Porsche ailesine yeni model..

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Quattro

Quattro

Üye
    Konu Sahibi
Porsche ailesine yeni model..


Porsche yetkilileri; adını efsanevi “Carrera Panamericana” uzun mesafe yarışlarından alan “Panamera Sports Coupe” yi 2009 yılında dünya pazarına sunmayı planlıyor.

Porsche; yepyeni bir model serisinin geliştirilmesi ve üretimi için start verdi. Lüks sınıf spor coupe olarak tanımlayabileceğimiz yeni otomobil, dört koltuklu ve dört kapılı olarak tasarlanıyor. Çeşitli motor seçeneklerinin kullanılacağı bu modelde güç ünitesi önde konumlanacak ve araç arkadan itişli olarak geliştirilecek.
Stuttgart’lı otomobil üreticisinin; 911, Boxster ve Cayenne’den sonra gelen bu dördüncü model serisi, efsanevi Carrera Panamericana uzun mesafe yarışlarından esinlenilerek “Panamera” adını almış. 2009 yılında pazara sunulması planlanan, Panamera’nın üretimi; Porsche’nin Cayenne ile Carrera GT’yi ürettiği Leipzig fabrikasında gerçekleşecek. Alınan kararlar doğrultusunda, şu an faal olan montaj bölümünün 2006/2007 yıllarında ciddi anlamda yeni yatırımlarla genişletilmesinin de sağlanacağı belirtiliyor. Panamera’nın Leipzig fabrikasında üretime geçilmesi ile, yalnızca Leipzig’de 600 kişiye yeni iş imkanı yaratılmış olup, projenin hayata geçmesiyle; Porsche’nin Stuttgart-Zuffenhausen’deki ana fabrikasında da yaklaşık 400 kişilik yeni iş imkanı yaratılacak. Dördüncü model serisinin motorları ise, Zuffenhausen ile Weissach Ürün Geliştirme Merkezi’nde üretilecek.
Porsche’nin yeni nesil model serilerinin tamamına toplam yatırımı1 milyar Avro’dan fazla olacak ve bu rakam tamamiyle şirketin kendi fonlarından karşılanacak. Yeni modelin yıllık satış adedinin ise en az 20 bin adet civarında olması hedefleniyor.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

maxirabit
Cevap
5
Görüntüleme
612
El~PisToLeRo
Kingmortall
Cevap
0
Görüntüleme
355
Kingmortall
x-scarface
Cevap
0
Görüntüleme
315
x-scarface
x-scarface
Cevap
1
Görüntüleme
625
fk555897


Üst Alt