Samsung Gelecekteki Akıllı Telefonları için 1 / 1.7-inç Büyüklüğünde Kamera Sensörü Geliştiriyor

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Samsung Gelecekteki Akıllı Telefonları için 1 / 1.7-inç Büyüklüğünde Kamera Sensörü Geliştiriyor


Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung, Akıllı telefonlarında kullandığı kameralar için sürekli yeni geliştirmeler için çalışıyor. Her yıl bir öncekinden daha gelişmiş kamera teknolojileri kullanan şirket, gelecekteki akıllı telefonlarında kullanılmak üzere yine mobil cihazlar için oldukça sıra dışı bir kamera ünitesi geliştiriyor.

PhotoRumors tarafından yayınlanan makaledeki iddialara göre Samsung, ƒ / 1.4 gibi geniş bir diyafram ile yepyeni bir 1 / 1.7-inç CMOS kamera sensörü üzerinde çalışıyor.Yeni sensörün 18-24arası megapiksel çözünürlüğe sahip olabileceği belirtiliyor. Yine iddialara göre Güney Kore merkezli şirket ayrıca yeni kompakt 1 / 2.3-inç kamera sensörü üzerinde de çalışıyor.

Samsung, özellikle Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge modellerinde kullandığı 12MP ISOCELL kamera ile görüntü kalitesinde geçen yıl ki amiral gemi modellerine göre sınıf atlamış ve DXOmark kamera testlerinde akıllı telefonlardaki en yüksek skorlara ulaşmayı başarmıştı. Şirketin önümüzdeki aylarda duyurmaya hazırlandığı Galaxy Note 6 ve gelecek yılın amiral gemi akıllısı olması beklenen Galaxy S8modellerinde, geliştirildiği iddia edilen yeni kamera ünitelerinde yer vereceği tahmin ediliyor.

Samsung son zamanlarda şirketinden NX serisi kameralarını bazı pazarlarda duyurduktan sonra NX kamera ekibinden bazı uzmanları akıllı telefon kamera ekibine katmıştı. Güney Koreli akıllı telefon devi şirketin kendi akıllı telefonlarında görüntü kalitesini artırmak için odaklanmış durumda ve bunun için çok agresif bir yol haritası izleyecek gibi görünüyor.

Samsung Gelecekteki Akıllı Telefonları için 1 / 1.7-inç Büyüklüğünde Kamera Sensörü Geliştiriyor
 
  • Beğen
Tepkiler: Luck Star
Luck Star

Luck Star

Üye
Bir şeyi de belirtmek istiyorum. S7 ve S7 Edge'lerin Snapdragon versiyonunda eski Sony IMX260 sensörü bulunuyor ve bunu ciddi anlamda kıyaslamışlar. Açık ara farkını koymuş Samsung'un ürettiği ISOCELL. Gerçek f1.7 'nin ISOCELL olduğunu söylüyorlar.

Bu bakıma Samsung artık kendi kamerasını üreteceği çok belli, gerçekten çok iyi performans sunuyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: Onur K. ve teknolojibaronu

Benzer Konular



Üst Alt