Rıza hoca istifa etti(Yeni teknik adam milne)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Salihyet

Salihyet

Üye
    Konu Sahibi
Rıza hoca istifa etti(Yeni teknik adam milne)
'Bir gün geri döneceğim'

Beşiktaş'taki görevinden istifa ettiğini açıklayan Teknik Direktör Rıza Çalımbay düzenlediği basın toplantısı ile istifa kararının ardında yatan nedenleri açıkladı.

Rıza Çalımbay istifasının ardından gelen eleştirilere gerçekleştirdiği basın toplantısıyla cevap verdi. Çalımbay futbolculardan yönetime, Bolton maçından, Sinan Engin'in menajerlik olayına kadar merak edilen bir çok soruya yanıt verdi. İşte Rıza Çalımbay'ın basın toplantısında söyledikleri;

"Beşiktaş’a geldiğimiz için çok mutluyduk, halen de burada görev aldığımız için son derece mutluyuz. Amacım, futbolcu olarak yıllardır burada yaşadığımız başarılarımı teknik direktör olarak da yaşamaktı. 20 sene futbol hayatım burada geçti. Ben Beşiktaşlıyım ve Beşiktaşlılığım da tartışılmaz. Buraya zararım olduğunu hissettiğim, ayrılmam gerektiğini anladığım anda bırakırım demiştim ve ekibimle bu noktada bu kararı verdik."

"Amacımız Beşiktaş’ın yıllarca Avrupa’da hasret olduğu başarıyı elde etmekti. Bu seneki hedeflerimin başında da bu vardı. Ama aldığımız sonuçlar ve sağlıksız gelişmeler sonunda istifa etmek zorunda kaldık."

"Bolton maçından sonra bırakacaktım"

"Aslında biz Malmö maçı sonrası ekip olarak istifa ettik. Bu da basına yansıdı. Ama o zaman bize ihtiyaç olduğunu söylediler ve Beşiktaşlılığımız ağır bastığı için görevi kabul ettik. Daha sonra sağlıksız gelişmeler yaşandı ve Bolton maçında takımı sahaya çıkarıp bırakmak istediğimi yönetime söyledim. Ve kendileri de bunun böyle olmayacağı kararını verdiler, biz de olumlu karşıladık."

"Yani Bolton maçı öncesi istifayı verirken şartlı verdim. Bu maça çıkmak istedim. Ama bunu uygun gördüler. Onların da haklı nedenleri var. Bu maçtan kaçmak gibi bir düşüncem yoktu aksine Avrupa’da başarılı olmak isterim. Benim Avrupa’ya bakışım farklıdır. Bunu da Denizli’de ispat ettim. Burada da bunu istedim ama olmadı."

"Bana ters gelen gelişmeler oldu"

"Tabii ki üzgünüz. Başarılı işler yapıp gitmek istedik. Geçen sezon 17 maçta tek mağlubiyet aldık ve ikinci yarıda liderdik. Bu sene de iyi başlamamıza rağmen ilk mağlubiyetin ardından çok konuşulmaya başlandık. Yine de bence iyi bir performans sergiledik. Ben sorunları aşacağımızı düşünüyordum. Ama bazı gelişmelerden sonra göreve devam edemedik. Hoşlanmadığım, bana ters gelen bir şeyler oldu. Öğleden önce idman yaptık, öğleden sonra bana ters gelen şeyler yaşandığı için ekibimle birlikte bırakma kararı aldık."

"Geri döneceğim"

"Bizim amacımız para pul değil. 3-4 büyüklerde çalışan antrenörlerin yarı parasına görev aldık. Amacımız Beşiktaş’a faydalı olmaktı. Ben halen Beşiktaş’a borcumun bittiğine inanmıyorum. İstemediğim sağlıksız bir ortam olduğu için bırakıyorum. Ama buraya nasıl başarılı olup geldiysem, yine geleceğim. Kimsenin tavsiyesi ile değil, çok çok iyi şekilde bambaşka bir Rıza hoca olarak bu kulübe tekrar döneceğim, bunu göreceksiniz !.. Tabii ki sezonu burada bitirmek istedim. Ama hedeflerim var. Bundan da uzaklaşmadım."

"Bazı şeyleri açıklayamam"

"Herşeyden önce üzüldüğüm nokta, Gordon Milne ile çalışmak istiyordum. Beraber iyi bir ikili olacaktık. Bazı şeyler benimle birlikte gidecek. Ben Beşiktaşlıyım. Bu sebeple de bazı şeyleri açıklayamam. Kamuoyu merak etse de bazı şeyleri açıklamayacağım."

"Sinan Engin'in kararını ben almadım"

Sinan Engin’in menajer olarak gelmemesi sadece bana bağlandı. Bana göre menajerliği hak eden Tayfur’du. Anlaşması da böyleydi. Ben de Tayfur direk olarak menajer olsun dedim. O kendisi futbolculuğu tercih etti ve ona o gözle baktık. Fakat menajer olsa, onun hakkıydı. Ama Sinan Engin’in menajer olmayınca saldıracağı tek kişi biz olduk. Bu herkesin aldığı ortak bir karardı. Menajerlik olayı varsa, Tayfur'un hakkıdır. O istemezse tabii ki başkası alır. Ama Sinan Engin'in çıkıp beni suçlaması yanlış. Bu olay sırf benimle alakalı değildi.

"Futbolcularla sorunum yok"

"Tümer kazanma düzeyi üst düzeyde olan karakterli bir oyuncu. Bazen istedikleri gibi olmuyor. Ama şunu bilin ki, Beşiktaş’ta da Milli Takım’da da aynıydı. Onun üzerine gidilmemesi gerekli."

"Sergen en çok saygı duyduğum ve beğendiğim isimlerin başında. Sezon başında yönetimin onun hakkında bazı düşünceleri vardı.. Ben ise onun kalmasından yanaydım. Ve Sergen’le devam kararı aldım. Onunla hiçbir sorunum olmadı."

"Kürşat’la da sorunum olduğu söylendi. Onunla da bir sorunum yoktu. O oynamak istediği bir takıma gitmek için ayrıldı."

Taraftar son yaptıklarında haklı. Takımının kazanmasını bekliyorlar. Ama hiçbir oyuncu takımı kaybetsin diye sahaya çıkmaz. Bunu da taraftar bilmeli."

"Beni korumadılar"

"Ben hedefi olan insanım. Büyük hedeflerim var. Buraya gelerek bunun bir kısmını gerçekleştirdim. Ama sadece Beşiktaş’ta değil, bizde sabır yok. Malmö maçının ardından bir beraberlik aldık ve istenmeyen şeyler oldu, bırakma zorunda kaldık. Zaten yerli antrenöre hiç tahammül yok.Biz maalesef gerekli desteği alamadık. Ben sadede taraftardan destek aldım. Onlara çok teşekkür ediyorum."

"Beşiktaş’ın teknik direktörü olarak birileri bana bir şeyler söylüyorsa, buna cevabı camia ve yönetim verir. Buna gerekli cevap verilmiyorsa da söz sırası bana düşer Benim üzüldüğüm nokta da bu. Ama eleştirilere cevap vermem hata olurdu. Ben karşılık vermedim çünkü Beşiktaş teknik direktörü kim olursa olsun, onu camia korumalıdır. Maalesef beni korumadılar."

"Kırgın değilim"

"Bazı kesimleri taraftarın bana sahip çıkması çok rahatsız etti. Belki de istenmeyen olaylar bundan dolayı gelişti. Ne futbolculara ne yönetime, ne de bizim için ter yazanlara kırgın değilim. Herkesin düşüncesi farklıdır. Zaten buradan kırgın olarak ayrılmak istemiyorum. Çünkü buraya çok daha iyi şartlarda yeniden geleceğim."

"Hatalarım oldu"

"Benim de mutlaka hatalarım var. Malmö maçı sonrası bırakmalıydım. Ne para pul, ne başka bir şey umrumda. Eğer başkan bana ‘gitme sana ihtiyacımız var’ derse bırakmam. O zaman da bırakmadım.. Kendimi zora soktum belki, ama ben Beşiktaşlıyım."

Yorumum:Milne bu sene başarısız olsada en az iki sene kalır ama rıza hoca 10 haftada gider böyle adaletin......

.......................................................................................................................
____________________________________________________________________Rıza Gider hemen ardından bu adam gelir bilmem hayırlı olurmu.
____________________________________________________________________

.......................................................................................................................

Beşiktaş'ta Milne dönemi

Beşiktaş yönetimi, siyah-beyazlı kulüpte 6.5 yıl teknik direktörlük yapan ve 3 şampiyonluk kazandıran Gordon Milne'yi futbol direktörlüğüne getirdi.

Beşiktaş 2. Başkanı Murat Aksu, Futbol Şube Sorumlusu Kıvanç Oktay, yönetim kurulu üyesi İlhan Durusoy ve Gordon Milne, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde bir basın toplantısı düzenledi. Gordon Milne'yi futbol direktörlüğüne getirdiklerini belirten 2. Başkan Murat Aksu, "Dünya kulüplerinde olan futbol direktörlüğünü Beşiktaş'ta da uygulayacağız. Beşiktaş'ta 6.5 sene teknik direktörlük yapmış, 54 hafta yenilmemiş, takımı namağlup şampiyon yapmış efsane hocalarımızdan Milne'yi bize katkıda bulunması için Beşiktaş'a getirdik. Milne, altyapı dahil tüm futbol işinin profesyonelleşmesini sağlayacak, idari konular, futbol tarama ve izleme ile ilgili işin başında olacak" dedi. Aksu, Gordon Milne'nin İstanbul'a gelişiyle Teknik Direktör Rıza Çalımbay'ın istifasının aynı güne gelmesinin tamamen tesadüf olduğunu ifade etti.

Futbol Şube Sorumlusu Kıvanç Oktay ise Beşiktaş'ta kalıcı olacak yeni bir sistem getirdiklerini belirterek, "Gordon Milne, tüm altyapı, futbol okulları, futbol şubesi adı altında bulunan tüm işleri koordine etmek amacıyla işe başlayacak. İzleme, tarama, araştırma, futbol okullarının başında olacaktır. Gordon Milne, A takımla yönetim arasında bir köprü oluşturacaktır. Bu güzel bir adım, bizleri daha profesyonelce çalışmaya sevk edecektir. Teknik direktör, bundan sonra sadece takım yapmakla uğraşacak. Gordon Milne, sistemlere girmeyerek, takımın, teknik direktörün sorunları ile ilgilenip, bunları yönetime aktaracak" diye konuştu.

Futbol Direktörü Gordon Milne ise Türkiye'ye Beşiktaş için döndüğünü belirterek, "Başka bir kulüp olsa bu teklifi kabul etmezdim. 1987 senesinde İstanbul'a geldiğimde Fulya Tesisleri'nde hiçbir şeyin yoktu. Zor şartlar içinde çalışıyorduk. Futbol açısından kısa süre içinde ne kadar ileri gidildiğini görmek sevindirici. Herkesi kutlamak lazım. Bu gelişme içinde çalışanları kutlamak lazım. Şimdi kulübün gelişmeye devam etmesi gerekir. Benim buradaki pozisyonum buradaki gelişmenin bir parçası olmaktır. Türkiye, belki 10 yıl içinde AB'ye girecek. Bence bu garanti olacak bir şey. Futbolun da diğer şeyler gibi ileri gitmesi gerekiyor. Bizim Avrupa ile rekabet etmemiz ve Avrupa'ya bir şeyler katmamız gerekiyor. Bu adımda Beşiktaş'ın parçası olmak benim için güzel. Beş dakikada bir şey gerçekleştiremezsiniz, her şey yavaş yavaş olacak. Çok çalışacağız, hep birlikte çalışmalıyız. Avrupa'nın lideri olan bir Beşiktaş oluşturacağız" dedi.

Kendisinin Rıza Çalımbay'a destek olmak için buraya geldiğini, ancak yeni teknik direktör kim olursa olsun ona da destek olacağını kaydeden Milne, A Takım'ın teknik direktörün kontrolü altında olacağını, kendisinin görevinin teknik direktöre yardımcı olmak olduğunu kaydetti. Milne, "Yıldırım Demirören ile ilk görüştüğümde takımın başında Rıza vardı. Ben antrenörken Rıza kaptandı. Rıza, Beşiktaş ile 1 milyon mil koşmuştur, benim için de koştu. Ben Rıza hocaya destek olmak için buraya gelmiştim, yeni teknik direktör kim olursa olsun ona da destek olacağım" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de en çok balık yemeyi özlediğini ifade eden Milne, "Türkiye ikinci evim sayılıyor. Buradaki insanları, mantaliteyi biliyorum, başka ülke olsa gitmezdim" diye konuştu.

Yorumum:Rıza hocada 6 senede 3 şampiyonluk kazandırırdı yazık oldu
 

sambadisakkarit

Üye
Yeni teknik direktör kim olacak acaba?
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt