Sabancı Telsim'den çekildi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Zero

Zero

Üye
    Konu Sahibi
Sabancı Telsim'den çekildi
Sabancı Holding, France Telecom'a bağlı Orange İletişim'le Telsim ihalesine girmeye hazırlanırken, dün aniden hem bu işbirliğinden vazgeçti, hem de ihaleye girmeme kararı aldığını duyurdu.

Sabancı Holding'in bu sürpriz kararının France Telecom'un son anda kendilerini yarı yolda bırakmasından kaynaklandığı belirlendi. Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, daha önce yaptığı açıklamalarda, Telsim ihalesiyle ciddi olarak ilgileneceklerini bildirmişti. Nitekim ön elemeyi geçip, Telsim'i inceleyen alıcılar arasına girmeleri de bundan kaynaklanmıştı.

ÖNCE DOĞRULADI
Sabancı Holding, dünkü Hürriyet'te yer alan "Sabancı, Telsim'e France Telecom'la ortak giriyor" başlıklı haber üzerine, dün sabah saatlerinde İMKB'ye bir açıklama gönderdi. Açıklamada, Sabancı Holding'in şirketi Satelko İletişim'in, Telsim Orange İletişim ile girme konusunda görüşmelere başladığı vurgulanarak, şöyle denildi:

"Şirketimizin, yüzde 99.99'una sahip olduğu Satelko İletişim Hizmetleri ve Yatırımları A.Ş., Telsim satış ihalesine girmek için başvurmuş ve ön yeterlilik almıştır. Bu aşamada ihaleye France Telecom'un iştiraki Orange İletişim şirketi ile girme konusunda görüşmelere başlanmıştır. Ancak henüz nihai anlaşmaya varılmamıştır."

FRANCE TELECOM ÇEKİLİYOR
Ancak, gün içinde France Telecom'un Sabancı Holding yönetimiyle sürpriz bir görüşme yapıp, "Biz Telsim ihalesine girmekten vazgeçiyoruz" dediği söylentisi piyasada duyuldu. Buna göre France Telecom, Sabancı Holding'e, "Biz Orange'ı daha yeni almıştık. Henüz bu şirketle ilgili borç yükümüz üzerimizde duruyor. Telsim gibi bir yatırımı daha şu anda kaldıracak durumda değiliz" mesajını verdi.

SABANCI DA VAZGEÇTİ
Bu gelişme üzerine Sabancı Holding, dün akşam İMKB'ye yeni bir açıklama göndererek, Telsim ihalesine katılmaktan vazgeçtiğini duyurdu. Sabancı Holding'in ikinci açıklamasında şöyle denildi: "Şirketimizin yüzde 99.99'una sahip olduğu Satelko İletişim Hizmetleri ve Yatırım A.Ş. Telsim satış ihalesine ortak girmek için görüştüğü France Telecom'un iştiraki Orange İletişim Şirketi'nin Telsim ihalesine katılmama kararına paralel olarak bu ihaleye teklif vermeme kararı almıştır."
(Hürriyet)
 
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Sabancıyı anladıkta France telekom..
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt