Rüyam ay yıldız

Sponsorlu Bağlantılar

the_patriot

Üye
    Konu Sahibi
Rüyam ay yıldız
Rüyam ay yıldız



Beşiktaş'a bir gün geri döneceğini söyleyen ABD'li basketbolcu, "Türk Milli Takımı'nın geleceğini iyi görüyorum. Türk pasaportu verilmesini ve ay yıldızlı formayı giymeyi çok istiyorum. Türkiye'yi seviyorum" dedi.

"Amin"
O da bu sloganla coştu, maçlara daha iyi konsantre oldu. Kara Kartal'ın son iki yıldaki başarısında, finale çıkmasında en önemli payı aldı Khalid El Amin.


- Türkiye ve Beşiktaş serüvenini anlatır mısın?

İki yıl çok mutlu oldum. İlk geldiğimde fazla bir şey bilmiyordum. Beklediğimden daha modern bir Türkiye buldum. Beşiktaş gibi tarihi bir kulüpte oynamak bana onur ve gurur verdi. Seyirci başarılı olmamda en önemli etkendi. Bu seyirciyle her zaman başarılı olursun. Faul attıkça 'Aminnn' demeleri beni daha çok motive ediyordu. Öyle bir an geliyordu ki, bana daha fazla faul yapılsın ve ben de daha fazla faul atışı yapayım diyordum. Onların bana 'Aminnn' demeleri beni her zaman maçlara motive etti.

- En beğendiğin oyuncu kim?

En beğendiğim oyuncuların başında Haluk geliyor. Disiplinli ve takım oyuncusu. Kerem Gönlüm'ü de beğeniyorum. Türkiye'deki iyi oyuncular NBA'e gidiyor, keşke kalsalardı. Ne yazik ki, para ön plana çıkıyor.

- Türk basketbolu hakkındaki düşüncelerin nedir?

Bana göre kaliteli bir lig var. Gençler çok iyi. Önleri açık. Türk Milli Takımı'nın geleceğini de iyi görüyorum. Türk pasaportu verilmesini ve ay yıldızlı formayı giymeyi çok istiyorum. Çünkü Türkiye'yi çok seviyorum, Milli Takım'da da seve seve oynarım.

- Varda olayını nasıl değerlendiriyorsun?

Tipik bir Varda davranışı. Hareketi asla kulübe değildi. Varda bu; ne yapacağı belli olmaz. Ancak kendisini kontrol etmesi gerekirdi.

- Futbolla aran nasıl?

Futbol maçına ilk defa Türkiye'de gittim. Beşiktaş-F.Bahçe maçıydı. O karşılaşmayı 2-1 kazandık ve çok mutlu oldum. Keyif aldım.

- Neyi özleyeceksin?

Kapalıçarşı'da gezmeyi ve kebapları. Kebapları öyle çok seviyorum ki, tarifini bile aldım. Tek sorun pide. O güzel pideyi nasıl bulacağım orada bilmiyorum. Trafiği özlemeyeceğim. Yalnız Türkler gibi araba kullanırsanız o sorun da çözülüyor.

- El Amin kimdir?

Ailesine çok düşkün bir insan. El Amin basketbolu seven, basketbolun bir yaşam tarzı olduğuna inanan bir insan. Çünkü kaybettikten sonra ayakta durmayı, kazandıktan sonra mutlu ve mütevazi olmayı öğreniyorsun.

SENİ BEKLİYORUZ

UKRAYNA yolculuğuna çıkmadan önce Hürriyet Gazetesi'ni ziyaret eden Khalid El Amin, Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı ve Hürriyet Gazetesi Yayın Koordinatörümüz Fikret Ercan ile de sohbet etti. Ercan, sempatik oyuncuyu çok sevdiklerini belirtirken, "Kapımız sana her zaman açık. Seneye seni bekliyoruz. Bizleri unutma. Taraftar da seni özleyecek" dedi. Yüzünde tatlı bir gülümseme oluşan El Amin, "Beşiktaş'ı asla unutamam. Onun yeri benim için ayrı. Bir gün mutlaka Beşiktaş'a döneceğim. Size söz veriyorum" diyerek Fikret Ercan'a duygularını dile getirdi.
 


DoKuZuNCuKaPI

DoKuZuNCuKaPI

Üye
Oyunu ve kişiliğiyle biz Türk basketbol severlere ve oyunculara örnek olacak bir oyuncuydu milli takımda sonradan vatandaş olan oyuncu olmasını çok istemem ama şu anda zaten mevcut. Üstelik Khalid El Amin gibi bir oyuncu milli takımda oynamak istiyorsa gerekli girişimler yapılsın bence.
 

the_patriot

Üye
    Konu Sahibi
inşallah el-amin türk pasaportu aldığı zaman, milli takımda oynar
 
seriFBurak

seriFBurak

Üye
cidden iyi olr !
en azından iyi bir 2 numaramız olr!
 
Kin_ittifak

Kin_ittifak

Üye
adam çok iyi oyuncu.milli takımda oynasa süper olur
 

slayer

Üye
ben bu adamı çok seviyom yaa inşallah hem beşiktaşa geri döner hemde milli olur :ehe:
 

paratoner

Üye
çook ii oyuncu yaww insallah milli olur
 


Üst Alt