Polen Binbir Derde Deva

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
Polen Binbir Derde Deva
Anti bakteriyel özelliği olan polen ve propolisin, kalp damar hastalıklarının tedavisinde, tümör oluşumunun önlenmesinde, yeni hücrelerin oluşumunda etkili...
<div align="center"></div>
TRABZON - olenin sabahları aç karnına yenmesi gerektiğine dikkati çeken Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Değer, sağlıklı yaşam için yetişkinlerin günde 7-8 tatlı kaşığı, çocukların ise bu miktarın 1/3&#8217;ü kadar polen yemesinin önerildiğini söyledi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Değer, antibakteriyel özelliği olan polen ve propolisin, kalp damar hastalıklarının tedavisinde, tümör oluşumunun önlenmesinde,yeni hücrelerin oluşumunda etkili olduğunu belirlediklerini bildirdi.

Prof. Dr. Değer, Devlet PlanlamaTeşkilatı (DPT) tarafından da desteklenen, Doğu Karadeniz&#8217;de üretilen polen ve propolisin tıbbi özellikleri konusundaki araştırmayı tamamladıklarını belirtti.

Polenin arıların çeşitli bitkilerden toplayarak, yiyecek bulamadıkları mevsimler için depoladıkları zengin bir gıda, propolisinise arıların, ağaçların kabuk ve tomurcuklarından topladığı kovan koruyucu bir reçine olduğunu anlatan Prof. Dr. Orhan Değer, &#8220;Polen proteince zengin, yağca fakir, vitamin ve mineraller yönünden ise D, K ve B12 vitaminleri hariç zengin sayılabilir. Propolis ise fenolik asitler, çeşitli aromatik bileşikler, B kompleks vitamini, önemli mineraller veeser elementleri içerir&#8221; dedi.

Prof. Dr. Değer, polenin kanser hücrelerinin artmasını önlediğini belirterek, şunları söyledi:
&#8220;Yaptığımız araştırmada antibakteriyel özelliği de bulunan polen ve propolisin eski hücrelerin atılarak, yerine yeni hücrelerin oluşmasında, kolesterolü düşürerek kalp-damar hastalıklarının tedavisinde, bazı kanser türlerine karşı tümör oluşumunun önlenmesinde, iltihaplı hadiselerin tedavisinde etkili olduğunu belirledik.&#8221;

Değer, sağlıklı yaşam için yetişkinlerin günde 7-8 tatlı kaşığı, çocukların ise bu miktarın 1/3&#8217;ü kadar polen yemesinin önerildiğini bildirdi. Polenin sabahları aç karnına yenmesi gerektiğine dikkati çeken Değer, ayrıca yılda bir kez polen kürü yapılmasının da faydalı olacağını kaydetti.

FAYDALARI ÖĞRENİLDİKÇE SATIŞI 11 YILDA 1250 KAT ARTTI
Eski Trabzon Arıcılar Kooperatifi Başkanı Avni Haliloğlu, polenin tıbbi özellikleri konusunda yapılan bilimsel çalışmanın ardından faydalarının çok daha iyi anlaşıldığını ve satışının arttığını belirterek, &#8220;1994&#8217;de Trabzon&#8217;da 8 kilo polen üretilirken, bu yıl bu rakam 10 tonu aştı. Bu, bal satışlarını da olumlu etkiledi&#8221; dedi.

Polenin, kovanın girişine konan ve &#8220;polen tuzağı&#8221; adı verilen levha yardımıyla arıların ayaklarından toplandığını ifade eden Haliloğlu, şunları söyledi:
&#8220;Polen pek çok vitamini birarada bulunduruyor. 1 çay kaşığı polende 100-120 bin polen hücresi bulunuyor. Her polen hücresi bir çiçeği meydana getirecek yapıtaşına sahip. Vitamince çok zengin olan polenin kanser hücrelerinin oluşumunu önlediği ve pek çok hastalığa iyi geldiği bilimsel çalışmalarla ispatlandı.&#8221;

Haliloğlu, kilosu 38 bin YTL&#8217;ye satılan polenin başta tedavi amaçlı olmak üzere, yeterli ve dengeli beslenme ile vitamin olarak tüketildiğini kaydetti.
 
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Alerjisi olan için ama..
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
463
Haydar
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
351
Haydar
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
523
Haydar
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
371
Haydar


Üst Alt