Sahte FBI Virüsü Hzla Yaylyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Zero

Zero

Üye
    Konu Sahibi
Sahte FBI Virüsü Hzla Yaylyor
Anti-virüs firmaları, FBI’ın adını kullanarak kullanıcıları tuzağa düşürmeye çalışarak virüs yayan bir e-postaya karşı uyarıda bulunuyor.

Sober virüsünün bir varyantını taşıyan e-posta, kullanıcıları illegal bir siteye girmekle suçlayarak ekte yer alan zararlı dosyayı açmalarını istiyor.

FBI’ın yanı sıra CIA ve Alman BKA birimlerinin isimlerini kullanarak kullanıcıları kandırmaya çalışan kötü niyetli bir e-posta oldukça zararlı Sober virüsünü yayıyor. Anti-virüs firmaları tarafından yapılan açıklamalara göre, Sober virüsünü taşıyan bu e-posta hızla yayılıyor.

Şu sıralar milyonlarca bu tür e-postanın İnternet’te gezdiğini bildiren anti-virüs firmaları pek çok kullanıcının bu tuzağa düşerek bilgisayarlarına Sober virüsünü bulaştırdığını iddia ediyor.

Finlandiya tabanlı an-virüs şirketi F-Secure’a göre virüs, şimdiden yılın en yaygın virüsü olmaya aday bulunuyor. Oldukça hızlı bir şekilde yayılan virüsün en çok Kuzey Amerika’daki kullanıcıları etkilediği rapor ediliyor.

FBI, yaptığı açıklamada, böyle bir e-postayı kesinlikle kendilerinin göndermediğini belirterek, kullanıcıların FBI tarafından halka açık böyle e-postalar göndermeyeceğini bilmesi gerektiğini ekledi.
(Hürriyetim)
 
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Bana geldi ama açtım okudum.. O dosyayı açmadım tabiki..
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt