Sendikacılara KCK operasyonu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
yavuzkaraca

yavuzkaraca

Üye
    Konu Sahibi
Sendikacılara KCK operasyonu
Polis Eğitim-Sen Genel Merkezi'nde arama yapıyor...

KCK'ya yönelik operasyonda KESK Genel Başkanı Lami Özgen'in de aralarında bulunduğu 58 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Sabah saatlerinde başlayan operasyonlar sonrasında Lami Özgen, Diyarbakır'da gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, KCK'ya yönelik operasyon kapsamında bu sabah erken saatlerde başta KESK ve Eğitim-Sen genel merkezleri olmak üzere birçok noktada eş zamanlı arama başlattı.

Aramalar devam ederken, KESK Genel Başkanı Lami Özgen de Diyarbakır'da gözaltına alındı. Özgen ile birlikte 11'i sendikacı 58 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu öne sürüldü.

KESK BAŞKANI LAMİ ÖZGEN VE 8 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Operasyon kapsamında aralarında KESK Genel Başkanı Lami Özgen'in de bulunduğu 8 kişi Diyarbakır'da gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlılar Ankara'ya gönderilecek.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın düzenlediği operasyon kapsamında Diyarbakır'da bazı ikamet ve sendika binalarında arama yapıldı. Diyarbakır Eğitim-Sen, Tüm-Bel-Sen ve KESK binalarında yapılan aramalarda KESK Genel Başkanı Lami Özgen ve Eğitim Sen Diyarbakır Şube Başkanı Kasım Birtek'in de aralarında bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı.

SİİRT EĞİTİM-SEN VE İHD'DE ARAMA
Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin talimatıyla KCK soruşturması kapsamında Siirt'te İnsan Hakları Derneği (İHD) ile Eğitim-Sen şubelerinde arama yapıldı.

Eğitim-Sen üyesi Ş.K'nın gözaltına alındığı operasyonda, İHD ve Eğitim-Sen şubelerindeki bazı doküman ve belgelere el konuldu.

EĞİTİM-SEN TEPKİLİ: "BU OPERASYON 4+4+4 SÜRECİNDEKİ TAVRIMIZDAN DOLAYI"
Eğiitim-Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız aramalarla ilgili olarak, hükümetin ileri demokrasi atılımının devam ettiğini belirterek, siyasal iktidarı eleştirdi. Yıldız, iktidarın kendisi ile fikirleri uyuşmayan kitle toplum örgütlerine karşı bir faaliyet başlattığını söyleyerek, ''Maalesef bugün sabah saatlerinde kimi yönetici ve üye arkadaşlarımızın gözaltına alınmalarıyla ilgili bir süreç yaşanmaktadır. Bu ülkemiz ve demokrasi mücadelesi açısından kara lekedir. Sendikamız ve konfederasyonumuz ile birlikte 21 Aralık'tan günümüze kadar sadece son 6 ay içerisinde 3 büyük açlık grevi gerçekleştirdik. Siyasal iktidarın uyguladığı programın mağduriyetlerini biliyoruz'' şeklinde konuştu.

Türkiye'de koşullara itiraz etmeyi sürdürdükleri için operasyonla karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Yıldız, ''4+4+4 diye bilinen yasa sürecinde ortaya koymuş olduğumuz tutum da belli ki, bugünkü operasyonun yapılmasında oldukça etkili olmuştur. Hatta mesleğimize karşı, onurumuza karşı Sayın Başbakan ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın sürdürmüş olduğu itibarsızlaştırma çabalarına karşı 3 haftadır Eğitim-Sen itibarına sahip çıkıyor, onuruna
sahip çıkıyor. Bunların hepsinin siyasal iktidarı son derece kaygılandırdığını görüyoruz'' dedi.

MERSİN'DE DE ARAMALAR VAR
Mersin'de, KESK Genel Meclis Üyesi Sinan M.'nin evinde arama yapıldı. Polis daha sonra Mersin Eğitim–Sen Şubesi'nde arama başlattı.

Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabahın erken saatlerinde KESK Genel Meclis Üyesi Sinan M.'nin evinde arama yaptı. Ekipler daha sonra Barış Mahallesi'nde bulunan Eğitim-Sen Mersin Şubesi'ne gelerek arama yapmaya başladı. Ekiplerin Eğitim-Sen üyesi 2 kişinin nezaretindeki araması sürüyor. Arama yapıldığı duyan Eğitim-Sen üyeleri şube binası önüne gelerek beklemeye başladı.

AJANSLAR
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt