Samsung, 2016'da sanal gerçeklik gözlüğü pazarının lideri oldu

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Samsung, 2016'da sanal gerçeklik gözlüğü pazarının lideri oldu
Samsung, geçtiğimiz sene Gear VR modelleri ile pazarda açık ara lider oldu.





Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung, bir çok farklı alanda cihazlar sunarken, son dönemde giyilebilir cihazlara da yönelmiş durumda. Firma Gear S olarak akıllı saat modelleri sunuyor ve sanal gerçeklik pazarında da faaliyetlerini sürdürürken, Gear VR olarak firmanın sanal gerçeklik gözlükleri de pazarda yer almakta.



Sanal gerçeklik gözlükleri tasarım olarak iki farklı şekilde geliyor. Bunlardan birisi akıllı telefonlar ile birlikte kullanılabilen, Gear VR, Google Daydream VR tarzındaki sanal gerçeklik gözlükleri olurken, ayrıca tüm donanımı bünyesinde barındıran ve akıllı telefona ihtiyaç duymayan Oculus Rift ve HTC Vive gibi sanal gerçeklik gözlükleri de pazara sunulmuş durumda.

Sanal gerçeklik dünyasının 2016'da durumuna dair bazı araştırma raporları da gelmeye devam ederken, bunlardan birisi de SuperData'dan geldi. Buna göre 2016'da 6.3 milyon sanal gerçeklik gözlüğü satılırken, Samsung 4.1 milyon satış rakamı ile açık ara en çok satış yapan firma oldu.

Daha sonra ise Sony'nin Playstation VR modeli geliyor ve bu sanal gerçeklik gözlüğü 750 bin satmış durumda. HTC Vive, Oculus Rift de listede yer alırken, HTC Vive'nin satış rakamı 420 bin ve Oculus Rift'in ise 240 bin olmakta. Google'ın Daydream VR'si ise 260 bin satmış.

Sanal gerçeklik pazarında 2016'da elde edilen toplam gelir ise 1.8 milyar dolar oldu. 718 milyon dolar ile en çok gelir PC segmentinde elde edildi.


Samsung, 2016'da sanal gerçeklik gözlüğü pazarının lideri oldu
 


Üst Alt