Real Madridde şok ..

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Nicolas_Anelka

Üye
    Konu Sahibi
Real Madridde şok ..



Galactico devri kapandı mı ? Yeni başkan ilk konuşmasını yaptı, Real Madrid yıldız transfer politikasına son verecek mi ? Bu süreç nasıl gerçekleşti ?

Bu soruların cevabı var! ama kesin olan bir şey varsa o da Dünya futbolunda bir devrin kapandığı ve futbola damgasını vuran isimlerden Florentino Perez'in koltuğunu bırakarak geri plana çekildiği..

Akıllarda ki en büyük sorulardan biri Real Madrid'in içinde bulunduğu problemlerden nasıl kurtulup da yeniden düzlüğe çıkacağı ve elindeki yıldızları ne yapacağı ? Ronaldo kalacak mı ? Takım içindeki anlaşmazlıklar çözülecek mi ?

Perez'in istifasıyla birlikte Dünya çapında spor bültenlerinin bir anda haber akışı değişti; bu olayın adım adım perde arkası ve beklenenler en ince detaylarıyla burada !

.::SPOR DEĞİL İŞLETME POLİTİKASI::.
Kısa süre önce Dünya'nın En Zengin Kulübü olan Real Madrid gerçekleri, yaşananlar ve ilacı !

Dünya'nın en pahalı futbolcularını bünyeye katarak basının verdiği isimle Real Madrid'i Los Galacticos'a çeviren Florentino Perez başkanlık koltuğunu bıraktı.. Peki ama neden ? Perez, çok iyi bir işletmeci olduğunu İspanyol devinde de kanıtladı ama bir spor kulübü başkanı olabildi mi ?

Bir futbolcusu dahi bir çok futbol kulübünün bütçesine eşit olan Real Madrid'de takım ruhu kayboldu.. Gol atan futbolcular sevinmedi, birbirini tebrik etmedi ve daha bir çok sebep Perez'in sonunu getirdi.

d Geçen hafta sonu alınan 2-1'lik Mallorca mağlubiyeti de "Artık bir değişiklik, yeni bir kan lazım" diyerek senelerini Real Madrid'e veren başkan Perez'in istifasına sebep olan ve bardağı taşıran son damla oldu.

Peş peşe 3. sezonunda kupa hayalleri büyük ölçüde suya düşen Real Madrid'de geçen Arsenal ile oynanan Şampiyonlar Ligi 2. tur maçında alınan mağlubiyet ise zaten dertli olan Galacticos'da suları iyice ısıtmaya yetti.

58 yaşındaki Perez'in yönetim kurulunu acilen toplayarak istifa etmesinin ardından yapılan oylamada yerine, emlak devi olan, yönetici Fernando Martin Alvarez oy çokluğu ile getirildi. Peki Martin yaraya merhem olabilecek mi?

2000 senesinde başkan seçilen Perez 270 milyon euroluk borç batağını temizleyen ve Real Madrid'i 2005 itibariyle Dünya'nın En Zengin Kulübü yapan başkandı.

.::GALACTICO AMA PARA HERŞEY DEĞİL!::.
Ancak Perez'in hatırlanacağı yönlerinden belkide en sonuncusu temizlediği borçlar olacak. Perez, göreve gelir gelmez Dünya'nın en pahalı futbolcularını rekor rakamlarla takıma kazandırmaya başladı ve aynen sahibi olduğu inşaat firmasını İspanya'nın en büyüğü yaptığı gibi Real Madrid'i de Dünya'nın En Zengin futbol kulübü yaptı. Perez sırasıyla; Luis Figo, Zinedine Zidane, Ronaldo ve David Beckham'ı bünyeye katarak Real Madrid'i Dünya'nın en çok parlayan takımı yaptı..

Ancak futbol marketinde Dünya'nın en başarılısı olan ve yıllardır zirveyi kimseye bırakmayan Manchester United'ı Dünya'nın En Zengin Kulübü yarışında geçen Real Madrid neden bu maddi başarıyı sahaya yansıtamadı?

Kupalar geldi ama; 2001'de lig, 2002'de Şampiyonlar Ligi ve 2003'de yeniden lig şampiyonluğu.. Peki 3 yıldır Real Madrid'de neler oluyor ?.

.::BU ADAM BU KADAR MI DEĞERLİ? & YIKIMIN BAŞLADIĞI AN!::.
Kazanılan paralar, attırılan imzalar ve bütün Dünya'nın takip ettiği; Uzak Doğu'dan Kuzey Amerika'ya havaalanlarında binlerce taraftarın takip ettiği bu kulüp neden 3 yıldır bir başarı yakalayamıyor?

Perez'in para basan sistemi Vicente del Bosque'nin görevine takımın teknik direktörü olarak son vermesiyle hızla çatlamaya başladı.

Lig kazanıldı ve Beckham transfer edildi.. Ama Bosque'nin onay vermediği ve bir medya çılgınlığına dönen bu transfer Perez'e beklediği başarıyı getirmediği gibi Bosque'nin de görevine son verilmesine sebep oldu.

Real o günden bugüne tam 5 teknik adam ile çalıştı ve hepsi de kovuldu ! Bu arada bir de sportif direktör Sacchi kurban edildi.

Real Madrid eğer beklendiği gibi bu sezon hiç bir kupa kazanamazsa tam 52 yıl aradan sonra peş peşe 3 yıl müzesine kupa koyamadan bir yılı tamamlayacak !

Kral Kupası'na Zaragoza'ya ilk maçta aldıkları 6-1'lik utanç verici mağlubiyet yüzünden veda etmeleri. Şampiyonlar Ligi'nde evinde Arsenal'e 1-0 yenilerek rövanş öncesi tur şansını çok azaltmış olması. Son maçında La Liga'da Mallorca karşısında alınan 2-1'lik mağlubiyetle minimumda olan şampiyonluk umudunun yitirilmesi !

Bu haldeki Real Madrid'in bu yıl bir kupa kazanabilmesi sürpriz olacaktır; başkanın istifası değil !

.::YILDIZLAR SAHADA AMA TAKIM RUHU NEREDE?::.
Pazar günü Mallorca'ya kaybedilen 3 puan ezeli rakip Barcelona'nın zirvede 10 puanlık bir marjla oturmasını sağladı. La Liga'da 13 maç kaldı geriye, Katalan devi kaybeder mi bu avantajı ancak peri masallarında olabilir böyle bir son.. (Tabii ki Real Madrid'in peri masalında)

Gol atan bir takımın futbolcusu sevinmez mi acaba! Son dönemin Real Madrid'in de kaydedilen gollerin ardından futbolcuların sergilediği tavır; Perez'in de Real Madrid TV'de istifasını açıklarken satır arasında söylediği "Ruh eksikliği var" lafını doğrulayan ve sadece kötü sonuçlar değil aynı zamanda futbolcular arasında yaşanan bir takım problemlerin Perez'in istifasının arkasındaki esas sebep oldu..

Mallorca maçında açılış golünü kaydeden 19 yaşındaki Sergio Ramos'un takım arkadaşlarından beklediği sevinci görememesi Perez'in sabrını taşıran son nokta oldu.

Perez'in sözleri en güzel örneklerden biri oldu bu duruma; "Benim oyuncularım da Malloca'nın gol attığında sevindiği gibi sevinmeliydi" !

Raul'un yakın arkadaşı Brezilyalı golcü Ronaldo hakkında Arsenal maçının ardından yaptığı eleştiri ise bir takım problemlerin artık soyunma odasının dışına taşmaya başladığının en büyük örneği oldu.

.::REAL MADRID GERÇEKLERİ & 2.5 YILDA 5 TEKNİK ADAM!::.
Geçen yıl başında göreve getirilen Vanderlei Luxemburgo 9 kez Avrupa şampiyonu olan Real Madrid'in başında sadece 11 ay görevde kaldı.

Geride kalan 2.5 yılda göreve getirilen 5. teknik adam olan 53 yaşındaki Brezilyalı teknik adam, Bernabeu Stadı'nda 4 Aralık'da yapılan toplantının ardından kulüpten kovuldu.

Başkan yardımcısı Emilio Butragueno pazar geç saatlerde toplantının ardından Bernabeu'da yaptığı açıklamada "Yönetim kurulu olarak ortak bir karar aldık ve Luxemburgo ile yoları ayırma kararına vardık" dedi.

Luxemburgo'nun kovulmasında; 10 kişi kaldıkları Getafe maçını 1-0 kazandıktan sonra ezeli rakip Barcelona karşısında ev de alınan 3-0'lık mağlubiyet en büyük faktör oldu.

Butragueno Juan Ramon Lopez Caro'nun görevi geçici olarak sürdüreceğini belirtti, bugüne kadar olduğu gibi!

İlk önce Butragueno 2 hafta içerisinde nihai ve kusursuz kararın verileceğini belirtti ama bu söz yerine getirilmedi.

.::PEKİ YILDIZLAR KİME TESLİM EDİLECEK?::.
Real Madrid'i 1997'de şampiyonluğa taşıyan Juventus teknik direktörü Fabio Capello, Celta Vigo ve Porto'nun eski teknik direktörü Victor Fernandez, İngiltere Milli Takımı'nın Dünya Kupası'nın ardından bırakacak olan teknik direktörü Sven Goran Eriksson ve Liverpool'un patronu Rafael Benitez ve tabii ki Galacticos'a birbirinden değerli ulusal ve uluslararası 7 kupa kazandıran Beşiktaş'ın eski teknik patronu Del Bosque en ciddi adaylar olabilir! Ancak bu isimleri getirmek ne kadar kolay ?.. Çok zor çünkü bir çoğu şu anda görev yaptıkları takımlarında başarıla imza atan dev patronlar.. Örnek olarak Capello, Juve ile Serie A'da ve Benitez'de Liverpool ile Avrupa'da çok başarılı, öte yandan taraftarın sevgilisi olan Del Bosque ise kırık bir kalple ayrıldığı Real Madrid'e geri dönmek istiyor mu ?..

.::3 YIL DOLMADAN NELER OLDU NELER::.
Brezilya ve Santos'un eski teknik direktörü Luxemburgo, Real Madrid, Barcelona'nın 13 puan gerisindeyken 2004'ün Aralık ayında Mariano Garcia Remon'un yerine göreve getirilmişti..

Luxemburgo Real'i 14 maçta 24 puanla La Liga'da 4. sırada ve lider Barcelona'nın 6 puan gerisindeyken bıraktı.. Real, Devler Ligi'nde son 16 takım arasına kalmayı garantilemişti.

Brezilyalı teknik adam Real Madrid'in başına ilk geldiğinde ilk önce 7 dakikalık maçta Sociedad'ı devirmiş ve ardından da 7 maçı peş peşe kazanarak harika bir başlangıç yapmıştı.

Ancak bu güzel balayı Real'in Kral Kupası ve Şampiyonlar Ligi'nden elenmesi ile son buldu. Real Madrid sezonu şampiyon Barcelona'nın 4 puan arkasında tamamlayabildi.

Sonraki dönemde Real Madrid yaklaşık 90 milyon euro harcadı ve Brezilyalı golcü Robinho ve Julio Baptista, İspanya'nın gelecek vaad eden defans oyuncusu Sergio Ramos ile Uruguaylı Pablo Garcia ile Carlos Diogo takıma transfer edildi.

Ancak geliştirilen kadro beklenen çıkışı yapamadı ve Lyon, Celta Vigo ve Espanyol karşısında alınan mağlubiyetler büyük hayal kırıklığı yarattı. Barcelona'nın deplasmanda Real Madrid'i perişan etmesi ve taraftarın Barcalı futbolcuları ayakta alkışlaması çok güzel bir jest oldu ama taraftarın beklentisi rakip takımı alkışlamak değildi!

.::KONSANTRASYON VE MOTİVASYON EKSİKLİĞİ::.
Takımın başını ağrıtan en önemli unsurlardan biri, takımın, lider oyuncularının yaşadığı sakatlıklar oldu ancak en önemli problem teknik heyet, oyuncular ve taraftarın yaşadığı konsantrasyon ve anlaşma problemiydi.

Bernabeu'daki 3-0'lık Barcelona hezimeti tam anlamıyla hezimetleirn en büyüğüydü. Maçın sonunda Real taraftarı ezeli rakibi Barcalı oyuncuları alkışlarken, Galacticos'u ıslık yağmuruna tuttu.. (Hangi yönetim taraftarın KARŞISINDA durabilir?), (Hiç bir yönetim!)

Yönetim ilk açıklamasında Brezilyalı teknik adama güvendiğini belirtti ancak İspanyol tarzının sahaya yansımaması ve taraftarın sabırla verdiği desteğini çekmesi Luxemburgo'nun günlerinin sayılı olduğunu en büyük göstergesi oldu..

Getafe karşısında alınan 1-0'lık cılız galibiyet ve ortaya konan çirkin futbol Brezilyalı'nın kaderini çizdi.

.::NERDESİN DEL BOSQUE? & "PEREZ VARSA BEN YOKUM"::.
Real Madrid son yıllarda efsaneleşmiş teknik adam Vicente del Bosque döneminden kulübe yakıştırılan "Galactico" adını imajıyla dolduramaması en önemli problem oldu.. Takımın eski orta saha oyuncusu ve kupaların kralı, takımdan ayrıldığından beri hiç bir önemli başarı yakalanamadı.

Del Bosque'den sonra Real Madrid, Ronaldo, Zinedine Zidane, Beckham, Roberto Carlos ve Robinho gibi yıldızlara dolu olan kadrosunu kaldırabilecek ve başarıyla taşıyabilecek bir teknik patron aradı durdu.

Bu görev şu anda geçici olarak Real Madrid Castilla'nın başında olan 42 yaşındaki ve üst sınıf deneyimi olmayan Lopez Caro'nun.

.::HATANIN NERESİNDEN DÖNERSEN KAR!::.
Takımın dev bir yıldızlar topluluğu olmaya başladığında, her oyuncusuyla tek tek ilgilenmeyi başaran ve sorunları varsa dahi su üstüne çıkartmayan ama imajı sebebiyle işinden olan Del Bosque, Real Madrid'in tek ilacı.

Takımlar borç batağında yanıp tutuşur ve para olmadan başarı da olmaz derken para içince yüzen Real Madrid'in takımı bir tutkal ile bir araya getirecek; ağbilik, babalık yapacak, dert dinleyecek bir teknik patrona ihtiyacı var!

Bir dönem aralarından su sızmayan kaptan Raul ve Ronaldo'nun bozulan arasını düzeltecek bir arabulucuya, bir çöp çatana ihtiyacı var!

Roma'dan dertli ve problemli gelen Cassano'yu takıma kaynaştıracak yol yordam bilen bir adama ihtiyacı var.

Sadece paranın değil, huzurun başarı getirdiğini bilen ve bunları başarmış bir isme ihtiyacı var.

Taraftarın sevdiği bir isme ihtiyacı var.

Real Madrid'in Del Bosque'ye ihtiyacı var !

"Perez varsa ben yokum" diyen Del Bosque'nin önü açıldı. Real Madrid'in de önü açıldı. Galacticos'u yaratan ve elinden geleni Real Madrid için yapan Perez istifa ederek Del Bosque'nin yeniden dönebileceği zemini hazırladı !

Del Bosquegerçeği !

1999'da göreve atandı..
İspanyol teknik adam 3 yıl 7 ay görev yaptı..
7 kupa kazandı..

Ve diğerleri !

Qeiroz
2003'te göreve atandı.
Portekizli teknik adam 1 yıl görev yaptı.
Kupa kazanamadı.

Camacho
2004'te göreve atandı.
İspanyol teknik adam 3 ay görevde kaldı.
Kupa kazanamadı.

Garcia Ramon
2004'de göreve atandı.
İspanyol teknik adam 3 ay görevde kaldı.
Kupa kazanamadı.

Vanderleri Luxemburgo
2004'de göreve atandı.
Brezilyalı teknik adam 11 ay görevde kaldı.
Kupa kazanamadı.

Lopez Caro
2005'te göreve atandı.
İspanyol teknik adam "Castilla'dan" geçici olarak göreve atandı.

.::GALACTICO DEVRİ KAPANDI MI? & YENİ BAŞKANI KİMDİR? & NE YAPACAK?::.
İspanya'nın önde gelen firmalarından birinin sahibi olan Alvarez ilk etapta elindeki kadroyu yeniden yapılandıracak. Yönetim Kurulu'nda başkan seçildikten hemen sonra eski başkan Perez'e göre "Hepimize tam bir başkan gibi hitap etti. Real Madrid'in başarısı için elinden geleni yapacağını gösterdi ve bunu nasıl yapacağını anlattı" dediği Alvarez, ilk iş olarak futbolcularıyla bir toplantı yapacak. Kadrodaki yıldızlarıyla yakınlığıyla tanınan Alvarez teknik heyetin görüşünü alacak. Perez'in Galacticos adını kazandırdığı Real Madrid'in elindeki yıldızları almasına büyük katkısı olan Alvarez 1 gün önce Perez ile bir araya geldiğinde ve planları konuştukları roplantıya cebinde getirdiği yeni yıldızları sezon sonunda takıma katmaya çalışacak ve teknik direktör değişecek. Alvarez bir dönem sağ kolu olduğu eski başkan Perez ile fikir alış verişine sürekli olarak devam edecek.

Peki, Dünya'nın En Zengin Futbol Kulübü olan Real Madrid'in yeni başkanı olan Alvarez kimdir gücü nereden geliyor Perez'in engellenemez istifasının ardıdan Yönetim Kurulu Toplantısı'nda 2000'de düzenlenen Genel Kurul'da yönetime giren Fernando Martin, Real Madrid'in yeni başkanı olarak oy çokluğu ile seçildi.

Perez'in başarı dilediği ve "Umarım gereken kan değişikliği işe yarar ve Martin özelenen başarıyı yakalar" dediği yeni başkan Real Madrid kanunlarına göre; yeni seçim yapalana kadar yani 2008'e kadar görev yapacak.

Kuzey İspanya'da yer alan Trigueros del Valle, Valladolid'de 30 Mayıs 1947'de doğan Fernando Martin Alvarez, Valladolid Üniversitesi'nde kimya okudu. 1982'ye kadar Valladolid'de kalan Alvarez 1983'de Madrid'e yerleşti. 1983'de emlak işine giren Alvarez bu alanda bir çok girişimde Yönetici Asistanı, Yönetici ve Başkan görevlerinde bulundu. 1991'de ise Martinsa firmasını kurdu.

Fernando Martín, eski başkan Florentino Perez'in 2 seçim kampanyasında da yönetime aday gösterildi. Perez 1995'de kaybetti ama 200'de kazandı ve Alvarez'de böylece yönetime girdi. 2004'de de Perez ile yola devam eden Perez, her zaman Real Madrid'in önde gelen yöeticileri arasında yer aldı.

1991'de Martinsa Grup'u kuran Alvarez, Madrid'de başlattığı firmayı kısa sürede İspanya'nın en kuvvetli emlak firmaları ve arazi sahipleri arasına soktu. Alvarez aynı zamanda İspanya'nın enerji firmalarından Union Fenosa'nın %3'üne ve İspanya'nın telefon devi Telefonica'nın % 1'ine sahip. Alvarez'in ayrıca BBVA ve Banco Santander bankalarında da % 1'lik payı bulunuyor. 2005'de büyük emlak firmalarından sahibi Luis Nozaleda olan Nozar ile iş birliğine giren Alvarez Madrid'de çeşitli kentsel projeler başlattı.
 


мιѕтαα

мιѕтαα

Üye
bu kadar para bole oyuncular ama basarı yok gercekten uzucu bi durum
 

Nicolas_Anelka

Üye
    Konu Sahibi
adam kendi reklamını yaptı ve ayrıldı...
 
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Realden bi cacık olmaz..
 
Gokhan43

Gokhan43

Üye
Demek ki yıldızlarla da birşey olmuyormuş
 

Nicolas_Anelka

Üye
    Konu Sahibi
<div class='quotetop'>(Gokhan43 &#064; Mar 1 2006, 12&#58;22 PM) [post=288316]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
Demek ki yıldızlarla da birşey olmuyormuş
[/b][/quote]


daha yenimi öğreniyosun gökhan kardeşim okadar yılıdız bir arada olursa o takımdan takım olmaz..
 

slayer

Üye
Adam reklamını yapmadı... Yazıyı okuduysanız "270 milyon euroluk borç batağını temizleyen ve Real Madrid&#39;i 2005 itibariyle Dünya&#39;nın En Zengin Kulübü yaptı"
Mükemmel bir ticret adamı.... Başka yollar bulunmalıydı... Yeni başkan bi şeyler yapamazsa tekrar başkan olmasını isterim...

GS için süper olur bu adam...
 
G_Unit

G_Unit

Üye
demek ki para hersey deiLmiş
 
impavidus

impavidus

Üye
Para bir yana bir sürü yıldız futbolcun olursa olacağı budur.Hepsi kendini ön plana çıkarmak istiyor böylece de takım oyunu diye bir şey olmuyor.Ortaya çıkan futbol da resmen şova dayalı olunca takım oyununun çok önemli olduğu günümüzde başarı sağlanamıyor.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt