Samsung Galaxy Note 9 vs Galaxy Note 8: Farklar ortaya çıkıyor

Sponsorlu Bağlantılar

ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
Samsung Galaxy Note 9 vs Galaxy Note 8: Farklar ortaya çıkıyor
Samsung tarafından kısa bir süre önce duyurulan ve ön siparişe sunulan Galaxy Note 9 ile geçtiğimiz yıl satışa sunulan Galaxy Note 8'in farklarını sizler için paylaşıyoruz.

Galaxy Note 9 vs Galaxy Note 8: boyut karşılaştırması

Karşılaştırmaya ilk olarak telefonların boyutları ile başlıyoruz. Galaxy Note 9, 161.9 x 76.4 x 8.8 mm ölçülerinde Note 8 ise 162.5 x 74.8 x 8.6 mm ölçülerine sahip. Görüldüğü üzere iki telefon arasında boyut olarak büyük bir fark görünmüyor. Ekran boyutlarıda aynı şekilde birbirlerine çok yakın. Galaxy Note 9 6.4 inç, Galaxy Note 8 ise 6.3 inç büyüklüğünde ekrana sahip.

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız


Galaxy Note 9 vs Galaxy Note 8: kullanıcı arayüzü karşılaştırması

Kullanıcı arayüzü tarafında iki telefon arasında büyük farklar yer almıyor. İki telefonda aynı işletim sistemi mevcut. Galaxy Note 9 farkını yenilenmiş S Pen ile ortaya koyuyor. S Pen görünüm olarak çok değişmesede artık daha farklı özelliklere sahip. Örneğin S Pen üzerinde yer alan tuşu kullanarak fotoğraf çekebiliyorsunuz.

Galaxy Note 9 vs Galaxy Note 8: donanım ve performans karşılaştırması

Donanım ve performans telefonlar için oldukça önemli. Her geçen gün daha hızlı işlemciler, daha fazla RAM ve dahili hafızası ile karşılaşıyoruz. Galaxy Note 9 ve Note 8 arasında donanım farkı net bir şekilde karşımıza çıkıyor. Galaxy Note 8 geçen sene duyurulan Qualcomm Snapdragon 835 işlemcisine sahip. Galaxy Note 9 ise Qualcomm tarafından en son duyurulan üst sınıf Snapdragon 845 işlemcisine sahip. Note 9'un bir diğer önemli farkıda yeni eklenen sıvı soğutma sistemi. Bu sistem ile telefonun oyun performansının daha iyi bir noktaya çıkıtığını söyleyebiliriz. RAM ve dahili hafıza tarafında da farklar mevcut. Note 8, 6GB RAM ve 64GB dahili hafıza ile sunulmuştu. Note 9 ise 6GB RAM, 128GB dahili hafıza ve 8GB RAM 512GB dahili hafıza seçeneklerine sahip.

Galaxy Note 9 vs Galaxy Note: kamera karşılaştırması

Kamera tarafında yine bazı farklar yer alıyor. Galaxy Note 9 ve Note 8, 12 MP çözünürlüğünde iki arka kameraya sahip. Burada herhangi bir fark yok. Ancak Galaxy Note 9'da yer alan ana kamera F1.5-F2.4 aralığına sahip. Bu fark bizlere Galaxy Note 9'un düşük ışık altında veya gündüz çekimlerinde daha keskin ve kaliteli fotoğraflar elde etmesini sağlayabilir. Ön kameralar ise her iki telefonda da 8MP çözünürlüğünde yer alıyor.

Galaxy Note 9 vs Galaxy Note 8: batarya karşılaştırması

En önemli kısım ve en önemli fark batarya tarafında diyebiliriz. Note 8'de yer alan 3300mAh kapasiteli batarya bu yıl Note 9 ile birlikte 4000mAh kapasiteye ulaşmış durumda. Bu fark ve Note 9'un sahip olduğu daha yine işlemci ile birlikte batarya performansı tarafında Note 9'un üstünlük kurduğunu söylemek mümkün. Kablosuz şarj tarafında ise herhangi bir fark yer almıyor. Her iki telefonda kablosuz şarj desteğine sahip.

Galaxy Note 9 vs Galaxy Note 8: fiyat karşılaştırması

Galaxy Note 9 ülkemizde 6499TL fiyat etiketi ile ön siparişe sunuldu. 8GB RAM ve 512GB dahili hafızalı modeli ise 7499TL fiyat etiketi ile satışa sunulması bekleniyor. Galaxy Note 8 ise 4500TL civarında bir fiyata sahip. İthalatçı garantili ile daha uyguna bulmak mümkün.

Galaxy Note 9 vs Galaxy Note 8: sonuç

Sonuç olarak iki telefon arasında yenilenmiş S Pen özellikleri ve donanım güncellemeleri haricinde büyük yenilikler bulunmuyor. Note 8 sahibi iseniz daha farklı yenilikler deneyimlemek isteyebilirsiniz. Bu yüzden bir sonraki modelleri beklemek sizin için daha iyi olacaktır. Yine de telefonunuzu değiştirmek veya yeni bir telefon almak istiyorsanız Galaxy Note 9 sunduğu özellikler ve performansı ile sizi memnun edecektir.
 

Ekli dosyalar



Üst Alt