Semih, Almancı olsaydı!!!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
dreamnoble

dreamnoble

Üye
    Konu Sahibi
Semih, Almancı olsaydı!!!

Semih tam 9 yıldır Fenerbahçe’de. 16 yaşından 25 yaşına kadar Fenerbahçe gibi bir kulüpte kalabilmek zaten bir iş. Bir yıllık İzmirspor arası dışında beklemeyi kendine yedirmek bambaşka bir iş.
Anelkaları, Van Hooijdonkları, Nobreleri, Washingtonları görüp her birinden bir şeyler öğrenebilmek bir iş. Ben böyle bir takımda nasılsa oynayamam ruh haline kendini kaptırmamak, yılmamak başka bir iş...
Semih 17 yaşındayken ‘İşte Fenerbahçe’nin geleceği’ denen oyunculardan değildi.
20’li yaşlarına geldiğinde bile ‘Fenerbahçe’de yedek olabilmek için bile yetersiz’di.

Fena olmayan bir yedek oldu önce.
Sonra yedek golcü oldu.
Ardından ‘Eldeki kadroda, oynanması istenen sistemde tek seçenek’ dendi. Tabii bazılarımız tarafından. Bazıları da dalga geçti.
Sonra...
-11’de başladığında olmuyor.
-Boyu kısa (1.83. Guiza’dan 3 santim uzun)
-Beleşçi (Evet bu bile söylendi. Duran top kullanmadan 7 asist yapmış ve santrfor mevkinde oynayan oyuncular arasında sadece Mehmet Yıldız’a geçilmiş bir oyuncuya beleşçi demek de bizim mesleğin ustalarına özgü!)
Ancak gerçek farklıydı. Bütün bu zaman içinde oyunu ileride organize edebilme becerisine kavuşmuş olmasının yanı sıra çok iyi bir golcüye de dönüşmeyi bildi Semih.
Şimdi 25 yaşında. Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Şampiyonası sonrası artık başka bir sınıfta. Şu anda Türk santrforlar arasında ondan iyi diyebileceğimiz tek oyuncu Nihat. Ancak çok yönlülük açısından Semih şu anda tek. Yine de bunu itiraf edemiyoruz. Fenerbahçe Kulübü de edemiyor, takip edenler de.
Güiza’nın hiçbir teklif alamadığı La Liga ve Premiership’ten Semih’e teklifler var. Van Persie ya da Adebayor’un gitmesi durumunda Arsen Wenger’in kısa listesindeki oyuncuların başındaki Semih’e gel demesi sürpriz olmayacak.
Ancak yine de biz ikna olmuyoruz.
Dortmund’da doğmuş olsaydı Semih. Ve bugün Schalke’de oynuyor olsaydı. Ya da Toshack’ın ağına Nihat değil de Semih düşmüş olsaydı. Şu anda onu almak için Güiza’ya ödenen paradan daha fazlasını ödemeye hazır olurdu büyükler. E bir de Türk pasaportlu tabii.
Böylesine çıkış trendinde, dünya futbolunun bugünü için harika bir yaşta bu kadar özellikli bir oyuncu başka bir yerde olsaydı en büyük rüyamız olurdu. Misal İtalyan olsaydı. Transfer dedikodusu bile Eto’onun gelme ihtimali kadar heyecan verici olurdu.
Senede 15 maçtan fazlasını oynamayacağı kesin olan oyunculara toplam 20 milyon euroluk paketler öneren kulüpler için Semih’in ve onunla simgeleşen diğerlerinin nasıl hazineler olduğunu anlamak nasıl bu kadar zor oluyor? Bunu anlayamıyorum.
Bu sadece basit bir komşunun tavuğu komşuya kaz görünür hikâyesi olamaz.
Bu işlerde bir anormallik var. Ve ben yine hiç, ama anlayamıyorum.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt