Sao Paolo Dünyanın Zirvesinde

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Nicolas_Anelka

Üye
    Konu Sahibi
Sao Paolo Dünyanın Zirvesinde
FIFA Dünya Kulüpler Şampiyonası'nı Liverpool'u finalde 1-0 yenen Brezilya'nın Sao Paolo takımı kazandı.

Sao Paolo, Uluslararası Yokohama Stadı'nda oynanan final maçında Liverpool'u ilk yarıda attığı golle yendi ve FIFA Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda üçüncü kez mutlu sona ulaştı.

Yarı finalde Suudi Arabistan'ın Al Ittihad takımını 3-2 yenen Sao Paolo ile Kosta Rika ekibi Saprissa'yı 3-0 mağlup eden Liverpool'un karşı karşıya geldiği finalde tek gol 27'nci dakikada Mineiro'dan geldi.

Dünya Külüpler Kupası'nı daha önce 1992 ve 1993 yıllarında kazanan Sao Paolo'nun kalecisi Rogerio Ceni final maçında yaptığı kurtarışlarla takımının galibiyetinde önemli rol oynadı ve karşılaşmanın da en değerli oyuncusu seçildi.

11 maçlık gol yememe serisi Sao Paolo karşısında sona eren Liverpool'da Luis Garcia'nın bir şutunda top direkten geri geldi.

68 bin kişinin izlediği mücadelede Liverpool'dan Garcia, Pognolle ve Hyppia'nın ağlara giden vuruşları Meksikalı hakem Armando Benito Archundia tarafından gol olarak sayılmadı.

Liverpool Menajeri Rafa Benitez maçtan sonra yaptığı açıklamada hakemin yönetimiden memnun olmadığını söyledi.

Benitez, "21 şut çektik, 17 korner kullandık, üç golümüz sayılmadı, bir vuruşumuz direğe takıldı. Oyunda kontrol bizdeydi. Kazanmayı hak eden taraf bizdik" derken, Sao Paolo Teknik Direktörü Paolo Autuori, "büyük bir takımı yendik. Futbol bir sonuç oyunudur. Kaybedenler daima bahaneler üretir" ifadelerini kullandı.

Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda El İttihad'ı 3-2 yenen Saprissa üçüncü, Mısır'ın El Ahli ekibini 2-1 mağlup eden Avustralya temsilcisi Sydney FC beşinci sırayı aldı.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Cevap
0
Görüntüleme
266
DiaBLoS
Cevap
1
Görüntüleme
282
Kingmortall
Cevap
0
Görüntüleme
455
Kingmortall
DiaBLoS
Cevap
0
Görüntüleme
348
DiaBLoS


Üst Alt