kum kзđiśi
Üye
Sarımsaklı Dip tarifi
Sarımsaklı Dip tarifi
için Malzemeler :
• 200 gr. beyaz peynir
• 125 gr. kurutulmuş domates
• 100 gr. ceviz içi
• 2 baş sarmısak
• 2 tatlı kaşığı zeytinyağ
• 1 tatlı kaşığı kekik
• 4 yemek kaşığı kremşanti
• Tuz Sarımsaklı Dip
yemeğinin hazırlanışı:
</STRONG>2 baş sarmısağı diş diş ayırıp soymadan, uç kısımlarını 1 cm. kalınlığında kesin. Kestiğiniz yüzeylere zeytinyağı damlatın. Sarmısak dişlerini kesilmiş uçları yukarı gelecek şekilde alüminyum folyoya dizip sarın. Önceden 200 derece ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirin. Folyadan çıkartıp ılımaya bırakın ve yumuşamış içleri sıkıp çıkartın.
Domatesleri ince ince kıyın. Cevizleri hafif ateşte pembeleştirin. Soğuyunca derin dondurucu torbasına koyun, merdane yardımı ile üzerinden geçerek ufalayın. Beyaz peyniri ufalayın, taze kutu peyniri, sarmısak ve 4 yemek kaşığı kremşantiyi katın. Mikserde düzgün bir karışım oluncaya kadar karıştırın. Ceviz, domates ve kekik ilave edip yedirin. Ekmek üzerine sürüp servis yapın.
için Malzemeler :
• 200 gr. beyaz peynir
• 125 gr. kurutulmuş domates
• 100 gr. ceviz içi
• 2 baş sarmısak
• 2 tatlı kaşığı zeytinyağ
• 1 tatlı kaşığı kekik
• 4 yemek kaşığı kremşanti
• Tuz Sarımsaklı Dip
yemeğinin hazırlanışı:
</STRONG>2 baş sarmısağı diş diş ayırıp soymadan, uç kısımlarını 1 cm. kalınlığında kesin. Kestiğiniz yüzeylere zeytinyağı damlatın. Sarmısak dişlerini kesilmiş uçları yukarı gelecek şekilde alüminyum folyoya dizip sarın. Önceden 200 derece ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirin. Folyadan çıkartıp ılımaya bırakın ve yumuşamış içleri sıkıp çıkartın.
Domatesleri ince ince kıyın. Cevizleri hafif ateşte pembeleştirin. Soğuyunca derin dondurucu torbasına koyun, merdane yardımı ile üzerinden geçerek ufalayın. Beyaz peyniri ufalayın, taze kutu peyniri, sarmısak ve 4 yemek kaşığı kremşantiyi katın. Mikserde düzgün bir karışım oluncaya kadar karıştırın. Ceviz, domates ve kekik ilave edip yedirin. Ekmek üzerine sürüp servis yapın.