Rijjkaard Servet gerginliği

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Rijjkaard Servet gerginliği
Galatasaray'da son günlerin gündemdeki isimleri Servet ve Rijkaard. İkili, 1.5 yıldır adeta bir dargın, bir barışık. Rijkaard'ın ilk günden itibaren Servet'le yıldızının barışmadığı ortada. Karabükspor maçı öncesi yaşanan gerginlik, bunu bir kez daha gün yüzüne çıkardı.






GÖKHAN KARATAŞ - Sarı-kırmızılı yönetimin Frank Rijkaard ile sözleşme imzalamasının ardından Hollandalı'nın nasıl bir kadro kuracağı merak konusuydu. Barcelona'ya oynattığı sistem ve Katalan ekibinin rakipleri yıldıran isabetli pas trafiği gözönüne alındığında, özellikle Servet Çetin'in kendisine ilk 11'de yer bulacağıyla ilgili soru işaretleri vardı. Zira topu oyuna sokma konusunda becerileri kısıtlı olan milli futbolcu, çoğunlukla uzun toplarla oynama isteği dolayısıyla yeni model Galatasaray'da kadroya girmekte zorluk çekebilirdi.
Beklenenin aksine sakatlıklar dışında ilk 11'deki yerini kaybetmeyen savunma oyuncusu, diğer yanda 6'da 6'lık başarıda dahi sorgulandı. Rakip filelere bol gol gönderirken savunma hataları nedeniyle eleştirilen sarı-kırmızı ekipte, hedef tahtasına konan isimlerin başında Servet geliyordu. Gökhan'ın sakatlığının ardından partneri sürekli değişen milli futbolcu, Lucas Neill transferine rağmen formasını kaptırmadı. Kendisine yönelik eleştiriler ise hiç bitmedi.
Ali Sami Yen'de 1-0 kaybedilen Fenerbahçe maçıyla birlikte tablo bir anda değişti. Kendisinden önce Servet'in basın mensuplarına açıklama yapmasına sinirlenen Hollandalı, "Sahada farklı şekillerde mücadele edebilirsiniz. Yüreğinizle oynayıp, çok koşabilirsiniz. İkincisi ise biraz beyninizi kullanıp, kalitenizi gösterebilirsiniz. Bir derbiden sonra oyuncumuzun böyle söylemesi üzücü" sözleriyle tepkisini ortaya koydu. Nitekim Servet, geçtiğimiz sezonun son haftalarında saha içi yerine kulübenin gediklisi olacaktı.
Galatasaray, ligi üçüncü sırada tamamlarken, Servet için transfer olacak-olmayacak tartışmaları da başlamış oldu. Milli oyuncu ise teknik direktörün kendisini istemediği yönündeki haberlerle ilgili, "Böyle bir düşüncesi olduğunu sanmıyorum. Keşke böyle düşünse. O zaman rahat transfer olabilirim. Beni istememesi avantajıma olur" açıklamasını yaptı. Beklene teklifin gelmesi veya yönetimin tavrı mı bilinmez, Servet takımda kaldı. Sarı-kırmızılı formayı sırtına geçiren savunmanın başarılı ismi, Neill'le birlikte sergilediği performansla takımının 4'te 4 yapmasında büyük pay sahibi oldu.
Tüm çabasına karşın Hakan Balta'nın iyileşmesinin ardından formasından olacağı düşünülen Servet, tam da 'hocasının gözüne girdi' diye düşünülürken, Rijkaard'la arasındaki sorunlar nedeniyle şimdilerde yeniden gündemde. Geçen hafta Hollandalı teknik adamla sürtüşme yaşayan milli futbolcu, Karabük deplasmanına götürülmedi. Girişinin evvelden geldiği belli. Gelişmesi, yedek soyunacağını anlayan oyuncu ile taviz vermeyen hoca arasında 'karizma' üzerine vuku bulan tartışma. Sonucu ise kadro dışı cezası.

Geçtiğimiz hafta İstanbul Belediye maçı sonrası "Servet bizim için çok önemli. Hiçbir zaman Servet'ten kurtulmak istediğimi belirtmedim. Yutrdışından gelen teklifler nedeniyle önünü açmak istedik" sözleriyle oyuncusunun gönlünü alan Rijkaard, Karabükspor maçı sonrası ise "Servet neden kadroda yok?" sorusuna çok ilginç bir yanıt verdi. Servet'in A Milli Takım kadrosuna davet edildiğini belirten Hollandalı teknik adamın, "Dinlensin diye kadroya almadık" sözleri kuşkusuz kimseyi tatmin etmedi.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt