Salata Diyetiyle 3 Kilo Verin

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Salata Diyetiyle 3 Kilo Verin
Diyetisyen Aşkın Yüksel'in hazırladığı salata diyetiyle bir haftada 3 kilo verebilirsiniz. 5 öğün olarak planlanan diyette salataları farklılaştırabilirsiniz.

Birinci gün

Sabah
75 gram siyah üzüm, 120 gram kavun ve yarım papayadan oluşan bir meyve salatası

Ara öğün
Bir dilim yağsız labne sürülmüş kepek ekmeği, yanında maydanoz

Öğle
Taze fasulyeli, tavuk göğüslü marul salatası için, 100 gram taze fasulyeyi dilim dilim doğrayıp, sekiz - on dakika tuzlu suda haşlayın. Bir adet küçük soğanı ince ince doğrayın. 75 gram marulu ellerinizle parçalayın. Haşlanmış fasulyeyi, soğanı ve salatayı büyük bir kaseye koyun. İçine bir yemek kaşığı sirke dökün, tuz ve karabiber serpin. Önceden haşladığınız 125 gram tavuk göğüsünü salataya ilave edin.

Ara öğün
Bir adet kivi

Akşam
Salatalıklı, peynirli sandviç

İkinci gün
Sabah
İki dilim reçelli kepek ekmeği

Ara öğün
150 gram yağsız yoğurt

Öğle
Şef salatası için, yarım adet kıvırcık salata, 50 gram mozarella peyniri, bir adet yeşil biber ve iki adet havuçtan oluşan salatayı sirke, zeytinyağı, tuz ve biberle tatlandırın.

Ara öğün
75 gram siyah üzüm

Akşam
Mantarlı omlet için, 200 gram mantarı küçük küçük doğrayın ve mantarları üstü kapalı bir tavada birkaç dakika kızartın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Bir adet yumurtayı, iki yemek kaşığı su ve üç yemek kaşığı parmesan peyniriyle karıştırın. İçine dereotu ve maydanoz ekleyin. Yumurtayı mantarlara ilave edin, beş dakika pişirdikten sonra çıkarın.


Üçüncü gün
Sabah
Bir dilim peynirli kepek ekmeği, yanında bir adet domates ya da salatalık

Ara öğün
100 gram karpuz

Öğle
Biberli patates salatası için, 200 gram patatesi yirmi dakika haşlayıp, dilimleyin. Bir adet kırmızı biberi ve bir adet taze soğanı ince ince doğrayıp patatesle birlikte büyük bir kaseye koyun. İçine bir yemek kaşığı sirke, tuz, karabiber ve maydanoz ekleyin.

Ara öğün
125 ml. taze sıkılmış portakal suyu

Akşam
Bir kase light yoğurt, dört yemek kaşığı haşlanmış sebze (brokoli, karnabahar ya da kabak) ve iki dilim kepek ekmeği

Dördüncü gün
Sabah
Kepek ekmeğinden oluşan kaşarlı ve domatesli tost. Yanında taze sıkılmış portakal suyu.

Ara öğün
75 gram siyah üzüm

Öğle
Mantarlı salata için, 200 göbek salatayı ince ince doğrayın. Salataya bir çay kaşığı zeytinyağı, bir yemek kaşığı sirke, tuz, karabiber ve bir çay kaşığı hardal ekleyin. 75 gram kıvırcık salatayı, dört adet mantarı ve bir elmayı ince ince doğrayıp derin bir tabağın içine yayın. Üzerine göbek salatayı koyun. Yanında iki adet susamlı galeta yiyebilirsiniz.

Ara öğün
Bir dilim etimek ve 100 gram domates

Akşam
Peynirli turplu salata için, 40 gram yağsız peyniri, 150 gram dilimlenmiş salatalık ve bir demet doğranmış küçük kırmızı turpla karıştırın. İçine iki yemek kaşığı sirke, yarım çay kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyin. Yanında bir dilim kepek ekmeği yiyebilirsiniz.

Beşinci gün
Sabah
100 gram yağsız labne peynirini, ince kıyılmış yarım adet kırmızı biberle karıştırın. Bu biberli karışımı iki dilim kepek ekmeğine sürün.

Ara öğün
250 ml. domates suyu

Öğle
Hardal soslu salata için, bir adet yumurtayı haşlayın. 50 gram yoğurdu, bir çay kaşığı limon suyu ve bir çay kaşığı hardalla karıştırın. 50 gram kıvırcık salatayı ve bir adet domatesi küçük küçük doğrayın. Salatayı, domatesi ve yumurtayı derin bir kaseye koyun ve sosu üzerine dökün. İsterseniz yanında iki adet kepekli galeta yiyebilirsiniz.

Ara öğün
Bir adet kivi

Akşam
Mantar soslu makarna için, 50 gram makarnayı haşlayın. 100 gram mantarı ve bir adet arpacık soğanı küçük küçük doğrayıp bir çay kaşığı zeytinyağında kavurun. İçine 100 ml. domates suyu ekleyin ve hafif ateşte pişirin. Pişen mantar sosunu makarnanın üzerine dökün.

Altıncı gün
Sabah
100 gram kavunu ezerek 200 gram süt ve 30 gram yulafla karıştırın.

Ara öğün
200 gram yağsız yoğurt, bir adet muz ve kividen oluşan bir meyve salatası hazırlayın.

Öğle
Mango salatası için, yarım adet mangoyu, bir adet soğanı ve 150 gram salatalığı incecik doğrayın. 75 gram marulu yıkayın ve ellerinizle parçalayın. Tüm bu malzemeleri derin bir kaba koyun. İçine iki yemek kaşığı sirke, tuz ve karabiber ekleyin. Yanında iki dilim kızarmış kepek ekmeği yiyebilirsiniz.

Ara öğün
200 gram yoğurdu 125 gram küçük küçük doğranmış çilekle karıştırın.

Akşam
Tonbalıklı domates salatası için, 300 gram domatesi, bir adet soğanı ince ince dilimleyip büyük bir kaseye koyun. İçine 75 gram ton balığı ekleyin. Salatayı bir yemek kaşığı sirke, bir yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiberle tatlandırın.

Yedinci gün
Sabah
150 gram siyah üzümü, bir bardak yağsız süt ve beş yemek kaşığı cornflakesle karıştırın.

Ara öğün
Bir adet elma

Öğle yemeği
Ispanaklı domates salatası
40 gram fiyonk makarnayı tuzlu suda haşlayın. 75 gram ıspanağı ve 150 gram domatesi ince ince doğrayıp süzdüğünüz makarnayla karıştırın. İçine bir çay kaşığı dilimlenmiş yeşil zeytin, tuz, karabiber ve bir çay kaşığı zeytinyağı ekleyin.

Ara öğün
150 gram çilek

Akşam
Roka salatası için, 50 gram rokayı, bir adet küp küp doğranmış ekşi elma ve 30 gram haşlanmış tavuk göğsüyle karıştırın. İçine bol limon suyu, tuz, karabiber ve zeytinyağı ekleyin.
 


Salih Baba™

Salih Baba™

Üye
Sabah
75 gram siyah üzüm, 120 gram kavun ve yarım papayadan oluşan bir meyve salatası

Sabah Sabah ta Kavun yenmez ya....:D
 
Mustafa Dümen

Mustafa Dümen

Üye
Nasıl bir diyet programı bu ya .. doğru sabah sabah kavun mu yenir
 

Solamente

Üye
Sabah
75 gram siyah üzüm, 120 gram kavun ve yarım papayadan oluşan bir meyve salatası

papaya ne yaa :ehe :ehe :ehe
 
Mustafa Dümen

Mustafa Dümen

Üye
papatya olmasın abla
 

Solamente

Üye
tipsiz görünüyo :ehe :ehe
 
Salih Baba™

Salih Baba™

Üye
Papaya: Dışı Hindistan Cevizi İçi Kabak...:D
 
Mustafa Dümen

Mustafa Dümen

Üye
himm anladım Salih kardeş.. nerede yetişiyormuS bu papaya :]
 
Salih Baba™

Salih Baba™

Üye
himm anladım Salih kardeş.. nerede yetişiyormuS bu papaya :]
Papaya enerjisinden anlaşıldığı üzere egzotik bir tür. Tropikal bölgelerde yayılış gösteren bir bitki. Anavatanının Güney Amerika olduğu tahmin edilmektedir. XVII inci asırda Hindistan'a getirilmiştir. Ülkemizde Akdeniz Bölgesinde yetiştiriliyor olabilir.Yaprakları yıldızvari ve geniş, kenarları ise dişlidir. Bu yapraklar koparıldıkları zaman saplarından incir gibi bir süt akar. Papaya meyveleri içinde dilimlere bölünmüş, ortalama 30 cm. boyunda ve açık turuncu renkteki etinin ortasında yuvarlak ve kahverenginde küçük tohumları (çekirdekleri) vardır. Papaya tıpkı uzunca bir kavuna benzer ve kavun gibi dilimlenerek çiğ olarak yenilir. Meyveleri kavuna çok benzediği için diğer ismi Kavun Ağacıdır. Tadı tatlıdır fakat kavun gibi kokulu ve sulu değildir.



Papaya ağacının taç kısmındaki gövdesinde daima dökülen yaprakların uzun sapları kalır. Papaya ağacının içinde fazla dolgu olmadığı için, gövdesi çok yumuşak ve kabadır. Bu nedenle rüzgarlı yerlerde bir cam gibi kırılır. Bu zayıflığını önlemek amacıyla, papayalar daima diğer ağaçların koruması altında ve ya evlerin çevresinde yetiştirilir. Papayaların ev çevresine dikildiği zaman sivrisineklerin ağacın kokusundan kaçtığı da iddia edilmektedir.



Bende Bu ağaçtan yetiştirmek istiyorum diyeler için...

Tohumları ile çoğaltılır. Tohumlarının yastıklara dikilmesi ve fideleri bir iki aylık olduktan sonra ortalama 4,5x4,5 m aralıkla üretilir. Daha sonra Papaya fideleri ikişer üçer bir araya dikilir. Dikiminden bir sene sonra meyvesini yiyebilirsiniz.:) Yıl boyunca 60-100 adet meyve vermektedir.

Meyvesinin içerdiği Papaine hazmı kolaylaştırdığı için, papaya uzak doğu ülkelerinde çok tüketilmektedir. Üretimi de fazladır, halkın oluşturduğu bahçelerde sık rastlanır. Meyveleri olgunlaşmadan afyon gibi üzerleri çizilerek sütü ile karışık suyu toplanır ve bu kurutularak tıbda kullanılan Papaine, elde edilir.
Salatalarda meyvenin içinden çıkan çekirdekleri kullanılabilir.

Meyvesi ve yapraklarının faydaları :

Papaya meyvesinde demir, kalsiyum, potasyum, fosfor mineralleri ile A, B1, B2, C vitaminleri ve karoten (kansere karşı koruyucu bir madde ) açısından oldukça zengindir. İçerisinde bir çok enzim bulundurur meyvesi. En etkilisi Papain'dir. Papain, mide tarafından salgılanan hazmı kolaylaştırırcı pepesin'e benzemektedir. bu nedenle papaya'ya "Bitkisel Pepsin" adı da verilmektedir.
Tropikal bölgelerde yaşayan bazı yerli halkın eti pişirmeden önce bu bitkinin yapraklarına sarmaları ve böylece etin daha iyi pişeceği ve sindirileceği yönündeki inançlarının araştırılması sonucu bu enzim bulunmuştur. Fakat sanılanın aksine meyvelerde yapraklardan daha çok Papain enzimi bulunmaktadır. hazımsızlık ve benzeri rahatsızlıkların giderilmesinde destekleyici olarak kullanılmasında fayda vardır. Ülser tedavisinde de etkili olabilmektedir.

:coold::coold::coold::coold:
 
Mustafa Dümen

Mustafa Dümen

Üye
HmM çok sağol kardeş bilgi için
 

Benzer Konular

Gulu Gulu
Cevap
0
Görüntüleme
335
Gulu Gulu
diyetler
Cevap
0
Görüntüleme
513
diyetler


Üst Alt