Samsung Telefonlar Isı Borularını Kullanmaya Devam Edecek

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Samsung Telefonlar Isı Borularını Kullanmaya Devam Edecek
Samsung, 2018 yılında piyasaya süreceği akıllı telefonlarında cihazı soğutmak için kullanılan ısı borusunu kullanmaya devam edecek.


Samsung, Galaxy S7 serisi ile beraber cihazlarda ısı boruları kullanmıştı. O cihazların ardından yeni S ve Note cihazlarında da ısı borularına yer vermişti. Bu durum Samsung'un tedarik zinciri kaynaklarından gelen son haberlere göre gelecek yılki modellerle devam edecek.

https://www.maxicep.com/samsung-galaxy-note-5-guncellendi
Samsung Galaxy Note 5 güncellendi
Isı boruları da elbette cihazın fiyatını arttıran bir unsur, bu nedenle genel olarak amiral gemi modellerinde kullanılırlar. Isı boruları yeni nesil son teknoloji üstün performans sunan işlemciler ile iyi ikili olarak onların soğutulması noktasında bir hayli önemli bir rol oynuyor.



Son zamanlarda ısı borularına alternatif bir çözüm daha ortaya çıktı. Bu yeni çözüm ise buhar odaları olarak adlandırılıyor. Isıyı aktarmanın en iyi yollarından biri olarak gösterilen bu çözüm ileri teknoloji grafik birimlerinde kullanılıyor. Bununla birlikte buhar odalarının maliyeti ısı borularından bile daha fazladır.

Buhar odaları, güncel amiral gemi modellerinde kullanılan ısı borularından daha hantal bir yapıya sahip. Bununla birlikte, bazı üreticiler şimdi odaları 0.4 mm'ye kadar ince hale getirmeye çalışıyor Birçok üreticinin buhar odalarını akıllı telefonlarında denediği söyleniyor ancak hiç bir üretici buhar odaları kullanan bir akıllı telefonu piyasaya sunmadı.

Ancak üreticilerin ince dizüstü bilgisayarlarda daha iyi oyun performansı sunmak için buhar odaları kullandığı biliniyor. Bazı farklı ultrabook modelleri bile buhar odaları teknolojisini kullanarak daha iyi soğutma sistemi sunmayı amaçlıyor (ör. 10.9mm kalınlığında Asus ZenBook Flip S).
Samsung Telefonlar Isı Borularını Kullanmaya Devam Edecek
 
  • Beğen
Tepkiler: MaxipmaN


Üst Alt