Red Bull Koltuğu Kleine Verdi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Quattro

Quattro

Üye
    Konu Sahibi
Red Bull Koltuğu Kleine Verdi
Sezonun ilk üç yarışında Red Bull adına mücadele eden Christian Klien, Kanada Grand Prix'si ile yeniden direksiyon başına geçiyor.Red Bull'un takım patronu Christian Horner, önümüzdeki dört Formula 1 yarışında Avusturyalı Christian Klien'ın sürücü koltuğunda oturacağını açıkladı.

Sezonun ilk üç yarışında takımda ikinci pilot olarak Klien yer almış, sonraki dört grand prix'ye Klien'in yerine İtalyan Vitantonio Liuzzi katılmıştı.

Red Bull'un eşit şartlarla imzaladığı iki sürücüden Klien, Red Bull için yarıştığı üç grand prix'de üç puan topladı.

Takım patronu Horner, Klien'in Kanada, ABD, Fransa, İngiltere'de Red Bull'un ikinci pilotu olarak mücadele edeceğini, Almanya ve Macaristan Grand Prix'lerinde de yer alma şansının olduğunu söyledi.

Son dört yarışa katılan Vitantonio Liuzzi Kanada ve ABD Grand Prix'lerinde dinlendirilecek ve bu iki yarış öncesindeki antrenmanlarda ABD'li Scott Speed görev yapacak.

Red Bull Patronu Dietrich Mateschitz'in Motorspor Danışmanlığını yapan Helmut Marko, Christian Klien ile Vitantonio Liuzzi'nin dönüşümlü yarışmasına artık son verdiklerini, buna en büyük nedenin ise değiştirilen sıralama turları formatı olduğunu söyledi.

Uygulanan bu senaryonun takımın genç ve yetenekli pilotlarını görebilme açısından çok yararlı olduğunu kaydeden Marko, ancak değiştirilen formattan sonra bunun kendileri açısından çok kötü bir dezavantaj haline geldiğini belirtti. Her değişiklikten sonra yeni pilotun sıralama turlarına kurallar gereği ilk sırada çıktığını belirten Marko; "Yarışın yapıldığı pistin özelliğine göre sıralama turlarının yeni formatına göre yaklaşık 2-3 saniye kaybediyoruz. Buna daha fazla tahammül edemezdik dedi. Bu uygulamadan sonra bir başka gerçeği daha gördüklerini söyleyen Helmut Marko, "Devamlılığın sadece pilot için değil, mühendisi için de çok önemli bir faktör olduğunu anladık" dedi.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt