Porsche, VWye ortak oluyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Quattro

Quattro

Üye
    Konu Sahibi
Porsche, VWye ortak oluyor
Alman Porsche, Volkwagen'in yüzde 20 hissesini satın almaya hazırlanıyor. Hisse alımının nedeni olarak, Volkswagen’in kontrol hisselerinin uygun olmayan yatırımcıların eline geçmesinin engellenmesi gösterildi.

ALMAN lüks otomobil üreticisi Porsche, diğer Alman devi Volkswagen’in (VW) hisselerinin yüzde 20’sini satın almayı planlıyor.

CEO’luğunu Wendelin Wiedeking’in yaptığı Porsche’den yapılan açıklamada, iki şirket arasındaki sıkı işbirliğini güvenceye almak için, VW’nin kontrol hisselerinin uygun olmayan yatırımcıların eline geçmesi ihtimaline karşı böyle bir harekete geçmeye karar verildiği belirtildi.

VW’nin hisselerinin yüzde 20’sinin yaklaşık 3.64 milyar doları bulduğu ve Porsche’nin satın alma için gerekli kaynağı ‘sahip olduğu likit fonlardan’ karşılayacağı ifade edildi.

Porsche, hisse satın alma konusunu VW yönetim kurulunun onayı ve rızasıyla yürüttüğünü ve Volkswagen’in kontrol hisselerini ele geçirmek niyetinde olmadığını da ilan etti.

Porsche’nin yüzde 20’sini almasıyla Volkswagen’in çoğunluk hisselerini oluşturan yüzde 51.2’lik hissesi Porsche, VW’nin ev sahibi Aşağı Saksonya Eyaleti ve Volswagen’in kendisine ait olacak ve Avrupa’nın en büyük otomotiv üreticisi olan şirketi istenmeyen yatırım gruplarına av olmaktan kurtaracak.

AB BASKISINA ÖNLEM:
Porsche’nin atağı, Avrupa Birliği’nin Volkswagen’in özelleştirilmesine karşı geliştirilen özel mevzuatı ortadan kaldırma ihtimaline karşı bir hareket olarak değerlendiriliyor. Alman sanayiinin temel direklerinden olan VW’nin mülkiyet ve sermaye yapısı 1960 yılında çıkarılan özel ‘Volkswagen Yasası’ ile güvence altına alınmıştı. Şirket hissedarlarının oy hakkını yüzde 20 ile sınırlayan yasa, fiili kontrolü yüzde 18.2’lik hissesi bulunan Aşağı Saksonya eyaletine bırakıyordu. Yasa, böylece şirketin çoğunluk hisselerini toplamayı düşünen istenmeyen sermaye gruplarının VW’nin kontrolünü ele geçirme ihtimalini ortadan kaldırıyordu. Ancak yatırım özgürlüğünü ihlal ettiğini öne sürdüğü söz konusu yasanın iptali için Almanya’ya baskı yapan Avrupa Konseyi geçen yıl konuyu mahkemeye taşımıştı. Mahkemece yasanın iptali durumunda, VW’nin kontrolünün istenmeyen ellere geçebileceği korkusuyla harekete geçen Porsche, yüzde 20 hisse alarak Aşağı Saksonya Eyaleti ve Volkswagen’e stratejik destek sağlamayı hesaplıyor. Porsche ile VW arasında, üretim, araştırma-geliştirme, tedarik, yarı mamül ve pazarlama konularında yakın işbirliği bulunuyor. Cayenne arazi arabalarını ortaklaşa üreten iki şirket, yakıt tasarrufu yapacak melez motorların geliştirmesinde de birlikte hareket ediyor.
 


NeedLeFLuff

NeedLeFLuff

Üye
Quattro walla hangi topic ine baksam otomobillerle ilgili merakın var baya sanırım
 
Quattro

Quattro

Üye
    Konu Sahibi
Eh biraz var merakım.. :D
 
NeedLeFLuff

NeedLeFLuff

Üye
bende futbol gördümmü dayanamam balıklama dalarım :DD
 
DeLmIrA

DeLmIrA

Üye
Originally posted by Quattro@Sep 27 2005, 09:00 PM
Eh biraz var merakım.. :D
[post=179142]Quoted post[/post]​

birasmı :ah: :D

demekı artık vw,de porsche esıntılerı gorcez :artı:
 

slayer

Üye
PM atsanıza kardeşim

----------------

melez motor haa

----------------

biz elden çıkarmaya çalışıyoz adamlar yabancıya vermemek için uğraşıyo. :angry:

demekı artık vw,de porsche esıntılerı gorcez
yada porsche'de,, VW esintileri :(
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Cointral
Cevap
0
Görüntüleme
204
Cointral
Silinen Üye 1386412
Cevap
4
Görüntüleme
296
PALA.
TheNightMare.
Cevap
0
Görüntüleme
262
TheNightMare.
Cevap
15
Görüntüleme
526
MAERKEK


Üst Alt