Selçuklu dönemine ait Kur'an-ı Kerim ele geçti

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
HeiLmasTer®

HeiLmasTer®

Üye
    Konu Sahibi
Selçuklu dönemine ait Kur'an-ı Kerim ele geçti


Alınan bilgiye göre, müzeler ve camilerden çalınan tarihi eserlere yönelik çalışmalarını sürdüren İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çalıntı tarihi eserlerin internet üzerinden yurt dışına pazarlamak istendiği bilgisine ulaştı.
Bunun üzerine teknik takip başlatan polis, eserleri satan kişinin Y.E. isimli bir iş adamı olduğunu belirledi. Müşteri gibi davranarak Y.E. ile irtibat kuran polis, 1 Kasımda Kadıköy'de belirlenen buluşma yerine gelen Y.E'yi gözaltına aldı.
Y.E'nin evinde ve iş yerinde yapılan aramada, Selçuklu dönemine ait 1 adet Kur'an-ı Kerim, eski Mısır dönemine ait ahşap boyalı maske, fayans ve cam yüz tasvirli boncuk dizisi, 5 adet pişmiş toprak kandil, kasecik, 1 adet mermer eser, 1 adet cam boncuk dizisi, 9 adet sırlı kenar ve dip keramik parçası, 2 adet bakır ibrik ve leğen takımı, 1 adet bakır üzerinde tombak metal aksamı, 1 adet Arap kumbarası ile 5 kilogram ağırlığında üzerinde yazılar bulunan parça kumaş yazma eser ele geçirildi.
Poliste sorgulanan Y.E'nin, elinde bulunan eserleri internet sitesi üzerinden özellikle yurt dışında bulunan kişilere sattığı tespit edildi. Eserleri kendi çocuğunun elinde çektiği fotoğraflarla tanıtan Y.E'nin, şimdiye kadar 350 satış yaptığı ileri sürüldü.
Eserlerin çalıntı olup olmadığının araştırıldığını ifade eden yetkililer, el konulan eserlerin incelenmek üzere İstanbul Arkeoloji Müzesi'ne gönderileceğini bildirdi.
Poliste işlemleri tamamlanan Y.E, Kadıköy Adliyesi'ne sevk edildi.
AA
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt