Samsung Galaxy S9 geliştirilmiş iris tarayıcı ve yüz tanıma ile birlikte gelebilir

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Samsung Galaxy S9 geliştirilmiş iris tarayıcı ve yüz tanıma ile birlikte gelebilir
Samsung'un 2018 amiral gemisi Galaxy S9'un geliştirilmiş iris tarayıcı ve yüz tanıma özelliğine sahip olacağı iddia ediliyor.



Samsung'un bir sonraki amiral gemisi Galaxy S9, gelişmiş biyometrik kimlik doğrulama sistemleri ile gelebilir. ETNews'ten gelen yeni bir habere göre, Güney Kore merkezli teknoloji devi, yazılım geliştirmelerinin de yardımıyla Galaxy S9'un iris ve yüz tanıma teknolojisini daha hızlı hale getirmeye çalışıyor.

Kore merkezli medya organı ayrıca, Galaxy S serisinin bir sonraki üyelerinin, Galaxy S8 ve S8 +'da olduğu gibi 8MP ön kamera sensörü ile birlikte geleceğini iddia ediyor. Adı açıklanmayan bir sektör kaynağı, iki sistemin hız geliştirmelerine ek olarak "yazılım uygulamaları aracılığıyla yeni eklentilere sahip olabileceğini" de belirtti.

Bildiğiniz üzere, Samsung'un en yeni Galaxy S ve Note Serisi cihazları, parmak izi okuyucuların yanı sıra yüz ve iris tarama özelliğine de sahip. Yüz tanıma özelliği, 2011 yılından bu yana Android'in Ice Cream Sandwich sürümüyle "Yüz Tanıma Kilidi" adı altında ilk kez piyasaya sürülmüştü.

O günden beri bu özellik güvenilmez ve zayıf güvenliğe eğilimli olarak nitelendirildi ancak Samsung, üstün bir selfie kamera sunarak ve kimlik doğrulama işlemini belirgin bir şekilde daha hızlı hale getirerek en yeni amiral gemileri ile bu özelliği yeniden canlandırmayı başardı. Bununla birlikte, cihaz sahibinin yüksek çözünürlüklü bir fotoğrafına sahipseniz, Galaxy S8'in yüz tanıma kilidini kolayca aşabilirisiniz.

Öte yandan uzmanlar, şu anda mobil cihazlarla kullanılabilen en güvenli biyometrik kimlik doğrulama formlarından biri olarak iris taramayı gösteriyorlar. İris tarama süreci, yüz taraması kadar hızlı değil, ama daha emniyetli olduğu da kesin.

Yine de, yeni biyometrik kimlik doğrulama sistemleri söz konusu olduğunda Samsung tek trend belirleyici değil. Apple iPhone X, telefona erişim izni vermeden önce bir kullanıcının yüzünün 3D taranmasını sağlayan yeni FaceID teknolojisini içeriyor. Bu rekabetin nereye gideceğini ve hangi teknolojinin güvenilirlik bakımından en iyisi olacağını görmek ilginç olacak.
Samsung Galaxy S9 geliştirilmiş iris tarayıcı ve yüz tanıma ile birlikte gelebilir
 


Üst Alt