Puf Hamur Kızartması

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Puf Hamur Kızartması
Malzemeler,

1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 silme tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Kızartmak için; sıvı yağ

Hazırlanışı,

1. Un hariç tüm malzemeyi derin bir kapta karıştırın.
2. Yavaş yavaş un ekleyerek ele yapılmayan bir hamur elde edin.
3. Üzerine nemli bez örtüp 15 dakika dinlendirin.
4. Un serptiğiniz tezgah üzerinde hamurunuzu merdane ile 1 cm kalınlığında açın.
5. İster kalıp ile ister bıçakla keserek küçük parçalar hazırlayın.
6. Tavanıza 1 parmak kalınlığında sıvı yağ koyup, çok fazla olmamak üzere kızdırın.
7. Hamurlarınızın iki tarafını kızgın yağda yakmadan pişirin.
8. Yağınızın sıcaklığını arada ocak ısısını azaltarak kontrol edin.

Püf Noktası : Çok kızgın yağda hamurlarınız kabaramadan yanabilirler. Buna dikkat ederseniz puf puf kabaran nefis hamurlarınız olur.
 
hikmet366

hikmet366

Üye
hamur işi yemek yememem lazım ama :tşk:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

SpyChef
Cevap
0
Görüntüleme
974
SpyChef
SpyChef
Cevap
0
Görüntüleme
1K
SpyChef
FatoŞ
Cevap
0
Görüntüleme
1K
FatoŞ


Üst Alt