Ruslar dünyanın en derin mağarasına indi!

Sponsorlu Bağlantılar

Muhammed CR7

Muhammed CR7

Üye
    Konu Sahibi
Ruslar dünyanın en derin mağarasına indi!


- Rus speleologlar Abhazya’daki dünyanın en derin mağarası Krubera’ya inmeyi başardı. 2212 metre derinliğindeki ve 1968 yılında keşfedilen mağara Eyfel kulesinden 6 buçuk kat, Dubai'deki dünyanın en uzun binası Burj El Halife'den 2 buçuk kat daha derin.Rus speleologlar, Abhazya’da bulunan ve dünyanın en derin mağarası olarak kabul gören Krubera’ya inmeyi başardı.

- 2190 metre olarak bilinen mağaraya 1 haftada inen speleologlar mağaranın derinliğinin aslında 2212 metre olduğunu tespit etti.

- Daha önce Amerikalılardan Avrupalılara kadar birçok speleologun inmeye çalıştığı ama tüm derinliğine ulaşamadığı mağaraya inmeyi başaran Ruslar, mağara ile ilgili bilinen tüm bilgileri değiştirecek çalışmalara imza attı.



- Mağaraya 27 günde inilmesi beklenmesine karşın bu süreci 1 haftaya indiren Rus speleologlar, mağaranın uzunluğunun ise 13 bin 432 metre olduğunu keşfetti.


- Ekip, mağara içinde yaptıkları araştırmalarda daha önce hiç görülmeyen canlı türlerini görüntüleyip, karşılaştıkları canlılardan laboratuvarda incelenmek üzere örnek aldı.


Kaynak: Hürriyet
 
  • Beğen
Tepkiler: PALA.


Üst Alt