Romanya'nın ilk özel hastanesi Türkiye'den

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Burak

Üye
    Konu Sahibi
Romanya'nın ilk özel hastanesi Türkiye'den
BÜKREŞ - Halil Şahin - İzmir'de faaliyet gösteren Özel Batıgöz Merkezleri tarafından, Romanya'nın başkenti Bükreş'te ''West Eye Hospital'' adıyla hastane açıldı.
Bükreş'te temeli iki yıl önce atılan hastanenin açılışında konuşan Türkiye'nin Bükreş Büyükelçisi Ayşe Sinirlioğlu, Türkiye ile Romanya arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkilerin mükemmel seviyede olduğunu vurguladı.
Sinirlioğlu, iş adamlarının ülkeler arasındaki ilişkilerin gelişmesindeki rolüne dikkati çekerek, ''büyükelçilerin gelip geçici olduğunu, iş adamlarının da Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ettiğini'' söyledi. Türkiye'nin Romanya'daki yatırımlarının 6 milyar dolar seviyesinde olduğunu kaydeden Sinirlioğlu, ''İki ülke arasındaki ticaret hacmi 2008 yılında 7,5 milyar dolar oldu. Yakın zamanda 10 milyar dolara ulaşacağına eminim. Hastane, sağlık alanında Türkiye ile Romanya arasındaki işbirliğinin başlangıcını oluşturuyor'' diye konuştu.
Türk Oftalmoloji Derneği (TOD) Genel Başkanı Prof. Dr. Nevbahar Tamçelik de Türkiye'nin göz alanında son derece iyi olduğunu ifade ederek, bunun diğer ülkelere taşınması ve anlatılmasının gurur verici olduğunu kaydetti.
AK Parti Giresun Milletvekili ve Türkiye–Romanya Parlamentolar Arası Dostluk Grup Başkanı Hasan Sönmez de hastanenin iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesi açısından önemli olduğunu söyledi.
Özel Batıgöz Merkezleri Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Söyler, ''West Eye Hospital'in, Romanya'nın ilk göz hastanesi ve ilk özel hastanesi unvanını taşıyacağını'' belirtti.



AA
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Cevap
0
Görüntüleme
66
Cevap
1
Görüntüleme
532
Faruk KATI


Üst Alt