Samsun'da 980 Kadın Girişimci, Mikro Kredi Kullandı

Sponsorlu Bağlantılar

hikmet366

hikmet366

Üye
    Konu Sahibi
Samsun'da 980 Kadın Girişimci, Mikro Kredi Kullandı


Türkiye Grameen Mikro Finans Programı Samsun Bölge Direktörü Yasin Kandemir, Samsun ve ilçelerinde şu ana kadar 980 kadının mikro kredi kullandığını açıkladı. Kandemir, mikro kredilerin yanı sıra il özel idareleri, belediyeler ve özel şahısların destekleri ile binlerce kadının iş sahibi olduğunu kaydetti. Kandemir, Samsun'da kredi kullanarak iş sahibi olan ve bir şeyler üreten kadınların ürünlerini sergilemek için bir fuar düzenlemek istediklerini söyledi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı makamında ziyaret eden Türkiye Grameen Mikro Finans Programı Samsun Bölge Direktörü Yasin Kandemir, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı ile valiliklerin yaptığı protokol çerçevesinde kadınların iş sahibi olmalarını amaçlayan projeyle ilgili Başkan Yılmaz'ı bilgilendirdi. Bu güne kadar 980 kadının mikro kredilerden yararlandığını ifade eden Kandemir, "İlk kez 2003 yılında Diyarbakır'da başlayan bu projede Türkiye genelinde şu ana kadar yaklaşık 58 bin kadın 138 milyon lira kredi kullandı. Biz de Samsun'da kredi kullanarak iş sahibi olan ve bir şeyler üreten kadınlarımızın ürünlerini sergilemek için Samsun'da bir fuar düzenlemek istiyoruz." bilgisini verdi.
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz da küçük desteklerle üretim yapıp hem kendi geçimini sağlayan hem de işini geliştirip istihdam yaratabilen kadınların desteklenmesinin önemini vurgulayarak, "Hem kadın istihdamının geliştirilmesi hem de evde oturup bir meslek sahibi olmayan kadınlarımızın ekonomik hayata katılımlarının sağlanması çok önemli. Bu kapsamdaki projelerin sadece devlet ya da devlet kurumlarınca değil imkanı olan herkes tarafından desteklenmesi gerekir. Biz de bu yönde gereken desteği vermeye hazırız." şeklinde konuştu.

Bu arada ziyarete Kandemir'le birlikte Galip Öztürk Salıpazarı Mikrofinans Şubesi Saha sorumluları Nuray Erensoy ve Emin Kahramanoğlu da hazır bulundu.
 


Üst Alt