Sebzeli Deniz Ürünleri (4-5 Kişilik)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Revengeful

Revengeful

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Sebzeli Deniz Ürünleri (4-5 Kişilik)



Malzemeler
3 Orta Boy Beyaz Etli Balık Filetosu
250 gr. Orta Boy Karides
400 gr. Midye
1 Adet Ufak Soğan
2 Sap Pırasa
Yarım Limon(Dilimlenmiş)
2 Adet Defne Yaprağı
Sosu İçin
3 Çorba Kaşığı Margarin
1 Adet Küçük Kereviz(Doğranmış)
1 Adet Büyük Havuç(Küp Doğranmış)
6 Tatlı Kaşığı Un
1.5 Su Bardağı Süt
125 gr. Gravyer Peyniri (Rendelenmiş)
1 Bardak Dolusu Bezelye
Üzerine
1 Su Bardağı Ekmek Kırıntısı
1/2 Bardak Kavrulmuş Badem
2 Tatlı Kaşığı Limon Kabuğu (İnce Rendelenmiş)
1/2 Tatlı Kaşığı karabiber
3 Çorba Kaşığı Tereyağı



Yemegin Yapilisi:
Ön hazırlık olarak fırını 180 derece ısıtalım. Balık filetolarının deri ve kılçıkları varsa ayıklayalım. Balığı küçük küpler halinde keselim. Karidesleri ayıklayalım. Eğer bütün midye kullanacaksak midye kabuklarının üzerindeki tüyleri ve kumu temizleyelim. Ancak onun yerine donmuş iç midye de kullanabilirsiniz. Bir tencereye karides midye ve balığı yerleştirelim. Üzerini örtecek biçimde soğuk su ilave edelim. Doğranmış soğanı pırasayı defne yaprağını limonu ve beyaz şarabı ekleyelim. Kısık ateşte kaynama noktasına gelinceye kadar pişirelim. Kapağını kapatıp 3-4 dakika daha pişirelim. Deniz mahsüllerini süzerek tencereden alıp hafif yağlanmış fırın tepsisine koyalım.
Sosu İçin: Margarini bir tencerede eritelim. Havuç ve kerevizi ekleyip bir dakika kadar pişirdikten sonra unu ilave edelim. Kısık ateşte un altın rengi alana kadar çevirmeye devam edelim. Sütü tencereye yavaş yavaş boşaltalım. Sürekli karıştırarak orta ateşte üç dakika pişirelim. Kaynamaya başlayınca bir dakika kadar ateşte tutup sonra indirelim. Sosu oda ısısına gelinceye dek soğutalım. Peynir ve bezelyeleri ekleyip sosu balıkların üzerine dökerek hafifçe karıştıralım.
Üzerine: Ekmek kırıntıları dövülmüş badem limon kabuğu ve karabiberi karıştıralım. Yemeğin üzerine dökelim. Tereyağı dilimlerini de üstüne yerleştirip 20 dakika kadar daha kaynatalım. Dereotuyla süsleyip servis yapalım.
AFIYET OLSUN...​
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Baydırman
Cevap
0
Görüntüleme
221
Baydırman
Gulu Gulu
Cevap
2
Görüntüleme
463
Gulu Gulu
Gulu Gulu
Cevap
0
Görüntüleme
464
Gulu Gulu
Gulu Gulu
Cevap
0
Görüntüleme
382
Gulu Gulu


Üst Alt