Samsung, "Galaxy S7 ve S7 Edge'in Güçlü Satışları" Sayesinde 4. Çeyrekte 90 Milyon Telefon Sattı

Sponsorlu Bağlantılar

Kingmortall

Kingmortall

Üye
    Konu Sahibi
Samsung, "Galaxy S7 ve S7 Edge'in Güçlü Satışları" Sayesinde 4. Çeyrekte 90 Milyon Telefon Sattı


Samsung, 2016 mali yılının Ekim-Aralık dönemini kapsayan dördüncü çeyreğine ilişkin kazançlarını bildirdi ve çok başarılı bir performans göstererek, üçüncü büyük üç aylık kâr miktarını yaklaşık 8 milyar dolar olarak açıkladı. Dördüncü çeyrek için kabaca 2.5 milyar Dolara mal olan Galaxy Note 7 iptal edilmemiş olsaydı, tüm bu karışıklıklara ve sorunlara rağmen bu son çeyrek muhtemelen Samsung'un en iyisi olurdu,
Mobil cihaz bölümü genel olarak yaklaşık 2 milyar dolar kar ile bu etkileyici çekerek raporuna katkıda bulunurken karın yarısından fazlası yarı iletken iş kolundan geldi. Samsung'un son dönemlerdeki en iyi performansını ortaya koyduğu bu dönemde 90 milyon akıllı telefon ve 8 milyon adet tablet satışa yapıldı. Akıllı telefonların ortalama satış fiyatı yaklaşık 180 dolar ve birim başına 24 $ kar elde edildi.

Bu rakamlar, Samsung'un Apple'ın ardından akıllı telefon pazarında em çok kar eden şirket olduğunu gösteriyor. Bu arada milyonlarca adetlik satış rakamına ulaşan Galaxy J serisi ve diğer alt segment modellerin de bu başarıda payı inkar edilemez.

Samsung bir önceki dönemdeki 72 milyonluk satışlara göre satış rakamını neden bu kadar artırdı? "Cep telefonu ticareti, amiral gemisi Galaxy S7 ve S7'nin güçlü satışlarının devam etmesinin yanı sıra, orta-düşük segmentteki karlılığın artmasıyla kazançlarını yıllık bazda artıyor" açıklaması bu rakamların neden bu kadar yüksek geldiğini de ortaya koyuyor. Galaxy Note 7'nin yerine tüketicilere verilen Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge ile son dönemde popüler olan Blue Coral renk seçeneği, Samsung'un başarılı bir strateji izlediğini gösteriyor.
 
DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
İyiymiş
 
  • Beğen
Tepkiler: Kingmortall


Üst Alt