S3 Custom Rom Kurma ve Custom Rom Önerileriniz

Sponsorlu Bağlantılar

serdar_gs

serdar_gs

Üye
    Konu Sahibi
S3 Custom Rom Kurma ve Custom Rom Önerileriniz
Herkese merhaba arkadaşlar.
Ben telefona custom rom kurmayı düşünüyorum ama hem ilk olacak pek bilgim yok hemde bazı sorularım var. Eğer sizlerden gerekli yardımı ve önerileri alabilirsem yükleyip yüklememe konusunda karar verebilirim. Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

Cihaz yaklaşık 4 aylık ve Türkiye'den alınma, orjinal 4.1.2 Türkiye romu kurulu. İlk defa dün akşam root ettim ve bilmiyorum ama telefonda bir hız artışı gördüm. Ayrıca şarjım telefon boştayken çok çok az gitmeye başladı.

Sorularımdan önce custom rom olarak hangilerini önerirsiniz? Önerdiğiniz romların konularını inceleyip özelliklerini ve yorumlarını araştıracağım. Bu kadar titiz davranıyorum kusura bakmayın çünkü dediğim gibi telefon daha yeni 2 yıl garantisi ve kaskosu var :) Ayrıca ilk defa custom rom denemeyi düşünüyorum bu yüzden orjinal romdan daha kötü ve sorunlu bir rom kurmak istemiyorum.
*Önerdiğiniz custom romda lütfen kesinlikle türkçe dil kullanımı olsun, stabil ve hızlı, en önemliside orjinal ikonları görselliği çok oynanmamış olsun. ve tabiki mümkünse sıfır sorunsuz olmasını isterim tabi mümkünse :) Not: Sotmax diye bir rom gördüm (talip sayesinde) yabancı forumda nasıl acaba kullanan varmı? Konusunda galeri ses sorunu gibi şeyler gördüm o yüzden soğudum. Yapılma tabanlarına göre hangi romuda önerirsiniz?

Sorularıma gelirsek şu an dediğim gibi cihaz rootlu ve cmw recoveryli. 2-3 kere odin ile orjinal rom kurdum. Hiç efs yedeği almadım hiç sorun olmadı.
1- Custom rom atmadan önce efs yedeği alayımmı? Efs yedeği almak daha sonra efs kaybetme olasılığını doğururmu?
2- Kernel olayları varmış ve galiba en iyisi siyah kernel? Memnun kalmassam şu anki orjinal kerneli tekrar kurabilirmiyim, mevcutmu? Yoksa orjinal romu kurunca kendi geliyormu?
3- Şu anki orjinal romdan aldığım yedekleri mesela rehberi custom roma tekrar yükleyebilirmiyim?
4- Custom romlarda güncelleme nasıl oluyor? Mesela custom romda orjinal rom güncellemelerini alamayız tabiki :) Custom romun kendisinde bir güncelleme geldiğinde yine baştan kurulummu yapıyoruz yoksa orjinal romdaki gibi güncelleme olarakmı geliyor?
5- Custom romda orjinal rom özelliklerinden yararlanabiliyormuyuz (bu o roma bağlı herhalde)?
6- Custom romlarda direk rootlu oluyor herhalde?
7- Google playi sorunsuz kullanıyormuyuz? Yine gmail hesabımızla girip her uygulama ve oyundan yararlanabiliyormuyuz?
8- Son olarak ben konuları inceledim ve hala inceliyorum ama custom rom atarken yapmam gerekenler kısaca nelerdir? Memnun kalmassam orjinale dönmem kolay olurmu?

Çok uzun ve sorularla dolu bir konu oldu kusura bakmayın şimdiden yardım eden herkese teşekkürler. Custom romla hiç uğraşma root yeter aynen devam et diyende olabilir custom romdan sonra orjinal rom bi daha kullanmassın diyende olabilir. Cevaplarınızı merakla bekliyorum herkese iyi günler.
 
  • Beğen
Tepkiler: abandonware


abandonware

abandonware

Üye
Konu eskide kalmış olabilir belki ama bu kadar uğraşılarak açılmış bir konu için Maxicep sakinlerinin cevap yazmaması beni hayal kıraklığına uğrattı. Bu sebepten dolayı konuyu "hort"latıp cevap yazmayı, bundan sonra konuyu ziyaret edecek olanlara yardımcı olabilmek için uygun gördüm.

Bu kadar titiz davranıyorum kusura bakmayın çünkü dediğim gibi telefon daha yeni 2 yıl garantisi ve kaskosu var
Kusura bakma root ettiğin için telefonun garantisi bozulmuş durumda, kaskoda bozulmuş olabilir bilemeyecem.

Custom rom atmadan önce efs yedeği alayımmı? Efs yedeği almak daha sonra efs kaybetme olasılığını doğururmu?
Samsıng cihazlar için efs hakkında bir bilgim yok fakat cwm ile sistem yedeği alabilirsin. Alacağın sistem yedeği yaklaşık 3 GB olacağından dolayı SD kartında boş yer olmasına dikkat et.

Kernel olayları varmış ve galiba en iyisi siyah kernel? Memnun kalmassam şu anki orjinal kerneli tekrar kurabilirmiyim, mevcutmu? Yoksa orjinal romu kurunca kendi geliyormu?

Kernel, kullandığın ROM ile beraber olarak değişim gösterir.

Şu anki orjinal romdan aldığım yedekleri mesela rehberi custom roma tekrar yükleyebilirmiyim?

Play Store'da bulabileceğin bazı uygulamalar buna izin veriyor.

Custom romlarda güncelleme nasıl oluyor? Mesela custom romda orjinal rom güncellemelerini alamayız tabiki :) Custom romun kendisinde bir güncelleme geldiğinde yine baştan kurulummu yapıyoruz yoksa orjinal romdaki gibi güncelleme olarakmı geliyor?

Güncellemeyi sadece Rom'u derleyen geliştiriciler verebilir. Güncelleme münkünlğü rom'dan roma değişiklik gösterir.

Custom romda orjinal rom özelliklerinden yararlanabiliyormuyuz (bu o roma bağlı herhalde)?

Aynen öyle.

Custom romlarda direk rootlu oluyor herhalde?

Birçok rom içinde superuser barındırıyor.

Google playi sorunsuz kullanıyormuyuz? Yine gmail hesabımızla girip her uygulama ve oyundan yararlanabiliyormuyuz?

GAPPS olarak geçen zip dosyasını bul vede recovery den yükleme yap. Telefon açıldığında Play store'un yüklü olduğunu göreceksn.

Son olarak ben konuları inceledim ve hala inceliyorum ama custom rom atarken yapmam gerekenler kısaca nelerdir? Memnun kalmassam orjinale dönmem kolay olurmu?

Samsung cihazlar için custom rom yükleme hakkında belirli bir bilgim yok fakat eski roma dönmek istediğinde yukarıdada bahsettiğim gibi, cwm ile aldığın sistem yedeğini "restore" ederek dönüş yapabilirsin. ayrıca acil durumlar için yedeği mutlaka bir DVD'ye yazmanı öneririm.
 
serdar_gs

serdar_gs

Üye
    Konu Sahibi
Teşekkürler. Bütün sorularım hakkında yanıtları artık biliyor bulunmaktayım diğer arkadaşlar yararlanabilirler :=)
 
  • Beğen
Tepkiler: abandonware


Üst Alt