ScreenFTP Kullanma Talimatı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

surfer

Üye
    Konu Sahibi
ScreenFTP Kullanma Talimatı
Merhabalar,

Sitede ScreenFTP programının kullanımında yasanan sorunlar uzerine 6600 kullanıcılarının sorularını en aza indirme amaçlı pratik bir ScreenFTP anlatımı hazırlamayı uygun gordum.

Internet Explorer ile sitesine girdiginizde (diger tarayıcılarda java destegi olmayacabilecegi icin Internet Explorer ile kullanmanızı oneriyorum) isteginize gore;
*Nokia 6600 telefonunuza metin gonderecekseniz sitenin üst kısmındaki SEND TEXT butonuna ,
*Ya da bir dosya (resim ,mp3, midi vs .) gonderecekseniz SEND FILE butonuna tıklayın.

Tıkladıktan sonra Internet Explorer bir hata mesajı verebilir. Bu mesajı dikkate almayarak gerekli JAVA uygulamasının tarayıcınız ile acılmasını saglayın. Herhangi bir guvenlik sorunu yaratmayacaktır.

Eger metin gondermeyi sectiyseniz cıkan ekrana telefona yollamak istediginiz metni yazabilirsiniz (isterseniz kopyala yapıstır yontemi ile herhangi bir dökümandan metin ekleyebilirsiniz). Dosya gondermeyi secti iseniz bilgisayarınızdan gerekli dosyayı secmeniz istenecektir. Yollayacagınız dosyayı
secin.

Sonra her iki işlemin sonunda da yeşil CLICK HERE TO SEND butonunu kullanarak bir sonraki adıma gecin. Bu arada eger dosya secti iseniz kodlama işlemi icin biraz beklemeniz gerekebilir.

Yeni açılacak olan ekranda resimde de gordugunuz gibi artık bir kodlanmış goruntu alanı (karesi) ve kontrolleri goruyorsunuz. Eger goruntu alanınının en dısında siyah kareler varsa parlaklık ayarını degistirerek siyah karelerin kaybolmasını saglayın. (Maviye dönüşmeli)

???

Bu noktada telefonunuza onceden kurdugunuz ScreenFTP isimli programı calıştırın. Program aşagıdaki şekli ile acılacaktır.

???

Programda algılanan goruntu alanını monitörunuzdeki kodlanmış kareye doğrultun ve işaretleyiciyi karenin tam ortasına gelecek sekilde tutmaya calısın. Program ilk kareyi algıladıgında durum penceresinde Bilgisayar ekranındaki OYNAT dugmesine basmanızı isteyecektir. Bir film gibi akan kareler bitinceye kadar telefonunuzu aynı pozisyonda tutun ve işaretleyiciyi goruntu alanının ortasında tutmaya calısın. İşlam zaman alabileceginden ilerleme hızını arttırabilirsiniz ancak bu hata oranını yukseltecektir. Bu yuzden fazla arttırmamanızı oneririm.

İşlem bittiginde telefonunuzdaki program kodlanmış veriyi cozecektir. Bu da kısa bir zaman alacak.

Ardından durum penceresinde dosya gonderme işleminin basarılı olup olmadıgını ya da basarılı oldu ise gonderirken olusan hata oranını okuyabilirsiniz.

%40 tan fazla olusan hata oranı dosyanın bozuk ya da eksin yollanma ihtimalini arttırır. Boyle bir hata var ise PC de hız kontrolundan hızı dusurun ya da telefonu daha sabit bir sekilde PC deki goruntu alanının dısına cıkmayarak tutmaya calısın. Ve işlemi bastan baslatın.

Eger aktarım basarılı oldu ise gerek dosyalar gerek metin ; cep telefonunuza bir multimedya mesaj olarak gelecektir. Telefonunuz yeni bir mesaj almıs gibi davranacaktır. Gelen kutunuzdan dosyayı acabilirsiniz.

Güle güle kullanın.
 


abdurrahmanz

abdurrahmanz

Üye
Teşekkürler
 
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
teşşekürler
 

zekixx2002

Üye
işe yarıo mu ki,?
 
system_start()

system_start()

Üye
yarıyo kardeş ama biraz uzun sürüyor.

bir oyun 5dk da gidiyo (612kb)
 
Casy

Casy

Üye
o kadar beklemem
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt