 bin Türk Bayrağı dağıtıldı. Birlik ve beraberliğin en güzel örnekleri verildi. Bu galibiyetle 9 puana ulaşan Türkiye, çarşamba günü deplasmanda Gürcistan'la karşılaşacak.


***

Arn-avut-luk

2006 Dünya Kupası'na katılmak için dönüşü olmayan bir yola giren ayyıldızlılar, Arnavutluk'u mağlup ederek moral buldu. A Milliler farkı kaçırdı.

Bayrağına sahip çıkan ve bütün dünyaya birlik mesajı veren Türk insanı, milli maçta gelen bu fırsatı haykırırcasına İnönü'yü ay-yıldızlı bayrağımızla süslemişti. Bu müthiş atmosferde sahaya çıkan ve Ukrayna sonrası kırılan umutları yeniden canlandırmak isteyen A milliler, maça fırtına gibi başladı. Daha maçın başında Emre'nin kendi çabalarıyla kaptığı top ve kazandırdığı penaltıyı Necati gole çevirdiğinde konuk oyuncular, tribünlerdeki muhteşem tablodan gözünü alıp daha sahaya bakamamıştı. Ve 5. dakikada Yıldıray'ın kendi kazandığı topla sol çaprazdan ceza sahasına girip vuruşunda skoru 2-0'a taşıyınca İnönü'de bulunan herkes gecenin tarihi farka sahne olacağını düşünmüştü. Ancak milli takım, bulduğu iki golden sonra farkı getirecek futbolu oynamaktan uzak bir 90 dakika çıkardı. İlk yarının 36. dakikasında Rüştü'nün kaleyi terk etmesiyle Loktani'nin ayağından ilk pozisyonunu bulan Arnavutluk ekibi, ikinci yarıda skoru ve milli takımı gölgeleyecek bir mücadele ortaya koydu. 53. dakikada Fatih'in düşürülmesine, 82. dakikada Tare'in indirilmesinde penaltıyı es geçen hakem Plautz'un maçın dengesini bozacak hatalar yapmadı. 69. dakikada Skela'nin ortasında Bogdani'nin kafa vuruşu direkte patlayınca gol için saldıran Arnavutlar, yakaladığı net pozisyonları gole çeviremedi. Ancak futboluyla, mücadelesiyle alkışlandı. Milli takımımız ise maçın sonlarına doğru rakibin aldığı rizikolardar faydalanarak farkı artırmayı tercih etti fakat sahanın en iyisi Yıldıray başta olmak üzere İbrahim Toraman, Necati ve Gökdeniz ile yakaladığı net pozisyonları gole çeviremedi. Türkiye futbol kalitesi olarak endişe uyandırırken, aldığı 3 puanla Gürcistan maçı öncesi moral kazandı.
 


crawling

crawling

Üye
kötüde oynasak aldık maçı...bu arada başlık çok süper..
 

ilker

Üye
arkadaşlar turkiye oyun mu oıynadı yawww ne yaptı ööle
 
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
önemli olan 3 puanı almak... ben top oynamasak bile böyle kötü futbolla almanyaya gitmeye razıyım...
 
Gokhan43

Gokhan43

Üye
Sna katılıyorum van.Berbat oynasakta hepimiz Almanyaya gştmeye razıyız.Gitmeyelim deyen warsa yazsın.... ;;)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt