Rusya'da yeni uygulama

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Akıncı

Akıncı

Üye
    Konu Sahibi
Rusya'da yeni uygulama
[h=2]Rusya'da önümüzdeki sezonla ilgili önemli bir karar alındı. Yabancı teknik direktörle anlaşan bir kulüp, Futbol Federasyonu'na ödeme yapmak zorunda kalacak.[/h]


Son yıllarda birçok yabancı futbolcu ve teknik adamın uğrak yeri haline gelen Rusya'da; yeni sezonda yeni bir uygulama hayata geçecek.

Hazırlanan yeni taslağa göre; bir takımın başına yabancı bir teknik direktör gelmesi halinde; o kulüp Rusya Futbol Federasyonu'na 5 milyon ruble yani yaklaşık 150 bin dolar ödeme yapmak zorunda kalacak. İkinci lig kulüplerinden birinin yabancı teknik direktörle anlaşması halinde federasyona ödeyeceği bedel ise 2,5 milyon ruble olacak.
Rusya Futbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamada kulüplerden elde edilen gelirin, genç futbolcuların yetiştirilmesi için harcanacağı ifade edildi.
Rusya Ligi'nde mücadele veren 16 takımın 9'unun başında yabancı teknik direktör bulunuyor. Bu isimler arasında Anji çalıştırıcısı Guus Hiddink'in yanı sıra; Zenit Teknik Direktörü Luciano Spalletti ve Lokomotiv Moskova Antrenörü Slaven Bilic gibi farklı milliyetlere sahip teknik adamlar görev yapıyor. Rusya milli takımını da İtalyan Fabio Capello çalıştırıyor.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt