Sanal Operatörlük için Devler Sırada

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Karahasan

Karahasan

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Sanal Operatörlük için Devler Sırada
Ülker, sanal operatör olup Koç ve İhlas ile yarışacak Türkiye'nin gıda devi Ülker, 'cep' piyasasına girmeye hazırlanıyor. Ülker Grubu şirketlerinden Global, sanal mobil operatörü olmak için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na (BTK) başvuruda bulundu. Koç, Doğuş ve îhlas da sanal operatör olmak için sırada bekliyor. Türkiye'nin önde gelen dev grupları sanal cep telefonu operatörü olmak için harekete geçti.

Koç Grubu'na ait Koç Net, Doğuş Telekom, gıda devi Ülker'in iştiraklerinden Global İletişim ve İhlas, İnfoline, Borusan ve Türknet sanal operatör olmak için BTK'ya başvuruda bulundu.

TTNETDE DEVREDE
Kurum, en kısa sürede işletmelere, numara tahsisi yapmaya başlayacak. BTK, bu alanda ilk yetkilendirmeyi Net Ankara'ya yaptı.

Net Ankara'ya, ilk sanal operatör olarak geçen hafta numara tahsisi gerçekleştirildi. Türk Telekom'un internet servis sağlayıcısı TTNet de sanal operatör olmak için başuruda bulundu, internet piyasasının önemli bir bölümünü kontrol eden TTNet, internet abonelerine cep telefonu hizmeti de sunmayı hedefliyor. BTK, sanal mobil operatörlere 0510 ile başlayan numaralar tahsis edecek. Sanal operatörler, BTK'ya, 100 numara için KDV ve Özel İletişim Vergisi (ÖİV) hariç 15 lira diğer bir deyişle her bir numara içini 15 kuruş ödeyecek.

SANAL OPERATÖR NASIL ÇALIŞACAK?

Sanal opeartörler; Turkcell, Vodafone ve Avea'nın altyapısını kullanarak abonelerine hizmet sunacak. Sanal opearatör, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın deyişiyle, 'ana operatörün yavrusu' olacak. BTK'dan sanal operatörlük yetkisi alan işletme, Turkcell, Vodafone ya da Avea ile anlaşacak. Sanal operatör, daha sonra bu kendi numara, marka ve görsellerini kullanarak abonelerine her türlü cep telefonu data, görsel gibi hizmeti verebilecek.
 
  • Beğen
Tepkiler: Revengeful


Revengeful

Revengeful

Emekli Yönetici
bilgi için sağol
 
izmirligenc

izmirligenc

Üye
ana oparatorden ne gorduk yavrusundan ne gorelim :ehe
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt